Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Cuprumov

23. 01. 2011
0
3
758
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které skončilo na 5. místě 13. kola - prosinec 2010

Kolik nás na písmáku asi je? Jsem si jist, že mnoho. Ať už jsme Čech nebo Slovák, muž nebo žena, dítě nebo senior, poeta nebo prozaik, všichni jsme zde, za nějakým cílem. Jaký je Váš cíl? Čeho chcete dosáhnout, tady na Písmáku?
Když jsem na písmáka přišel, viděl jsem vítězství v počtu tipů nebo výběrů. Ano, tipy se dostavily, avšak výběry, nikde. Jakým metrem je přidělen? O co v té hře jde, kdy místo, žetonů leží tip za bod a výběr za sto? Za kolik tipů mám nárok na výběr? Zřejmě za žádný. Chtěl bych se podívat do duše každého kritika. Chceš být můj přítel? Budu tě obdivovat a podporovat, na oplátku jen kladnou kritiku a výběr.
Avšak nejsem si jist, zda je správné, šplhat v očích kritiků, jen pro nějaký výběr, který v prostém životě nic nezachrání. Ale jsem si jist, že takoví jsou. Nedivím se. Kdybych byl kritik, tak také dám výběr svému příteli. Nakonec, každý kritik, nám jen ukáže svůj vlastní názor, který opravdu nemusí být směrodatný.
Můj cíl se posunul. Jsem zde, abych prezentoval své dílo a city, a tím byť jediného člověka potěšil.
Děkuji, kritikům, ale hlavně autorům, za jejich práci (snad dostatečnou). Sbohem.


3 názory

Godfrey
24. 01. 2011
Dát tip
Teda ta interpunkce docela bolí. :-)

slovoma
23. 01. 2011
Dát tip
Hodnocení poroty: Armin Tamzarrian – Neskutečná kravina, ale pravda je, že jsem tu četl i horší. Myšlenka takřka nulová a zpracování ještě horší. Chyby nekomentuji. Vaud – takovy ukrivdeny, ze autor nedostal vyber, ale cist se to da. Pišta_Hufnágl – To je těžké. Pokud autor věc staví tak, že tu je výhradně proto, aby „prezentoval své dílo a city“, je už z principu jakákoli snaha o dialog o tom kterém textu zhola zbytečná. Takže si odpustím komentáře jak k obsahu textu, tak k jeho gramatickému zpracování. Pomerančová - trochu zmatečné, autor nebo autorka jako by si nebyli jisti, co chtějí vlastně říct. Jak to pak má pochopit čtenář? A závěrečné sbohem staví předchozí text úplně na hlavu. Jiří Staněk - vzkazuju, že je to běžná praxe, kamaráčofství a že se s ní setkávám i jako ncb a "klasik", byla, je a bude. Setkávám se s ní ve slova smyslu kladném a pozitivním, že pro mě něco dělají a negativním, že si myslejí, že jsem vůl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru