Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohled zpátky

07. 10. 2010
2
4
472
Autor
Petruskaaa

            Sedím na dřevěné židli u otevřeného okna, z něhož mám výhled na krásnou, ale tichou, ulici. Kdysi, ač je to již mnoho let, byla rušná ve dne i v noci. Já milovala ten smích, slova i písně opilců. Ovšem to již dávno není.

            Všechny domy zpustly a jejich tenkrát miliardová cena poklesla na pár desítek tisíc. Leckteré domy ani nebyly prodány a staly se domovem feťáků a bezdomovců. Z elitní čtvrti se stal druhý Brooklin. Mí přátelé se už dávno odstěhovali, ale já, která čekám a čekám na svého ztraceného syna, jsem zůstala.

            Den za dnem jsem zoufale  vyhlížela z otevřeného okna, zdali se syn nevrátí. Srdce sevřené bolestí ze ztráty se stávalo každou vteřinou chudší a sklíčenější. A nejen srdce. Cítila jsem, jak se mi moje kdysi krásná běloučká kůže scvrkává, o obličeji nemluvě. Obličej se proměnil. Já bývala krásná jak Sněhurka či, dle jiných, jako Kleopatra. Avšak krása se utrpením a bolestí přeměnila v ošklivou vyhublou stařenu. Přála bych si být znovu tak krásná jako kdysi… Zároveň bych si však také přála, aby se mi vrátil syn a staré zlaté časy. Za to, aby se čas vrátil o pár desítek let zpátky bych nyní obětovala celou svou tehdejší krásu, jenže tu už nemám…


4 názory

jH
04. 12. 2010
Dát tip
co to meleš?

....bez velkejch slov, cítíme s tebou, je to prožitý. A je dobře, žes to napsala - vono se pak jednomu "aspoň" trošku, třeba jen na chvíli, uleví... ...smutný, ale nijak ukňučený...halt život, no. Na dálku tě zdravíme a tipujeme.

Norsko 1
07. 10. 2010
Dát tip
útrpení. nezávidím

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru