Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sama neusnu

11. 04. 2011
0
3
1070
Autor
Fialkaa

 

 

Snivé ráno polštářů

probuzením rozpářu,


půl samoty matrace 

spletu hladce, obrace,


potom další záplatu

šít ráně nul návratů,


život čítám ve snáři,

zatímco sním o lháři.


Vím, nic mě s ním nečeká,

jen v něm hledám člověka,


ať se ještě oddálí

den, v němž noc jsme prohráli.


3 názory

Petrusha
12. 04. 2011
Dát tip
v podstate tu už bolo všetko povedané ..

BaD
12. 04. 2011
Dát tip
Tak tak, volný verš neklade takové národy, ale hlavně, a to je možná ještě důležitější, neklade takové nároky. U tebe jediné oživení přichází v podstatě až v poslední sloce, kde už si čtenář může s rytmem trochu hrát, ale jinak je to nudné hučení neustále dokolečka. A jako by to nestačilo, mnohdy ty verše působí tak samoúčelně - jako bys našla téma (toho se díkybohu držíš) a pak jen hledala jaké rýmy se na lkaní v posteli dají vymyslet. Jenže cílem není napsat báseň o něčem, ale něco sdělit básní. Vidíš ten rozdíl? U tebe od začátku vím, co chceš sdělit a ty to opravdu sděluješ, pořád dokola to samé jako kolovrátek, jak poznamenal kolega Hadice. Zkus zapomenout na to, že píšeš báseň, zapomeň na nějaké rýmy a piš co tě napadne - nadávej, plakej, vyhrožuj, trp - dostaň ze sebe to, co chceš, a až budeš hotová s tímhle, můžeš začít básnit. Obráceně to žel bohu vypadá tak, jak to vypadá.

Whitesnake
12. 04. 2011
Dát tip
Je to strašně neumělé, nehotové, by't upřímně. Pro začátek by to chtělo přečíst něco s vázaného verše, má mnohé možnosti a nemusíš potom volit takový infaltilní kolkovrátek. Anebo byl posla zkusit něco ke volném verše, tebn na začátečníka neklada takové národy jako vázaný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru