Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výběr střední

03. 12. 2010
1
5
885
Autor
Doony-Don

Zatím jediné dílo přímo o mně.

Základkou jsem vždycky bez problému proplula a neřešila, co bude dál. Věděla jsem, že chci vysokou, ale jakou to jsem fakt neměla páru.
V osmičce jsem se začla dost zajímat o gympl a dost si ten nároz prosazovala, ale pak přišla devídka a já začla dost přemýšlet, jakš takš jsem věděla jakým směrem bych se chtěla dát a svým způsobem jsem s možnostmi třích přihlášek chtěla vyzkoušet štěstí ve větší škále. Máma se o to nijak zvlášt nezajímala a sem, tam se mě zeptala.

Nadešly rodičovské schůzky a máma si mě zavolala do obýváku a vedly jsme takovou rozmluvu o tom, kam bych asi tak šla a proč.
Vyloženě jsem měla sto chutí sebrat se a odejít, nesnáším odmítavé pohledy. A jak se zdálo pedagogické lyceum a technické lyceum jí nebylo dost dobré a nejvíce jí rozčílilo, když se mě zeptala, kam podám třetí možnou přihlášku a já řekla, že nevím - tou dobou jsem si prošla spousty středních škol a zamlouvalo se mi jich vážně víc. (Asi to bylo tím, že od malička jsem se vždycky raději přizpůsobila.) - Máma na mně vyjekla a já raději vstala, že odejdu. To jí asi dožralo a začla moralizovat o tom, že jako jedničkářka mám mít školu vybranou.

Jako vždycky, když na mě křičela jsem na ní jen koukala a přemýšlela o něčem jiném. V hlouby duše jsem cítila, jak mě to mrzí. Mrzí mě, že pro mojí mámu nejsem dost dobrá, nejspíš proto jsem zašeptala: "Chtěla bych vidět zrovínka tebe na mém místě. Víš, ty jsi pouhá čalounice."


5 názorů

Doony-Don
03. 12. 2010
Dát tip
Žjůůůva tys na to kápl xD

sharik
03. 12. 2010
Dát tip
matky jsou největší zlo, kam se hrabe Ďábel...

Doony-Don
03. 12. 2010
Dát tip
Jasně, ale nemusí se do tebe hned pustit člověk s učňákem...=(

sharik
03. 12. 2010
Dát tip
skoro každej výběru svojí střední potom lituje, takže je to téměř jedno :-D akorát: devítka, ne devídka ;-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru