Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co když nás založily bytosti...

30. 01. 2002
0
0
1144
Autor
cvrček

Co když nás založily osoby založené na bázi elektrotechniky. Chtěli z nás mít ve svém světě, kde elektrotechnika je základním principem, jen užitečné stroje. Udělali nás tedy na úplně jiné bázi, než té jejich, tedy na úplně neškodné chemii, na bázi uhlíku. Měli nejdříve jednoduché biochemické kalkulačky, později vytvářely složitější a složitější organismy a mechanismy. Později jim biochemické stroje začaly sloužit. Nejvíce moderní byl robot, zvaný člověk, jenž měl podle míry umělé inteligence náležitě vysokou cenu. Elektronické bytosti si následně ulehčily práci, když už jimi stvořené biochemické bytosti měli vyvinutou takovou inteligenci, aby sami byli schopni vyvíjet další stroje svého druhu, pracovat na zdokonalení své vývojové řady. Lidé nakonec vyvinuly reprodukční schopnost u každého jedince, založenou na dvou typech lidí – ženách a mužích. Reprodukční schopnost vybavily ještě pocity slasti. Tím se lidé vymkli elektronickým bytostem z rukou, došlo k válce, kde lidé prohráli a byli kvůli bezpečnosti odvezeni i s vývojově nižšími biochemickými řadami na jinou planetu – Zemi…Dnes však dochází k opačnému případu. Rozvíjíme stroje a počítače, které jako archetypy zůstaly v našem podvědomí. A přitom oni se můžou obrátit proti nám. Budeme opakovat jejich chybu? Třeba nás pozorují z povzdálí a čekají na pomstu. Dají našim robotům reprodukční schopnost?


cvrček
11. 02. 2002
Dát tip
Dany: e éééé

Danny
01. 02. 2002
Dát tip
hmmmm.... to mi připomíná.... četls Lemovu Kyberiádu?

Wopi
30. 01. 2002
Dát tip
no.. a nejdivnější je to spojení "založily osoby založené..." - to by chtělo nějak přeformulovat (třeba - vytvořily bytosti založené... nebo tak nějak)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru