Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Principy vedení

27. 04. 2011
1
7
1047
Autor
Minda

 

I.                  Princip poloviny

 

Můžete si být jisti tím, že jakmile se dostanete do vedoucí funkce ve firmě, sesypou se na vás různí obchodníci a budou vám nabízet své produkty, reklamu a spoustu většinou neužitečných nesmyslů. Oni neví, jak na tom firma je. Myslí si tedy, že vlastně sedíte na hromadě prachů, ze kterých si i oni chtějí něco vzít.

 

V prvních týdnech ve funkci jsem se zaměřil na šetření. Kontroloval jsem od pojištění, platy, výdaje za budovu až po hygienické potřeby všechno. Ušetřil jsem tak několik desítek tisíc korun. Ale pak to přišlo. Jedna nabídka na reklamu v novinách za druhou.

 

Už od první chvíle se mi podařilo nekývnout na nabídky hned a odložit rozhodnutí o nich na později. Už toto ušetří minimálně polovinu. Ale to je spíše princip odkladu. Princip poloviny přichází na řadu až později: rozhodněte se, co skutečně chcete a pak to vydělte dvěma.

 

Ale dělit minimálně dvěma musíte vlastně stále. Vydělte dvěma přízeň i nepřízeň podřízených a vše to, čím vám plní uši. Hodně lidí vám chce lichotit a pak z toho profitovat, jiní zase panikaří a jsou hysteričtí.

 


7 názorů

StvN
03. 05. 2011
Dát tip
Hodne to zalezi na tom, kde ve skutecnosti pracujes.

Minda
03. 05. 2011
Dát tip
Díky za komentáře, je to ze života a říkal jsem si, že hodně lidí má podobné - či třeba úplně opačné - postřehy přímo z natáčení.

Kapsa
27. 04. 2011
Dát tip
Můj kolega říká, každý vedoucí musí povinnosti dělit na tři sekce: sekce A - věci co vyhnijí sekce B - věci, které vyřídí někdo jiný sekce C - věci které musím vyřídit Úkolem každého vedoucího je, aby sekce C zůstala prázdná.

funguje to i opačně: jako šéf musíš rozdat dvojnásobné množství úkolů, aby se aspoň polovina vrátila splněná...

Petrusha
27. 04. 2011
Dát tip
Milý môj denníčku. Dnes som opäť vyrobil milión. no ale chcel som dva, nooo ... úvaha? nad čím?

StvN
27. 04. 2011
Dát tip
Nemuzu prijit na to, kam timhle projektem chces smerovat.

Sebastiana
26. 04. 2011
Dát tip
Zajímavé. to bych dělat nemohla, mám problém s tím říci někomu NE.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru