Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První školní dny

24. 09. 2010
0
5
294

1. září jem nastoupil na novou školu. Adaptační kurz uběhl docela rychle a začalo se vyučovat. Hned na začátku jsem se snažil, získat si jméno pilného studenta. Proto jsem se už 3. hodinu chemie přihlásil s tím, jestli bych mohl mít nějaký referát. Dostal jsem téma hliník. Odpoledne po škole  jsem si sedl k počítači. "Co tam budu vymýšlet za voloviny, skopčím to z Wikipedie a je to." Otevřená encyklopedie vypadala ten den nějak jinak. Místo bílého loga zde administrátoři použili logo světle oranžové. To asi něco slaví, blesklo mi hlavou. Článek jsem zkopíroval"sakum prdum" a ještě se radoval, že mi zbylo tolik času na přípravu do ajiny. Samozřejmě jsem ten text nečetl, kdo by se tím taky zdržoval."Chemikářka je prej hodně hustá," říkal mi na druhý den spolužák ve škole. To mě trochu znervóznilo, ale na druhou stranu jsem se poctivě připravil. Naše třída vstoupila do učebny chemie. Když se řekne učebna chemie, většině lidí se vybaví zkumavky, ampule a odměrné kádinky. plné tekutin všech možných barev. Mě se do konce života bude vybavovat tahle hodina.  Po zapsání do třídnice mě paní profesorka vyvolala. Předstoupil jsem před třídu a začal číst referát. Ale něco bylo očividně špatně. Už při první větě se začali všichni smát. Než sem se dostal k druhému odstavci většina třídy se smíchem přímo dusila. Začínal jsem se cítit trapně. Nestihl jsem ani dočísta už mě paní profesorka posadila s pětkou zpátky do lavice. Nakonec ještě úsečně dodala: "Prdel si dělej doma z rodičů, ale né z kantorů."Smutně jsem sem podíval na svůj referát. Nechápal jsem jak se tam mohly dostat takové hovadiny: "Hliník jest nejznámějším občanem Humpolce" nebo "Hlavním využitím kysličníku hlinitého je výroba hlíny". Až doma jsem si všiml malého nápisu úplně navrchu první stránky: z necyklopedie otevřené encyklopedie


5 názorů

Nicollette
27. 09. 2010
Dát tip
Autor asi bude debžo, protože začít větu "1. září" je masakr.. Když už povídka, tak "Prvního září" a kdybys místo 3. napsal třetí, taky by to bylo něčem jiném. Píšeš sloh a ne poznámky do sešitu nebo seznam na nákup! Co si já pamatuji ze školy, tak číslovky se vždycky opisovaly slovně, aspoň co se češtiny a psaní týkalo.. brrr.. Obsah bude asi pro jinou kategorii než jsem já, takže jak psáno výše - záleží co si zvolíš ty.

neo007
27. 09. 2010
Dát tip
Je to úsměvné.

s.i.k.o
26. 09. 2010
Dát tip
nie, nepáčilo sa mi to, ani štýl akým to bolo napísané ani viac-menej hlúpy dej

Ne nestalo. Ale může se stát. Není nic trapnějšího než, když si začínající autor přečte něco málo o metafoře a přirovnání a začne to tam nemilosrdně srát. Je pravda že na Magnesia litera to není, to vím moc dobře. Na druhou stranu zas takovej šit to asi taky nebude. Jsem rád že to ve Vás vyvolalo otázku: opravdu je ten autor takový debžo? byl to tak trochu účel. Dík za kritiku jsem rád že to někdo objektivně posoudil. Pokud to alespoň trochu pobavilo, splnilo to svůj účel.

Haha, tak dopadají plagiátoři:)To se opravdu stalo? V tom případě ses rozhodně jako pilný student nezapsal. Nejlepší je tahle věta: "To mě trochu znervóznilo, ale na druhou stranu jsem se poctivě připravil." :-D Tvůj příspěvek mi spíš připomíná rubriku trapasů než opravdovou povídku. Je to text, ke kterému asi nemám moc co dodat. Spíše pobaví (dejme tomu) než aby přinášel nějakou extra uměleckou hodnotu. Pokud se budeš chtít tady na písmáku stát povídkářem, nebude to stačit. Ale pokud se bbudeš chtít stát vypravěčem vtipů vykročil jsi správnou nohou.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru