Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rady rády zrady

26. 11. 2001
1
0
1077
Autor
PPI

Poradí vám rady, nebo vás odradí ?

"Vezmi si deštník !"

"Vždyť tam neprší !?"

"Tak se teple obleč !"

"Jasně", a zavírám dveře.

Tak občas končí mé-a věřím nejen mé-ráno, když odcházím do školy. Člověk by si i několikrát za den řekl "A dost !", udělal tomu přítrž a řekl svým "vševědoucím a milujícím" rodičům, babičkám, dědečkům a kdo ví ještě komu, že to či ono není tak, jak si myslí oni, ale že má pravdu jedině on.

 Leč jen plýtvání energií. Stejně jej nikdo neposlouchá. To oni zahájí naprosto zdrcující odvetný útok(neb nejlepší obrana jest útok):"No jenom to hezky všechno sněz, vždyť se úplně ztrácíš", přičemž víte, že máte za 2 kila obezitu. Anebo vám v 7 hodin odpoledne řeknou, ať u jdete spát. Copak jsem nějaká slepice ? No chápete to ? Ovšem to se nevztahuje jenom na naše "tiché" domácnosti. Třebas ve škole někdy radami nevím co dřív. Kdo dal to výsadní postavení všem kolem mne, aby toho o mně věděli víc ne já ? Nikdo! Tudí mé vlastní rady jsou nejpřesnější, protože vycházejí ze zkušeností se sebou samým. To je jasný.

 Ono radit druhým, to je hračka. Ať zkusí někdy poradit sobě, ať si lámou své hlavičky nad sebou samými. A hlavně, dají pokoj mně!

 Leč bohužel, i k těm, co rádi radí, dorazili tací, jenž je zahrnují radami.

 Inu, zkuste někdy poradit těm, co radí vám, a uvidíte, sami budou rádi, kdy si s tím poradí.


cvrček
29. 11. 2001
Dát tip
No, je to ze života, jako by mi to už pár lidí takto popisovalo... sám to podobně znám. Nyní, když už jsem starší a pořád nebydlím sám, si naopak vážím domova i s jeho negativními nebo otravnými chvílemi... beru to jako pěknou divadelní hru, vždyť takové problémy se dají brát s nadsázkou a nenechat si jimi zasáhnout vnitřní život...

clovrdik
26. 11. 2001
Dát tip
hmm, dobrá rada drahá ... a tahle byla zadarmo

Petra
26. 11. 2001
Dát tip
akoby si mi to vytrhla zo života..... fakt najlepšia obrana útok ale výsledok je neistý .... tipnem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru