Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen další špatný den

23. 09. 2010
2
6
331
Autor
Zavináč

Dnes díky médiím a internetu se můžeme dozvědět to, co se dřív ozývalo jen od skupiny babiček, blekotajících na náměstí nebo na lavičce před barákem. Máme větší přísun informací, které mě

(a určitě ne jenom mě) tak zneklidňují, že v noci nemůžu usnout. Furt to jsou nějaké meteority kdesi ve vesmíru, které nás časem sejmou. Potom se snažím uklidnit tím, že mistři z Holyvůdu už s řešením přišli. Jenom doufám, že NASA má po ruce takové odvážlivce, jako v Andromedě. Protože kdyby ne, no tak to by byl, Houstone, docela problém, kdo by to odpálil, kdyby selhal dálkový ovladač? Tak teda budeme doufat, že nějaký ten šutrák z vesmíru nás mine, ale pořád jsou tu další možnosti jak tu našu planetku knockoutovat. Tak třeba východ a západ, dvě strany, co po sobě každou chvílou můžou šlahnout petardu s názvem atomovka. My jsme v Evropě. Přímo mezi nima, takže si přes nás budou přehazovat bomby jak balonek ve hře na prostředníčka ze západu poletí modrá, z východu červená a my na ukončení šlahneme jednu zelenou na východ a jednu zelenou na západ. Až bude po všem tak se všichni společně jako jeden muž vypaříme, protože teplota planety bude 9000 °C. Pak bude jedno, jestli to byla kráva, ženská, černoch, běloch, arab atd. protože všichni budeme kousíčky prachu, které vdechne mimozemšťan letící kolem a řekne své posádce: „ruším misi, ti blbci se zničili sami.“ A navíc to není fér, kdybychom zlikvidovali jenom lidstvo…ok, ale my zdevastujeme aj tu koulu po které šlapeme díky gravitaci.

Potom by nás taky mohlo sežrat časem slunko, ale to se spíš dočkáme té atomové přehazovačky.

Bojíme se roku 2012, ale proč vlastně? V tom roce nic nebude…to jenom tam té partě z pralesa se dál nechtělo počítat anebo vyhynuli dřív, než ten kalendář stihli dodělat.

Máme tu globální oteplování…ze Sahary bude pec, nějaké ostrovy potká osud jako Atlantidu, Nizozemsko se potopí, Česko třeba bude mít moře a východ se západem se popere o území na Antarktidě. Tučňáci se zapíšou do seznamu domácích mazlíčků a lední medvěd zhnědne. Z podzemních vod budou jenom podzemní kaluže a vznikne water war – vodní válka. No a jsme zpátky u atomové přestřelky. Když už se bude blížit konec a ti nahoře, jako třeba ruský a americký prezident, senátoři a další, co to všechno zavinili, se přesunou zařízením podobným hvězdné bráně na stanoviště alfa, kdesi v galaxii Pegasus, otevřou si pivo (samozřejmě české výroby) na mimozemské pláži a při západu slunce s ohořelýma vlasama si řeknou „dneska jsme to asi přehnali že?“ a americký prezident na to „hm, asi jo, sakra to byl zas den.“


6 názorů

neo007
27. 09. 2010
Dát tip
Vcelku vtipné, opravdu je tam cítit na agrese. Mě se to zas tak naopak líbí. A to přeskakování myšlenek může být z určitého pohledu taky dobrá věc. Svědčí třeba o roztěkanosit či vnitřní nestabilitě, toho kdo to vypráví.

"ruský a americký prezident, senátoři a další, co to všechno zavinili" ...oblíbené nepravdivé klišé...

Prosecký
24. 09. 2010
Dát tip
Všeho moc škodí. Zkus využít těch pár originálních nápadů. Ale text by neměl řešit všechny problémy lidstva najednou. Ztrácí tím na věrohodnosti a čtivosti.

víc bych to uspořádal, ale některé postřehy mě pobavily

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru