Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šílím

24. 11. 2010
11
16
2887

Jsem mimo. a je to super.

 

Měla bych tam jít..  Jenže pořád ležím na posteli upletené z hříchu. Ležím a slunce nehřeje. Pes kňučí a já mám hlad. Rohlík je tvrdej. Chci zavřít oči, ale hřích smrdí. A ten pes na mě zírá. A všude to smrdí. A venku padá něco bílýho a moje vlasy to nesnášej, protože francouzskej film jsem neviděla. Dokonalý člověk je jen idea člověka, kterou zbytečně napodobujeme, ale dokonalost… neexistuje. Takže bílý víno mi zakazuje myslet. Přijdu domů a svítí tam stromek a všude jsou balíčky. A já neudělala ani jeden. Jdu si pro rohlík. Ale je tvrdej a lednice je taky tvrdá. A bílá jako to divný venku.  Taky filozofuju. O realitě. Ale chce se mi spát. A hřích smrdí… a odpoledne se musím přetvařovat. Kamenná tvář. Nebo možná lehký úsměv. Šílím. A venku to bílý. Taky šílí. 


16 názorů

Evuša
18. 01. 2014
Dát tip

Taková vykřičená beznaděj..........


nonamebeast
01. 03. 2013
Dát tip

Tohle psaní se mi líbí. A taky mám ráda tyhle toky myšlenek. A taky mám ráda šílení. Eee. Patří k tomu všemu, co tu žijem. 


Megamozek
12. 01. 2013
Dát tip

moc dobré.   tip


BBarkku
01. 11. 2012
Dát tip

velmi depresivní.ale jako styl psaní docela zajímavý.


Zajímavé.. *


Jonash
30. 09. 2012
Dát tip
tohle jestli bylo tvé první dílo tady na písmáku... tak to ti muselo vynést i kus slávy ;)

Myslím, že to není vůbec špatné. Zaujalo ne to..:-) Tip-*

pěkné: dokonalost neexistuje, nebo každý je dokonalý takový, jaký je?

Overkill
11. 06. 2012
Dát tip
Číst vánoční schýzu v červnu je celkem zajímavý zážitek :) (v závorce schovaná hvězdička) :-P

VH64
09. 06. 2012
Dát tip
Já jen, že my Jihočeši máme k nespisovné češtině velmi kladný vztah. Ale znám to, některé věci prostě potřebují nebýt spisovné a některé si zase docela o tu noblesu řeknou. Například když jsem psal čtveřici květnových vinných/vztahových kousků, až když byly hotové, tak jsem zjistil, že tři jsou spisovné a jeden ne.

No jo, koňáček. To se nedivím :) Jsem tak nějak skoro z Prahy. Bydlím tedy kousek od ní, ale trávím tam dost času. Co se týká toho střídání... Někdy je to náhoda, ale někdy některé věty, pocity bez toho spisovného, nebo naopak nespisovného jazyka nevyzní tak, jak by měly.

VH64
09. 06. 2012
Dát tip
Já tuhle hřešil s koňáčkem a to moc hezky vonělo... Jsem tu ze zvědavosti a na oplátku za návštěvu - jak říká Aleš, napoprvé zajímavé! Střídání spisovné a nespisovné češtiny bych spíš přikládal místu prožití dětství. Odkud jsi? Jižní Čechy?

Taubla
24. 11. 2010
Dát tip
zaujalo

Na první pohled mě zaujalo střídání spisovného a nespisovného jazyka...V tak krátkém textu se nedá posoudit, jestli to je náhoda nebo záměr. Jako první počin rozhodně vyčnívá z průměru :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru