Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lásko

24. 11. 2010
19
17
3351

no. a tak to prostě je.

 

A tak si nemysli. Jsem hodná. Ale dělám si co chci. Protože Bůh mi teď neodpovídá. Nemůžu jinak. Promiň. Lásko… Miluju ten život. Ale ten můj. Tebe taky miluju. Ale stejně si budu dělat co chci. Ty to nevíš, ale mě to ubližuje. Sakra! Tečou mi slzy. Ale směju se. Srdce mi buší. Je to vidět i přes to fialové tričko. To od Tebe. Beru si k němu vždycky ty kalhoty. Ty černé. Jsou od něj, ale to ty nevíš. To bys pak byl smutnej. A to já nechci. Chci žít jinak. Ale tohle miluju. Všechno smeju, všechno zapřu. Hřích smrdí. Ne, voní. Tak jak. Každá myška má své cestičky. Takový ty tajný. Ale i ty veřejný. A můj pes není myš. Chci vlastně z týhle pasti ven. Taková já přeci ve skutečnosti nejsem. Vážím si toho, co mám. Ano. Opakuju tu větu, abych se ujistila, že to myslím vážně. A v čaji plavou kořínky. Piju ho a cedím tu trávu  mezi zuby. A nevím, co na to mám říct. Protože jsem taková. Maková. Snídaně se sama neudělá. Mazej si namazat ten chleba! A nekrájej ho jak dřevorubec. Kdo to pak má jíst. Miluju Tě. A promiň. Že jsem taková. Že mám víc tváří. Ne, tvář mám jen jednu. Jen Ti nějaký věci neříkám. Takový ty důležitý. Ale oni by tě ranily. Pak by Ti tekla krev a rány Ti nikdo lízat nechce. Tohle už zavání… nevím čím. Stydím se. Píšu stydlivého smajlíka. S těma červenejma tvářema. Protože tě miluju. A tak pšt. Všechno ostatní ví jen papír. 


17 názorů

když to teď čtu znovu, tak se mi to líbí ještě víc, ten zmatek...

hmmm...pěkně se tady mezi sebou mlátíme, jen co je pravda...připomíná mi to mládí a mé drahé slečny... aleš-novák : Já jsem blíženec ty vole, ale horoskopům věřej holky ! :)

pivnik
09. 06. 2012
Dát tip
skvělé! Znám tyhle (já tomu říkám takhle, ne nijak hanlivě!!!) blicí stavy. Spád myšlenek. Když se najednou ocitnou na papíře, jako kdyby nějak v tu ránu dávaly smysl a vše tak nějak "vysvětlily" nebo osvětlily... těžko říct.. rozhodně T:)

VH: no uvidíme... :)

VH64
09. 06. 2012
Dát tip
Tohle je pěkný! Úplně to vcucne. Když člověk chce a nechá se. Rozhodně nesouhlasím s A.H. Bude nějaké pásmo takových monologů? Žádná láska nesnese úplnou upřímnost - dovolím si odporovat Ostrich, ale principiální neupřímnost samozřejmě taky ne.

eviiička
31. 12. 2011
Dát tip
Júúú, ty jsi taky ve znamení panny... No nevím, možná i to přispívá k tomu, že se tebou budu asi inspirovat a sledovat dál tvá díla. Hodně líbí, já vím, už to je trapný, že ti u každého díla dávám tip, ale já si prostě nemohu pomoct! :)

A.H.: To je asi věc názoru, někomu se líbí to, jinému ono. Každopádně díky za názor :)

A.H.
20. 01. 2011
Dát tip
Promiň, ale nabývám dojmu, že jsi nám chtěla opravdu něco říci, jen formou, jakou jsi to pojala, z toho vyšlo dílo nepříliš zdařilé.

slivaka
27. 11. 2010
Dát tip
Ju.. Lu tip.*

Ostrich
24. 11. 2010
Dát tip
Láska bez možnosti úplné upřímnosti, celistvosti... může růst, ale je to jako když strom roste v místnosti v květináči - po čase narazí na stěny. A skončí. Venku je sice nebezpečněji, dost často to neočekávaně bolí.... ale svoboda toho, kdo to vydrží, nemá jiné hranice než životní čas... a láska pak může růst tak jako život sám.... všude, kam člověk vůbec může...

gabi
24. 11. 2010
Dát tip
pekne spontánne, páči sa mi, keď to lezie rovno z hlavy na papier *

Jara Agnes: Děkuju :)

já jsem ve znamení panny... :))

asi budeš blíženec, ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru