Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pouta

03. 01. 2011
0
8
498
Autor
Lucas Weck

Na rukou pouta

A s nimi sám

Zahnán do kouta

Připoj se k nám

 

Odporné stíny

líčí mi strach

pouta od špíny

Z popelu prach

 

Klíče sou ztraceny

Stejně tak naděje

Iluze vráceny

Na hvězdně koleje

 

Zbyla jen skutečnost

Horší než lži a slova

Odporná zkušenost

Zase ,zas a znova

 

Oheň mě pohltil

Oči mé spálil

Srdce mé zatratil

Vůli mou zalil

 

Rozvaž mě prosím

Já nevidím tvůj hřích

Tvůj černý kostým

Tvůj krutý smích

 

Osvoboď mě prosím

Zavrhni mě prosím

Polib mě prosím

Zabij mě prosím…


8 názorů

mne sa pači prva sloha,znie schyzofrenicky a osamelo, Pride mi to ako vyjadrenie toho ako tazko sa zije cloveku samemu zo sebou. Zvysok nic, ale prva sloha stala za to.

Miroslawek
04. 01. 2011
Dát tip
Lucas: 21? Tak to máš moře času na zlepšení.

Miroslawek
04. 01. 2011
Dát tip
Honzyk: o tom, že tady nula od nuly pojde, žádná, jenže: 1) není forma A obsah, existují jen dohromady v neoddělitelném a nerozlišitelném celku 2) a co mi zbývá poradit jiného? Jak dostat dovnitř krev a maso - a ne nějaké odkoukané, ale svoje vlastní - na to musí přijít sám, to ho nikdo nenaučí. Ano, můžu mu říct, aby toho nechal a netrápil nás ani sebe. To by bylo lepší? V takovém případě, bych si měl napsat skript, který to za mne automaticky doplní pod 95% zdejších veršů... mimochodem (a bez urážky), včetně těch tvých ;)

Lucas Weck
04. 01. 2011
Dát tip
Dík, že se mi snažíte pomoci. Tohle je věc, kterou sem psal v 17, tedy před 4lety. Mé jiné věci, co zde mám, sou aktuálnější. Každopádně si toho cením.

Honzyk
04. 01. 2011
Dát tip
..pravda,M., ale vis, jak nekde napsal Vasek Jamek, jsem jako von: krupan, po kerym stejka mestska vomacka. Vasek, snad by mi prominul, ze tady vo nem pisu, je silene, myslim aspon, zahorklej, pracovitej, jak starne, umerne s nim (podobne) vlastnosti ´jdou´ nahoru. Mne kterejsi "basnickar" (jsou ho plny casaky pro zensky)v hospode, kde se schazime, /uz tam nechodim - nebavi/ povedel, ze jsem plebejec - me to ale neurazi ani trochu. No a ja jdu , mozna proto, napred po obsahu: chci ho mit, chci ho zchvatit:)))...a silene me z a j i m a, co to v tom cloveku je, ze "sdeluje"... Rozumis mi?..) No, a tady prave mi ta hlina, z ktery se hnete, vysla na "nulovo" nejak...ctu pottreti, svuj nazor bych nemenil, (jo, jsem sus a mnohdy strilim od boku)....ale co s timto textem, proste n e v i m....

Miroslawek
04. 01. 2011
Dát tip
Honzyk: to je jistě pravda, ovšem odněkud se začít musí. A navíc metrum nutí vážit slova - sice k obrazu svému, ale když už je bude mít v rukou...

Honzyk
04. 01. 2011
Dát tip
M., ze jsem prave sem narazil : rytmus by, podle meho, vyslovene "nicivy" obsah" (pokud jej stacim vnimat) nezachranil.

Miroslawek
04. 01. 2011
Dát tip
zkus si nastudovat něco o rytmu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru