Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Das Blaff

16. 05. 2011
3
18
1868
Autor
René Vaněk

 

Zlobí vaše ratolest? Hledáte marně nějaké účinné řešení? Pediatři, psychologové a specialisté na dietetiku z nadnárodního vědeckého institutu C.I.C (Childhood in chains), se shodují na tom, že příčinou zlobivosti je ve většině případů nevhodná skladba potravy! Profesor Chapmann, předeseda vědecké rady C.I.C.u, představil minulý týden médiím svůj revoluční preparát s názvem "Das Blaff". Jedná se o první z takzvaných "open source přípravků", jejichž receptura není zastřena výrobním tajemstvím, díky čemuž si je ze snadno dostupných surovin může doma každý sám připravit. Pokud jste doposud neměli tu čest na recept narazit, je vám k dispozici právě zde:


Na jeden exemplář zlobivého dítěte budeme potřebovat:

20dkg předvařených hovězích drštěk.
10dkg sušených hub
10dkg syrových kuřecích kůží
20dkg špenátového protlaku
1x syrová kapří hlava
10dkg kapřího mlíčí
1x velký meloun
1x velká neoloupaná cibule
200ml neochuceného kefíru
2x syrová vepřová nožička
1x balení pivovarských kvasnic
100ml plnotučné hořčice
1x kindervajíčko


Postup:

Do papinova hrnce nalijeme jeden a půl litru vody, vložíme cibuli, kapří hlavu, předvařené dršťky, houby, kuřecí kůže a vepřové nožičky. V žádném případě nesolíme ani jinak neochucujeme! Hrnec zavřeme a postavíme na oheň. Než se obsah začne vařit, vezmeme meloun, rozpůlíme ho, z obou půlek vybereme dužinu a Buď sníme, nebo uložíme k pozdějšímu využití. Hrnec sejmeme z ohně po 45. minutách a scedíme. Uvařenou kapří hlavu a nožičky dáme stranou, zbytek vložíme do kastrolu a dusíme společně se špenátovým protlakem a kapřím mlíčím přibližně čtvrt hodiny. Souběžně si můžeme připravit marinádu z pivovarských kvasnic, kefíru hořčice. Všechny tři složky jednoduše smícháme dohromady ve vhodné nádobě. Po uplynutí čtvrt hodiny vezmeme spodní půlku vydlabaného melounu a napěchujeme do ní směs z kastrolu. Na vzniklé patýrko naaranžujeme kapří hlavu a vepřové nožičky tak, aby to vypadalo, že se uvnitř melounu skrývá roztomilé, rybinou páchnoucí strašidélko. Poté vezmeme nádobu s marinádou a nalijeme ji do tlamy kapří hlavy a dáme si záležet, abychom dosáhli dojmu, že hlava marinádu zvrací na všechny ostatní části kompozice. Nakonec na pazneht jedné z nožiček napíchneme uvařenou cibuli, všechno zaklopíme druhou půlkou melounu a vložíme na několik hodin do ledničky.


Způsob podávání:

Přizveme dítě ke stolu, položíme před něj meloun a s autoritativním výrazem na tváři odklopíme horní část. Dítě s velkou pravděpodobností počne vyvádět a odmítne pokrm konzumovat. Můžeme poukázat na "strašidélko" a říct, že už je celé nedočkavé, až bude snědeno, případně dítěti namluvíme, že když tak neučiní, přijde ho ohavnost v noci strašit. Pokud to nezabere, motivujeme kindervajíčkem, které položíme vedle melounu a prohlásíme o něm, že si ho potomek po jídle bude moci vzít. Pokud ovšem nezabere ani toto, začneme vyhrožovat, že dítěti smažeme z počítače všechny hry (případně jenom uložené herní pozice), schováme mobil, nebo mu na jeho značkové oblečení našijete záplaty. 99% ratolestí se po tomto krutém a nelidském manipulativním kroku uchýlí ke konzumaci Blaffu. Když je pokrm sněden, sami pozřeme kindervajíčko, hračku v něm obsaženou vyhodíme do koše a pošleme dítě spát.

Das Blaff podáváme svým potomkům pokaždé, když se u nich projeví známky nedisciplinovasti a nespolehlivosti.

Za naši redakci Vám přejeme dobrou chuť!

18 názorů

maruna
20. 05. 2011
Dát tip
Dobrej recept. Já mám ve své kníze pro děti pouze lektvary na růst,zlomeniny a tak nápadité ingredience nepoužívám....Ale máš styl! Je to pěkně napsaný

Norsko 1
16. 05. 2011
Dát tip

avox
16. 05. 2011
Dát tip
pošli avi, až to vyzkoušíš na svých dětech... nebo tak nedejbože vychovávali přímo tebe?

heartrate
16. 05. 2011
Dát tip
náhodou my blbosti milujeme, čím větší, tím lepší :)

žádný avi, celý je to blbost, ani jsem to sem neměl dávat.

Honzyk
16. 05. 2011
Dát tip
D R Z K A, jsem pro drzku, a fest:P...kdyz uz, tak uz....avi Lyrykovi:P

To snad ani není nutné měnit. Držka, nebo dršťka, jsem si jistý, že na jiskru a buket pokrmu to bude mít vliv zcela nepatrný.

Květoni, máš pravdu, dršťka to má být, nikoliv mulec. Mea culpa. Dám to do pořádku.

No nevím, forreste. Absurdní. To máš jako jít na bowling a ptát se tam lidí, jestli ty koule nemají být hranaté. Dotaz pro dotaz.

Hovězí držkou je zde míněna volská tlama, nebo se jedná o překlep ve slově "dršťka"? (Dršťky tvoří hladká svalovina předžaludku přežvýkavců - bachor, kniha a čepec, zbavená sliznice.)

Honzyk
16. 05. 2011
Dát tip
...asi to mela bejt sranda, zeo?:D........no jo, dyk se nic tak moc nestalo:o)))

heartrate
16. 05. 2011
Dát tip
to je SUPER recept, akorát je s tím dost práce.. škoda že není fotka :))

Co je to za dotaz?

makarenko hadr...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru