Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ars poetica 2011 - STÁLE JSOU VOLNÁ MÍSTA!!!

03. 07. 2011
0
6
1024

Milí přátelé, je začátek července a účastnických míst na literárně-výtvarném setkání Ars poetica je stále dost! Níže přikládám pozvánku s programem, kdo by se chtěl dozvědět víc, nechť zabrousí na www.arspoetica.cz , doporučuji také poslechnout si pozvánku v podání arspoetických lektorů Zdeňky Sokolíčkové a básníka Jonáše Hájka: http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2378793&drm=1 (od 12. minuty dále) Jestli vás akce zaujala a vážně na svoji účast pomýšlíte, prosím odešlete přihlášku i účastnický poplatek pokud možno ihned. Můžete-li přijet autem, přijeďte autem, bude potřeba na středeční výlet. A nakonec ještě jeden organizační apel: nechtějte zmeškat první a poslední den setkání, zažít Ars poetiku bez začátku nebo bez konce... Těšíme se na vás! Hanka, lektorka

8. ročník literárně-výtvarných setkávání

 Ars poetica

30.7.-8.8-2011

 

Literárně-výtvarná setkání Ars poetica jsou pokusem o zachycení tiché všední poezie života v rozmanitosti jejích forem. Těžištěm je sdílení četby básníků, kteří se uměli dotýkat středu věcí. Každý den je inspirován duchovním rozměrem díla jednoho z nich: Vratislav Effenberger, Antonín Brousek, Josef Suchý, Zbyněk Havlíček, Ladislav Dvořák, Jan Vladislav a František Lazecký.

 

Ars poetica je určena širokému okruhu zájemců, včetně těch, kteří cestu k literatuře a umění teprve hledají. Denní program začíná povídáním o autorovi, odpoledne je možnost věnovat se četbě a výtvarné tvorbě inspirované básníkem. Večer vrcholí setkáním se zajímavými osobnostmi současné kultury (obvykle od 19 hodin). Tradiční součástí programu je výlet - putování za sochařskými díly. V neděli je možné zúčastnit se „lesní" mše svaté.

 

Letošní hosté

30.7. sobota

Luděk Marks - básník, literární kritik a redaktor, představitel poslední básnické generace undergroundu, člen Kampanily - společnosti pro záchranu severočeských kostelů. Podílel se na redakci kulturní přílohy v samizdatovém časopise Vokno. V roce 1994 vydal básnickou sbírku Stín svícnu.

Pavel Herot - básník, výtvarník, člen kapely The Hever and Vazelína Band, herec. Vydal básnické sbírky Evangelium zázraku (1993) a Hlavy z podzemí (2005).

 

31.7. neděle

Vladimír Binar - literární historik, editor, prozaik, překladatel. Knižně vydal prózy Playback (2001) a Emigrantský snář (2003), dále básnický soubor Hlava žáru (2009) a Čin a slovo - Knihu o Jakubu Demlovi (2009). Je také autorem rady literárních pásem z děl Jakuba Demla, Stanislava Vodičky, Vítězslava Nezvala, Bedřicha Fučíka, F. X. Šaldy, Charlese Baudelaira a francouzských prokletých básníků.

 

1.8. pondělí

Pavel Piekar - grafik. Od roku 1990 pracuje v Národní galerii. Dlouhodobě se věnuje technice černobílého a barevného linorytu. Tiskne autorsky, v malých nákladech, jednotlivé barevné odstíny vznikají mícháním tiskařských a olejových barev.

 

2. 8. úterý

Jaroslav Bárta - fotograf, vedoucí katedry fotografie na FAMU v Praze, zakladatel nakladatelství a galerie Půda. Věnuje se také grafickým návrhům publikací a plakátů. Autor projektu Letem českým světem, který srovnává záběry krajiny a městské zástavby s odstupem jednoho století.

Fantasía - básnická skupina, založená v roce 2005. V roce 2009 vydala stejnojmenný sborník, který shrnul výběr z tvorby zakládajících členů (Adam Borzič, Kamil Bouška, Petr Řehák). „Smysl poezie lze vytvářet hrou. Hra však není smyslem poezie."

 

3. 8. středa

Eva Vlčková - putování po stopách sochaře Ladislava Zívra.

 

4. 8. čtvrtek

Martin Evžen Kyšperský - hudebník, frontman a hlavní autor repertoáru kapely Květy. Vystupuje také sólově, skládá divadelní hudbu, působí jako aranžér a producent. Od roku 2008 je členem volného sdružení Osamělí písničkáři.

 

5.8. pátek

Pavel Kolmačka - básník, prozaik a překladatel. Knižně vydal básnické sbírky Vlál za mnou směšný šos (1994), Viděl jsi, že jsi (1998, německy 2001) a Moře (2010), dále román Stopy za obzor (2006).

 

6. 8. sobota

Vladimír Kokolia - malíř, kreslíř, grafik, blogger, textař, zpěvák, profesor na AVU v Praze, vedoucí pedagog ateliéru Grafika 2, pokračovatel 20. generace taiji rodiny Chen a držitel titulu Miss kompost ČR za rok 2007.

 

 

cena: 2490,- Kč (program, ubytování, strava)

místo: sokolské tábořiště Ježkov u Zábřezí (ze Dvora Králové n. L. do Doubravice a odtud směrem na Zábřezí)

ubytování: v lese v podsadových stanech

pořadatel: sdružení Quo vadis, František Burda, 733 291 260, frantisekburda@centrum.cz

přihlášky: Tereza Burdová, Komenského 194, 549 01 Nové Město nad Metují, terez.vlckova@centrum.cz

 

www.arspoetica.cz


6 názorů

Víla
30. 07. 2011
Dát tip
a já jsem Víla Amálka

BigBivoj
15. 07. 2011
Dát tip
a ty Guma!

já se divím

devian
07. 07. 2011
Dát tip
se nedivim :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru