Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fotky z akce

11. 02. 2011
2
8
1104
Autor
emko

Když jde chlastat banda evangelíků, vždycky z toho vznikne nějaká sranda. Například student práv, který dělá binec před Ústavním soudem … „Čumte na mě, skočím do koše!“ JUMP! Jedna noha v jednom odpaďáku, druhá v druhým … „Tyvole, já su v košu!“. Tohle se prostě muselo vyfotit! A co s fotkami? Podle pravidla „sdílíš-li radost, je dvojnásobná“ letěly fotky okamžitě na Facebook.

Okamžitě … to znamená jakmile se jejich autor dostal domů, k počítači. Nepodceňujte Brno, není zas tak malé, jak se zdá. Bylo to asi hodinu před tím, než dorazil domů jejich hlavní protagonista a nestačil se divit – sotva sedl k počítači a zaostřil rozmazaný zrak, už viděl na Facebooku svoje fotky, jak zpívá v koši u Ústavního soudu a tančí vogeltanz na střechách vánočních stánků na Náměstí Svobody. Generál Ludvík Svoboda by se jistě divil, kdo že to dělá binec na jeho buzerplace (tehdy se naštěstí divila pouze městská policie).

Tato událost se udála zhruba v době, kdy se mezi mladými lidmi rozmáhal fenomén „vše na Facebook“. Přihlašování na víkendovky, fotky z víkendovek, zápisy ze schůzek … tohle všechno najdeš na Facebooku. Jenom na Facebooku. Kdo nebyl na xichto-knize, jako by neexistoval. („Proč jsi nejel?“ „Jsem o tý akci nevěděl.“ „Máš sledovat Facebook!“) Fotky a videa z víkendovek se začaly objevovat ještě v jejich průběhu – nejdříve v neděli při odjezdech, pak v sobotu a nakonec v pátek, zpravidla již hodinu po začátku. Mobilní připojení k Internetu je strašná zloba…

Nezřídka se pod průběžnými fotkami objevovaly komentáře zúčastněných i doma zůstavších. Především domácí povaleči pak psávali komentáře typu „Kdybych byl tušil, že tam dotáhnete vodárnu, tak bych jel taky!“. Nebo „škoda, mohl jsem taky dotáhnout sklo“ (samozřejmě na zasklívání oken ;-) ). Anebo „vole, měls říct dřív, že si tím krumpáčem vyrazíš zuby, tak bych nezůstával doma … škoda, že jsem o tu srandu přišel“.

Proto nás napadlo, nebylo by fajné, kdyby technika pokročila ještě dál? Kdybychom fotky z akce měli dostupné ještě před tím, než akce začne? Tím pádem bychom dopředu věděli, že Honza dotáhne vodní dýmku, Karel kostky na dračák, Petr lahev domácího vína, Jirka barel tekutých švestek a že Michalovi ta kombinace nesedne a rozveselí se natolik, že pro srandu ostatním hodí šavli po drakovi, kterého si představí místo schodiště.

Fotky z budoucí akce by nám pomohly k tomu, abychom věděli, co od akce čekat. Podle názvu akce, např. „prayer – worship – fellowship“, totiž nikdy nepoznáte, jestli se bude jednat o celovíkendový modlitební řetězec, nebo se hlavním theologickým programem stane grilované prase a bečka piva.


8 názorů

emko
14. 02. 2011
Dát tip
Děkuji za reakce. Situace zde popsané jsou sice konkrétní (a na FB se ta fotka taky najít dá), nicméně myslím si, že mnoho lidí něco takového zažilo a může se v tom poznat. Pokud v tom moc fejetonu není ... mohu poprosit o hlubší rozbor? Psal jsem to s cílem napsat fejeton, ne quazi-vtipnou úvahu. :)

Nojo, kluci, tak jste se picli... Škoda jen, že pro nás ostatní to jaksi postrádá na vtipnosti, neřku-li zajímavosti.

Lucie-at
12. 02. 2011
Dát tip
no moc fejetonu v tom neni ale libi se mi ta fotka... jak ji na fejsu najdu ve vetsim formatu???? :D :D

Augustus
11. 02. 2011
Dát tip
Když mají dát tipy kámoši, tak se z toho asi nevyvléknu.:-D Každopádně to hoď do klubu. Jinak dílko shledávám obsahově podnětné, formálně však ještě potřebuje vybrousit. Přeci jenom Vaud nejenom zde nasazuje laťku velmi vysoko.

musim rict, ze presyoze me obsah moc nezaujal, moc se mi libi tvoje forma. pises velice ctive a odsejpa to. takze te budu sledovat. T

Jazykově mi to nějak není blízké a tím nemyslím jen mou alergii na slovo "jump" ... Takže na fb to sdílet nebudu :-D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru