Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dieta podle McDonald´s

08. 07. 2011
0
2
400
Autor
Bogdy

Byla ukrutná zima. Mladá anorektička Catherine, nedostatečně obalená tukovými zásobami, si připadala jako žirafa na Antarktidě. Autobus z léčebny jí jel až za dlouho. Potřebovala něco dělat, potřebovala se hýbat. Pár desítek metrů od zastávky skýtala možnost rozptýlení trafika. Stejně jí došly cigarety. Koupila si svou oblíbenou značku a hned si jednu zapálila. Ještě se jí nechtělo zpátky. Přemýšlela, co dalšího by si koupila. Neskutečně ráda by si dala lízátko, ale věděla, že by to dopadlo jako posledně. Radši si sáhla po novinách. Vlastně je ani nechtěla číst, jenže koupit si pouze cigarety se jí zdálo moc obyčejné.

Šla pomalu zpět na zastávku a přemýšlela, jak se zbavit své nemoci. V léčebně to byla ztráta času. Docházela tam čtyřikrát týdně, ale skupinové terapie jí nepomáhaly. Iritovalo jí, že jsou všichni kolem tak hubení. Iritovalo jí také myslet na to, že jí irituje, že jsou všichni v léčebně hubení. Asi právě proto noviny nakonec otevřela. Palcový titulek jí ještě víc rozhořčil: McDonald’s prohrál soud s ženou, která kvůli nim ztloustla. Kdyby tak taky mohla ztloustnout. Ale co když by pak byla tlustá?

            Konečně nastoupila do autobusu. Článek o McDonaldu jí stále vrtal hlavou. A pak ji napadl ten ďábelský plán. Promýšlela jeho detaily až domů. Měla z něj takovou radost, že si koupila lízátko a do půlky ho vycucala.

            O rok později: Povstaňte. V případu Catherine Crawfordová proti McDonald’s byla přiznána Catherine Crawfordové náhrada škody ve výši dvou milionů za to, že neztloustla. Námitka, že nebyla schopna pozřít produkty této firmy, nebyla brána jako dostatečný argument.

            Za tři roky McDonald’s zkrachoval, protože neměl dostatek finančních prostředků na splácní soudem nařízených náhrad všem anorektičkám, které jej po této aféře zažalovaly. Catherine za získané peníze koupila tolik nesnášenou léčebnu a udělala z ní modelingovou agenturu. Před dokončením přestavby však zemřela pro podvýživu.


2 názory

Fruhling
09. 07. 2011
Dát tip
Nechtěný surrealismus.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru