Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moucha

11. 05. 2011
2
4
310
Autor
Vannessa

Ze života hmyzu i člověka...

Usedla na strop. Šestinohá, blanitá křídla, trubkovitý sosák a miliony bakterií na odporně lesklém chlupatém těle. Musca domestica. Moucha domácí. Průvodce lidstva odpradávna a navždy. Vymysleli jsme na ni pestrý sortiment mucholapek, repelentů a plácaček. Hubíme ji chemicky i fyzicky. Moucha nás však neopustila a dál drásá lidské nervy monotónním bzukotem. Vesele si opisuje bludné kruhy a nekonečné osmičky těsně nad naším talířem. Vede život nezřízený, nehygienický a prostopášný, díky čemuž se rychle množí, je jí stále více a více. Já ale používám na její redukci speciální fígl. Zaženu tu těkavou potvůrku do koupelny a nechám ji tak dvě hodinky dobzikat. Potom nahlédnu zvědavě a spiklenecky dovnitř. Ticho.  Jen v rohu za pračkou si pavouk spokojeně  omotává kořist. Máme  spolu totiž utkanou ekologickou smlouvu. A pak, že nejsem milovník přírody.


4 názory

Lakrov
12. 05. 2011
Dát tip
Tip za (nebo pro?) udržení biologické rovnováhy. Fandím pavoukům :-)

Vannessa
12. 05. 2011
Dát tip
Díky moc za koment. Opraveno.:-)

MKbaby
11. 05. 2011
Dát tip
Moucha nepatří mezi blanokřídlé, ale mezi dvoukřídlé (Diptera). Vymysleli jsme na ni (ne na ní)... Jinak pěkně čtivé. Taky si v komoře chovám pavouka :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru