Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dragon mage: Zrození

12. 04. 2011
1
4
542

Povídka o dračím mágovy Jeherovy která sleduje jeho růst,vývin a skutky.

 

                    PROLOG: PÁD

Sluneční paprsky neúprosně pálily všechny kolemjdoucí, kteří procházeli městem. Jediné co ochlazovalo tamější život, byl lehký vánek, který naříkal jako plačící dítě. Každému co tudy procházel, to připadalo jako normální letní den. Nikdo z lidí neměl sebemenší potuchy, co se odehrává skrytého na obloze.

Najednou se obloha zatemnila a pohled na slunce zakryl obrovitý stín.

V onu temnou chvíli se každý zastavil a obrátil zrak vzhůru. Všichni do jednoho sledovali obrovitou siluetu, co zakrývala sluneční svit. Obecenstvo jen tak stálo na místě s pusou dokořán. Jeden z pozorovatelů vykřikl „pohleďte, něco padá“. Většina občanů začala z místa prchat, jen ti odvážnější zůstali stát a pozorovali, co se bude dít. V tu samou chvíli z oblohy padající Jehero upíral zrak ke svému nepříteli, který jej učinil bezmocným a jen tak se vznášel. V Jeherových myšlenkách se promítalo mnoho starých vzpomínek i citů. Vzpomínal na svoji první lásku Susie na to jak byl s ní šťasten. Dokonce i na takovou „maličkost“ jak jej opustila. Ale nebyla to jen Susie, na koho Jehero vzpomínal.

Byly tu i jiné osůbky jako jeho rodina či přátelé, ale i jeho Petra. „Ach ano Petra,“ povzdechnul si pádem zaneprázdněný Jehero byla pro něj vším, než ji ztratil kvůli svým činům. „Proč já hlupák jsem byl tak slepý vůči ostatním a hlavně k Petře,“ zamyslel se a poté vykřikl, „mám to, co si zasloužím, jsi šťastný?“

Petra přijížděla do centra města nejrychleji, jak jen to bylo možné. V její hlavě se míchaly různé pocity jediné, co považovala pro tuto chvíli za důležité je dostat se rychle do centra a najít Jehera, aby mu odpustila. „K sakru,“ rozčilovala se Petra za volantem, když uviděla zácpu před ní. „To snad není pravda, alespoň tohle chci udělat, když už nic a já tu trčím v zatracené dopravní zácpě.

Jeherovi jeho pád připadal nekonečný, jakoby padal celý den. Jeho nepřítel se pořád vznášel na oblacích a zastiňoval slunce. Celým městem se rozléhal ohlušující smích vítězného draka. „Sebral jsem ti veškerou tvou moc,“ pronesl horlivě Derken. Už jej unavovalo koukat na ten pomalý pád svého soka, rozhodl se, že mu pomůže. Z jeho dračího chřtánu vyšel mohutný řev a rozletěl se vstříc Jeherovi.

Petra zaslechla dračí řev a ztuhla jí krev v žilách. Po chvíli strachu se oklepala a strhnula auto na chodník a pokračovala v cestě. Ignorovala chodce a s plynem na podlaze se blížila k centru města. Když po pár minutách dojela na cílové místo, prudce dupnula na brzdu tak silně, že si skoro rozbila hlavu o volant. Vystoupila a pohlédla na nebe.

Rozhořčený Derken střemhlavým letem dostihl padajícího Jehera a uchopil jej svým obrovitým pařátem, který začal pomalu svírat. Jehero se nesnažil bránit, byl smířen s tím, že dnes zemře.

Petra měla bohužel opačný názor, nechtěla, aby Jehero dnes zemřel. „Jeherooooooooooooooo,“ zakřičela Petra jak nejsilněji svedla, „Nesmíš to vzdát, bojuj, bojuj za všechny  živé bytosti, co jsou na světě. Za mě protože tě miluju!“


4 názory

Kiv Čitrem
21. 01. 2012
Dát tip
Podle mě je to zajímavě "načaté" dílo, tedy prolog - jak je uvedeno. Samozřejmě, jsou tam stylistické nedostatky a nedostatky pravopisné, zvláště v interpunkci, ale to vyvažuje povedené střídání perspektiv (Jehero, vypravěč, Petra a drak) a nastínění "prázdných", pro čtenáře nedořečených míst, které drží čtenáře v napětí. Rád bych si přečetl pokračování, i když tomuto žánru zrovna neholduji. P.S. Vykašli se na kostku a koniase.

konias
13. 04. 2011
Dát tip
to je fakt....fakt hrozný. "zpivakostka" to myslim naprosto vystihl. Jen musim dodat, že podle mě nikam nevede ani tohle téma. Z toho podle mě nic hodnotnýho vzniknout prostě nemůže...zkus to nějak jinak a odněkud jinud

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru