Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Elleanor

06. 10. 2010
3
11
728
Autor
slovoma

soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních pěti místech

Přiznávám se, že čtení poezie jsem nikdy mnoho nedala. Teorii verše jsme ve škole přeskočili a ani má iniciativa o toto téma nikterak nezavadila. Jsem zkrátka básnický analfabet a poezii ani za mák nerozumím – „technicky“.

Přesto se neustále pouštím do veršování, zcela bezostyšně nazývám své výtvory básněmi a ke všemu se je nezdráhám zveřejnit.

Jenomže mě to baví.

Hrát si slovy, vytvářet obrazy, vkládat emoce do slov často plných kýče a patosu. Baví mě lámat si hlavu s tou písmenkovou skládačkou, škrtat, pálit a nalézat. Baví mě myslet si, že je to nakonec i docela dobré.

Nikoho nenutím mé verše číst, neplánuju vydávat sbírku svých básní knižně, ale nechce se mi psát do šuplíku. Jsem jednoduše šťastná za pár čtenářů, jimž se moje tvorba líbí. Nic víc nechci. Žádné ambice. Snad jen touha po souznění.

Možná, že na Písmák vůbec nepatřím.

Nic objevného světu nepřináším, ničím novým ho neobohacuju. Zároveň ale nekalím vody, nekazím ovzduší, nechodím bez pozvání. Vlastně o mně prakticky ani nevíte. Jen si tu tak tiše šepotám do uší těch, co o to stojí.

Možná, že bych tu vůbec neměla být, ale jsem tu ráda. Jsem nebásník s poetickou duší. Snad se tu i pro takové nalezne trochu místa a pochopení…

 


11 názorů

Však já taky ne =)

Marvine, své hodnocení myslím vždy vážně. Pan Staněk je moudrý muž, což se o mně říct nedá. Proto jeho kritika je obsáhlá a moje nikoliv. Nicméně i v krátké kritice lze vyjádřit vztah k dílu a názor na něj. To také činím.

Hele, Marvine, co ti brání, aby ses přihlásil do klubu a dělal porotce? Možná to zní neuvěřitelně, ale ne každý je na tvé rozumy zvědavý... =)

Oldjerry
06. 10. 2010
Dát tip
Je tu spousta lidí, kteří sjedou tvá dílka, ale ani jeden z nich nepochopí, že to nejdůležitější je v tom tvém úvodníku....

slovoma
06. 10. 2010
Dát tip
Hodnocení poroty: Armin Tamzarrian – Velmi povedené, zajímavé, vtipné, od začátku až do konce. Rozhodně jeden z těch lepších úvodníků, které jsem měl to potěšení na Písmáku číst. Jen tak dál =) Vaud – ale jo, i lidi bez básnického talentu radi pisou a jim podobni je zase radi ctou. My ostatni jim vzdy ochotne pripomeneme, ze je to strasny, coz v nich navozuje depresi, jejimz nasledkem je bohuzel dalsi desiva basen. Cili neco jako - vitejte mnozi mili muzou nepolibeni! Alimra - Propagace sama sebe není zakázaná, ale musí být perfektně zvládnutá. Pišta_Hufnágl – V podstatě nejde o vyloženě špatný text, s většinou řečeného lze souhlasit. Nicméně nemohu se zbavit nepříjemného dojmu jisté „obhajoby“ sama sebe. Jako by autorka text adresovala spíš sobě, než čtenáři. A to není dobře. Pomerančová – Text vyznívá spíše jako zpověď nebo úvaha na téma proč píší, na úvodník se podle mě příliš nehodí. Jiří Staněk – Tady se mi líbí, jak jsou prostřídány delší oznamovací věty, vysvětlující autorčino: co mnohem kratšími ještě-více-vysvětlujícími větami: proč. Taková selsky zdravá pochyba, která ani nepochybuje. Je v tom dokonce velký optimismus, radost, hravost. Nabídka, otevřenost, upřímnost. Nespekulace. NEPÓZA. Docela by mne zajímalo, jak vypadá autorčina tvorba, co píše, je-li to stejně veselé a hravé a zdravé a optimistické. Nebásník s poetickou duší! Sakra!: to je hřejivé a milé. Brunetka?!!! Touha po souznění... No, ale, autorko, to chcete teda hodně moc, to je meta skoro nejvyšší!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru