Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přirozený výběr

17. 10. 2010
2
7
399
Autor
RanDaal

Pokus o pohled do budoucnosti.

Na jihozápadní straně města se snášel soumrak. Vedle hlavního tahu, ve směru na jižní koridor, stála budova hypermarketu. Bylo deset minut do ukončení prodejní doby a lidé volným tempem projížděli mezi regály směrem ke kasám, kde se pomalu začaly tvořit fronty.

Podíval se snad už podesáté na hodinky a zase zpátky, na záda prdelaté blondýny, stojící na zatím posledním místě ve frontě u kasy číslo čtrnáct. Zatlačil do vozíku, ve kterém byly tofu jogurty s balením pohankové mouky a zastavil těsně před tím blonďatým zadkem. Netrvalo snad ani patnáct vteřin a za něj se zařadila rodina čítající čtyři členy a plný nákupní vozík. Děti řvaly, rodiče je nepokrytě ignorovali a jemu se zvýšil tep.
V jeho mysli zazněl tón. Jeden, takové pípnutí.
Tak už.
Chvíli ani nedýchal. V tom přišlo druhé. Nadechl se. 
Ještě jedno, pomyslel si a zavřel oči.

„… Není zatím jisté, který z návštěvníků byl oním pachatelem tohoto hrůzného činu, avšak jedno je jisté, zbraní byl nedávno přijatý a dlouhou dobu rozporuplný, podkožní nervový čip, ona údajná evoluce naší bezpečnosti. Bohužel více informací policie zatím neposkytla. Tedy zpět ke sportu…“

Je krásné ráno a u rychlostní komunikace, vedoucí na jižní koridor, bagry roznášejí očouzené trosky hypermarketu.
 


7 názorů

Děsivé, ale prima napsané. Mně se to takhle líbí.

RanDaal
18. 10. 2010
Dát tip
Winter - díky :) kritiku beru, příště sem dám něco delšího a souvislejšího. Budu se těšit na záplavu výtek xD btw: hlasatel, toho jsem okoukal v simpsnech, Kent Brůkmen :) azur - děkuji :) asi chápu, sotva bude soumrak jen na jihozápadní straně města, bota :) teda pokud město není velké i přes časová pásma, terapole xDD Měla být čtyřčlenná s plným nákupním vozíkem, asi je to fakt :)

Parsifal
17. 10. 2010
Dát tip
Azur: Pokud rodina čítá čtyři členy, tak je čtyřčlenná, i kdyby k ní patřil nákupní vozík, což je ovšem nesmysl.

azur
17. 10. 2010
Dát tip
líbilo, ne bezvýhradně. parsifal je v kritice podle mne zcela vedle, např. rodina čítající nákopní vozík a čtyřčlenná ?!? budoucnost je mi jasná! mne zaráží 1. věta. třeba sám zjistíš, proč.

Winter
17. 10. 2010
Dát tip
Hrozně útržkovité. Přitom zasazení v podstatě dnešních reálií do mírného sci-fi působí pěkně a u vtipku se "zpět ke sportu" jsem se zasmál. Ta pointa s čipem působí jako deus ex machina. na závěr trocha "hypermarketové" hudby:

RanDaal
17. 10. 2010
Dát tip
v pokroku, který může být vzužit i zneužit. díky za kritiku :)

Parsifal
17. 10. 2010
Dát tip
No, ten přechod od obrazu hypermarketu k oné katastrofě je poněkud zmatený, stejně jako konec. Objevují se zde zbytečné popisy, zbytečná slova... (budova hypermarketu - stačí "hypermarket"; rodina čítající čtyři členy - lépe čtyřčlenná rodina, atd...) Nechápu úplně, v čem se jedná o pohled do budoucnosti.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru