Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nereklama na kapelu

21. 04. 2011
1
0
534
Autor
European

 

Jako bych neležela s nudnou učebnicí dějin na posteli, ale byla na tom nejlepším místě, které můžou lidské smysly uzřít. Pro potěšení si zapaluji vonné tyčinky a pouštím své oblíbené cédéčko hudby. Připadám si jako v dávném orientu, provoněném dřevitou vůní, stejné dřevěné nástroje vnímám s takovým nadšením, jako kdybych ji já sama hrála. Mé uši z dálky slyší jemné zvonění, které se ztrácí v tepavých melodiích. Hudba mě tak blízká přímo nabádá k tomu dělat nějakou činnost, či jen tak relaxovat. Přesto stále nabírá určité síly a rázu. Hudba je mocná čarodějka, která na pramenu řeky odnáší lidi do dálavých hlubin, kde mohou zapomenout na starosti a každodenní shon. I mně dává možnost přemýšlet nad učením a lépe se soustředit. Své pocity z hudby nejraději realizuji tancem, vždy když popustím uzdu své fantazie, představuji si, že tančím se spoustou lidí, které dělá tanec stejně šťastnými jako mně, své pocity štěstí dávali najevo už lidé v pravěku, tanec zde vznikal jako prostředek k dorozumívání. Dává možnost dívat se na svět růžovými brýlemi, které každý z nás občas potřebuje.

Mým největším snem je, aby hudba s tancem spojovala lidi a přenesla na ně euforii, aby odešla nenávist, pýcha a sobectví. Vyrovnanost je důležitá, každý má svůj zájem, který je jen pro něho a nikdo mu ho nemůže sebrat. Snažím se poslouchat kvalitní hudbu, je ale těžké si vybrat z tolika stylů. Neodsuzuji žádný styl, naopak, líbí se mi spoustu druhů hudby, která vás rázem přenese do jiné dimenze a vy máte možnost zažít dosud nevídané. Nedávno jsme objevila kapelu, která kombinuje několik stylů dohromady, jemná nitka se proplétá hlubokými tóny baskytar, naopak vůči ní dominuje rytmus, který proráží celou skladbou. Tato skupina je, podle mého názoru, opravdu dobrá a skvěle se na ni tancuje například moje oblíbené street funky. Dosud jsem neslyšela něco takového, jde o dokonalé propojení stylů, punk, vážnou hudbu, r´n´b, hardcor, rock i hip-hop dokáží vystřídat v jediné skladbě. A co víc – dává to smysl! Autor kříží dokonale rajče s banánem a při tom závěrečná verze do sebe logicky zapadá. Můžou se pochlubit výbornými ironickými texty. Naléhavý, spíše deklamující než ukřičený zpěv na mě působí jako svěží průvan za ospalého odpoledne. A tak jdu konečně spát s učebnicí pohozenou na zemi a s klidem, že ještě pořád je se neustále na co těšitJ   


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru