Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ples: 4.část

24. 09. 2010
0
0
451
Autor
neo007

4.část

            Když procházel tím nejvyšším patrem, spatřil dívku v blyštivě modrých šatech. Seděla na kraji stolu v pánské společnosti, ale Leoš byl dost opilý a tudíž i sebevědomí na to, aby si to bez ostychu namířil přímo k ní. Zahlédla ho.

„Tak teď už se tu nenudíš, když máš takovou společnost, ne?“

„Nudím,“ bleskově odpověděla Lucka a naklonila svou hlavu. Leošovi oči sjely na její rty, které se mu zdály stále blíž a blíž. Pootevřel svoje rty a políbil jí. Pohladil ji na rukou a políbil ji znova. Lucie pootevřela svoje rty, aby mohla také obejmout ty jeho a políbily se potřetí.

Pak zmizel.

Zvedl se od stolu a odešel na parket na svoje oblíbené místo u podia. Potkal tam kluky z oboru DM4, společně s nalitým profesorem Šolcem a tak mohl začít splácet svůj taneční dluh. Bylo na něm vidět, jak moc si ten ples užívá, tancoval s každým, koho potkal, chvíli si předávali železničářskou čepici, chvíli dělali fóry s chlapy a pak uviděl i děvčata. Na první chvíli si je neuměl zařadit, ale automaticky zamířil k nim. Pak zjistil, že to jsou další spolužačky z ruštiny, letušky. Střídavě na něj házeli úsměv a připadal si jako v sedmém nebi. Tancoval uprostřed kruhu na diskotékovou muziku a holky se střídali okolo něj i u něj. S některými tancoval ve velmi těsném objetí, jiné si nechaly dát i pusu na tvář či polibek na šíji. Smály se, věděly, že tenhle mládenec jim neublíží a taky byly nalité. Měli se k němu. Bylo jich snad pět možná šest a Leoš si připadal jak největší hvězda večera. Tleskali mu, když předváděl taneční kreaci a la Elvis Presley. Některé nereagovaly nijak na jeho polibky a dotyky, jiné se smály, ale žádné neodporovaly. Začínal mít chutě. Začínal si užívat ty jejich dotyky, líbí se mu to moc a trošku znejistěl. Už bych chtěl více než letmé polibky a doteky, ale kde je? Kde je ta jeho pravá holka, kvůli které tu je. Odešel z parketu a šel jí hledat. První patro? Nic. Druhé patro? Nic. Třetí patro? Nic. A co bylo nejhorší, ve třetím patře už nebyla ani Lucka, takže jeho náhradní plán se asi nadobro ztratil. Zkusil opět první patro, tam stále nic. Začíná se smiřovat s tím, že dnešní večer opět stráví v tolik známé samotě a vrací se zpátky na parket, když v poslední chvíli zahlédne Pavlu v přízemí před vchodem na parket u nějaké partičky kluků. Nahodil tradiční úsměv a šel k ní.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru