Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na dobrou noc

05. 05. 2011
0
4
605
Autor
Rastaman

 

Pátý den sní mladík o růži,

patý den sní dívka o muži,

na ruce padá jí už stín tmy jí halící,

svíčka již neozvučuje srdíčko její běsnící.

Touha snem pomáhá spojit jejich duše,

avšak každý obraz je jak výstřel z kuše,

jak jejich duše snaží se být blízko sebe,

ráno zase samy se octnou uprostřed prázdného nebe,

nevidouce tebe a čekajíce na sebe.

Setkají se? 


4 názory

Rastaman
09. 05. 2011
Dát tip
Jé, ty si zlatá autorka a první človíček, co my s tím chce pomoci. Děkuji, moc si vážím tvých rad. Nesmírně mě to potěšilo :)

Metta
08. 05. 2011
Dát tip
tak to jsi tady dobře:-), i když se musíš připravit na to, že reakce mohou být ostré a kritika drsná. velmi zjednodušeně řečeno, volné verše jsou ty, co se nerýmují, smíšené, co se rýmují jen některé a tak taky nejsem vědec, nechci tě mást složitým vysvětlováním, jsou tu jinší kapacity, co to umí říct líp. zkus www.rýmy.cz myslela jsem to tak, že tvé rýmy jsou otřepané, čast používané (růže-může,nebe-tebe,) gramatické (tj, rýmují se díky mluvnickému tvaru ,třeba halící běsnící ,kuše duše)a proto celek působí jenom jako říkanka. Což je škoda, pže to zabíjí myšlenku Tuhle chybu dělá hodně začínajících autorů a najít zajímavé rýmy je těžké, proto jsem ti navrhla volný verš. Naučíš se hrát si se slovy, myšlenkami a nutnost rýmu tě nebude svazovat. Pokud se tu chceš poučitm -ještě jednou, připrav se i na negativní reakce . upřímně- máš se co učit, ale vydrž a vypíšeš se časem...

Rastaman
08. 05. 2011
Dát tip
já jaksi nejsem náký vědec, neumím moc rozeznat co je to .. jen mě baví psát, občas mě něco napadne, tak to napíšu.. hodil by se mi někdo, kdo rozezná co to je, ale bohužel kolem mě takový nikdo není a ve škole se asi moc stydím to představit, je to takové moje sladké tajemství toto psaní ;)

Metta
05. 05. 2011
Dát tip
škoda, že ty verše nejsou volné jak avizováno

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru