Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ilja a Eliáš (Dneska má svátek ...)

20. 07. 2011
0
3
1543
Autor
Rudyamon

Klasický příběh ve kterém jde furt o to samé. Sourozenci se mají obvykle rádi, což ovšem ve většině případů skončí ve chvíli, kdy příjde na řadu dělení majetku. To pak bratr nezná bratra a sestra sestru shodí ze schodů, ať tolik neječí kvůli tomu starému sekretáři. Ilja a Elijáš situaci vyřešili ke vzájemné spokojenosti, třísky se dělí daleko líp ...

Ilja a Eliáš,
dva rodní bratři,
mají svůj domeček,
oboum jim patří.

Jak si ho rozdělit,
pojistit zisky?
Po ráně z bazuky
dělí si třísky.




(zvukovou podobu básničky najdete na mém webu ...)


3 názory

avox
20. 07. 2011
Dát tip
Mně věty začínají malými písmeny jen v komentářích, když ještě nevím, jestli to bude jenom glosa, nebo celá věta... Takže ne, oběma nám to vysvětlení vyhovovat nebude, totiž - mně ne :-)))

Rudyamon
20. 07. 2011
Dát tip
Řekněme to tak, že čeština je mnohdy poněkud nudná a proto vzniklo mnoho nářečí, ve kterých může třeba i věta začínat malým písmenem. Bude toto vysvětlení nám oboum vyhovovat ? :-)

avox
20. 07. 2011
Dát tip
u vás se říká "oboum"? česky by bylo "oběma" :-)) na ohýnek třísky patří u ohně se zase sbratří na pozemku někdy příště vybudují parkoviště jak si žádá dnešní doba budou spokojeni oba...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru