Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malé velké obavy - noční (pseudo)filosofický koutek, díl 3.

26. 04. 2011
1
5
804
Autor
cz3ko

Až se mě zase jednou někdo zeptá, čeho se na světě nejvíce obávám, odpovím mu stručně. Smrti. Přestože to nebude tak úplně pravda. Bojím se totiž toho, že promarním svůj život hledáním jeho pravého údělu, který již na sklonku života nestihnu naplnit. Bojím se toho, že až má ručička hodinek dotiká k dvanácté, nedostanu šanci napravit jisté věci, které mi za běžných okolností přijdou banální a nepodstatné. Bojím se toho, že nezanechám odkaz dalším generacím, jenž by varoval. Varoval a třeba i zprostil jich od stejných chyb, uvedených hloupou malicherností či prostou nevědomostí a tím vedl k rychlému procitnutí. Čeho se však nejvíce bojím je fakt, že nikdy tyto obavy nepřestanu ignorovat.


5 názorů

Líbí se mi myšlenka, ale snaha o zanechání odkazu dalším generacím se mi zdá přehnaná...napsala bych to jinak(míň budovatelsky...)

Movsar
26. 04. 2011
Dát tip
... vždyť je to jedině hrst větru na dlani zmar perel ve víně strach z neumírání... Seifert jak rád v tv přenosech říká jinak nesympatický filosof bednář: s tím nemohu souhlasit. odkaz generacím, to zní spíš budovatelsky než filosoficky. a žádný pravý úděl myslím neexistuje, to je dávno překonaná metafyzika.

Metta
26. 04. 2011
Dát tip
ten jeden týpek vedle J. na kříži to taky stihl vo fous cesta je cíl .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru