Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Súťaž - tlmočník, 10 kolo

25. 07. 2011
3
39
3653
Autor
T.K.

Zadávateľ témy: milacek_narodov

 

John Keats

 

A Song About Myself

I.

There was a naughty boy,
A naughty boy was he,
He would not stop at home,
He could not quiet be-
He took
In his knapsack
A book
Full of vowels
And a shirt
With some towels,
A slight cap
For night cap,
A hair brush,
Comb ditto,
New stockings
For old ones
Would split O!
This knapsack
Tight at"s back
He rivetted close
And followed his nose
To the north,
To the north,
And follow"d his nose
To the north.

II.

There was a naughty boy
And a naughty boy was he,
For nothing would he do
But scribble poetry-
He took
An ink stand
In his hand
And a pen
Big as ten
In the other,
And away
In a pother
He ran
To the mountains
And fountains
And ghostes
And postes
And witches
And ditches
And wrote
In his coat
When the weather
Was cool,
Fear of gout,
And without
When the weather
Was warm-
Och the charm
When we choose
To follow one"s nose
To the north,
To the north,
To follow one"s nose
To the north!


 

P.Č diela Autor diela Odkaz na dielo Počet tipov (celkom) Počet tipov ( v rámci súťaže)
1 aleš-novák http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=389113 2 tipy 2 tipy
2 heartrate http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=389114 3 tipy
3 tipy
3 avox http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=389116 1 tip 1 tip

 

 

 


PRAVIDLA SÚŤAŽE :



1. pravidlo:
súťažiaci sa môže zúčastniť súťaže s ľubovoľným počtom diel

2. pravidlo:
Organizátor súťaže a zadávateľ témy jednotlivého kola sa môže zúčastniť súťaže len mimosúťažne

3. pravidlo:
O víťazovi rozhoduje počet získaných tipov od čitateľov


4. pravidlo
V prípade rovnosti získaných tipov od čitateľov rozhoduje o víťazovi - počet tipov získaných od autorizovaných osôb portálu PISMAK, ako sú oficiálni administrátori a kritici

5. pravidlo:                                                                                                                                                                                                                                   Ak je zhodný aj počet tipov od autorizovaných osôb portálu PISMAK rozhoduje o víťazstve počet výberov získanych od čitateľov ( počet zaradených do obľubených)

6. pravidlo

V prípade zhody aj v súlade pravidla 5 o konečnom počte rozhoduje počet výberov od autorizovaných osôb portálu Pismak ktoré sú označené pri jednotlivých dielach ako počet výberov.



Súťaž sa vyhlasuje 1 krát týždenne a to v pondelok o 20.00 hod. Súťažiaci majú 6 dní aby na svojej stránke uverejnili preklad daného diela a zároveň nazbierali čo najvyšší počet tipov do ostatných čitateľov. V sobotu o 20.00 hod. je uzávierka daného kola a následne je vyhlásený víťaz daného kola. Víťaz ma právo výberu ďalšej básne. Vybranú báseň zašle vo forme správy najneskoršie do pondelku do 15.00 hod. Organizátorovi súťaže - Johannovi Wolfgangovi Mária Amadovičovi vo forme správy, ktorí ju v stanovený čas uverejní na portáli www.pismak.cz

 

POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! 

Pre toto kolo platia mierne upravené pravidla. Na žiadosť viacerých návštevníkov tohto serveru - bude toto kolo neverejné ( skúška systému ) - ak sa osvedčí  tak nevylučujem trvalú zmenu pravidiel. Účastníci v tomto kole nebudú zverejňovať súťažné diela na svojej stránke, ale ich zašlu prostredníctvom pošty na adresu administrátora klubu  TK - ktorý pôsobí pod nickom T.K. ktorý ich uverejní pod svojím nickom / pričom skutočnú identitu autora zachová utajenú /. Termín vkladania diel - taktiež upravený do stredy do 20.00 hod. Následné bude vyhlásená možnosť zbierania tipov. Tipy od čitateľov budú zarátané len s dátumom od štvrtka, teda úderom polnoci v stredu až do skončenia hlasovania to je do soboty. ( Princíp zachovania rovnakého časového priestoru pre všetkých súťaže chtivých)

 

Prosím na záver neposielajte súťažné diela   J. W. M. Amadovičovi - organizatorovi súťaže  ale mne na adresu T.K. - ide síce o nick vytvorený J. W. M. Amadovičom ale bol určený priamo pre túto súťaž. Keďže chcem paralerne ponechávať súťažné diela aj pod týmto nickom pre spätné obzretie sa niečo ako slúžil nick Koule., resp. Soutež Koule.


39 názorů

T.K.
31. 07. 2011
Dát tip
Na ihrisku som včera naozaj nebol...ocino mal 70 rokov a mali sme oslavu, ale to naozaj nebol dôvod prečo došlo k preloženiu zo soboty na nedeľu. Išlo hlavne o to aby čitatelia mohli posielať nejaké pripomienky na to ako by samotné pravidla mali vypadať, keďže sa nebránim konštruktívnemu dialógu - nejaké podnety prišli! Avšak stále očakávam ďalšie. Na budúce kolo ako som už signalizoval sa bude súťažiť počas dvoch týždňov, nie ako to bolo do teraz že sa súťažilo iba týždeň.

BigBivoj
31. 07. 2011
Dát tip
však už je neděle a nic se neděje :)) nemůžu kvůli tomu spát :))

heartrate
31. 07. 2011
Dát tip
Bivoji, vyhlášení bude až zítra :) jsou nová pravidla

BigBivoj
30. 07. 2011
Dát tip
je to marný, je to marný...je tam dáždivo, tak čo tam na tom ihrisku robitě do frasa! My chceme vítěze, my chceme tabulku, my chceme víťaze!

avox
30. 07. 2011
Dát tip
Johane, už bys sem ten profi překlad mohl vložit, už nic neovlivní :-)

Zo záujmom som si prečítal všetky tri súťažné diela. Aj keď bolo ťažké rozhodnúť ktoré dielo si tip zaslúži viac a ktoré menej. Prečítal som si originál a opäť som sa vrátil k prekladom. Nakoniec som vybral dielo ktoré sa mi páčilo najviac ! Najmä pre jeho lepšiu hru so slovom samotným, pre jeho slovosled, pre atmosféru. Samozrejme chcem poďakovať všetkým zúčastneným - ešte raz im zaželať veľa šťastia ! Opakujem ! - Na budúce kolo dôjde k miernym úpravám, ktoré vyplynuli zo samotných výziev - Vás samotných. Dôjde k predĺženiu súťažnej intenzity z jedného týždňa na dvojtýždňovú formu. Vkladanie diel ostane zachované z dôsledku, že nie je možné byť stále prítomný na internete a tým zabezpečiť priebežné vkladanie.....tipy budu započítavané všetky !

T.K.
28. 07. 2011
Dát tip
OK ...tipy budu platiť všetky...! WWw...dodáme to nie je problém zmeny pravidiel budu od nového týždňa...už v nedeľu pri vyhlasení budu zverejnené...a podľa nich sa pôjde ...podstata asi ostane zachovaná...súťažiaci bude môcť súťažiť s viacerými dielmi...víťaz predchádzajúceho kola len mimo súťaž tak ako aj organizátor celej súťaže..to ostáva určite bude sa len predlžovať termín konania súťaže v jednom kole...nebude forma jednotýždňová, ale dvojtýždňová...asi sa zahrnie získavanie tipov od samotného uverejnenia diela....preto budem rád za vaše návrhy a podnety

avox
28. 07. 2011
Dát tip
To je pitomost, Johane, ti co už dostaly tipy, tak o ně přijdou, jen proto, že změníš pravidla za pochodu? Tipy by měly platit všechny, od vložení díla, prostě - kdo dřív přijde, ten dřív mele a kdo pozdě chodí, sám sobě škodí...

Johane, nešlo by do těch odkazů připsat to www, aby se to neodhlašovalo? Pak se ani nemůžu podívat, kdo dával tipy :o)

pokud se budou měnit pravidla, tak bych se přimlouval za zveřejňování děl tak, jak ti budou průběžně přicházet, tedy nikoli najednou. Ten, kdo pošle dílo brzy, má sice výhodu delšího pobytu mezi čtenáři a tedy větší šanci na ulovení tipu, na druhé straně ten, kdo věnuje víc času vlastnímu překladu, má větší naději na kvalitní dílo a tedy i přes kratší dobu "na očích čtenářů" může dostat hodně tipů. Vzhledem k tomu, že díla bývají v tabulce pohromadě, nehrozí, že by se "čerstvější" v průběhu dvou týdnů úplně ztratilo z očí čtenářů.

T.K.
28. 07. 2011
Dát tip
Na základe viacerých podnetov vyhodnotenie bude až v nedeľu čím som pridal jeden deň ...teda aj tipy budu platiť až uderom štvrtkovej polnoci....na budúce kolo bude predlžená dlžka samotnej súťaže na 14 dní...aby súťažiaci mali viac času na spracovanie a získavanie tipov...takže toto kolo je posledné s dočastne zmenenými pravidlami...preto prosím do buducého kola to je do pondelku posielať okrem poznámok ohľadom diela aj návrhy na celkovu úpravu pravidiel....

taky se přimlouvám za dvoutýdenní frekvenci. Ale ne za prodloužení času na zpracování. Kdo chce, tak si to vždycky nějak zorganizuje, aby mu zbyl čas i na překlad. Účast není povinná, přeci...

BigBivoj
28. 07. 2011
Dát tip
No jo, máte obě písmačky recht, pokud to má za něco stát, chce to více času, klíďo týden. Hold to není KOULE kde se dalo vysmahnout dílo za pět minut osum.

heartrate
28. 07. 2011
Dát tip
já bych se taky přimlouvala :) a možná by soutěž mohla být každých 14 dní, ono mi to nikdy nedá nezúčastnit se a zabírá mi to strašně času

Ferry
27. 07. 2011
Dát tip
Nad roztomilou autobiografií anglického barda mi napadá obecně, že přeložit a následně přebásnit zadané dílo je tak náročné, má-li výsledek za něco stát, že čas od pondělí do středy je na to nedostatečný. Vždyť jde o všední dny, kdy se lze věnovat soutěži vesměs jen po chvilkách... Přimlouvám se o přidání dalších 24 hodin na zpracování soutěžního díla včetně jeho odeslání do soutěže. :)

heartrate
27. 07. 2011
Dát tip
hurá, sešly se tři díla!! to je super

BigBivoj
26. 07. 2011
Dát tip
no právě... a to já neumím :(

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
jé to není budovatelská písnička :) to je spíš básnička pro děti

BigBivoj
26. 07. 2011
Dát tip
čo tam chceš laskať Johan, mě to připadá jako budovatelská písnička, když probíhaly stavby mládeže v padesátých letech na severu čech.

T.K.
26. 07. 2011
Dát tip
Ono ľudia vôbec nezáleží na tom ako ste na tom v odbore umelecký preklad dôležité je sa o niečo pokúsiť, nájsť si čas a trošku sa pohrať so slovom samotným...proste nežne láskať slová ako také

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
to jsem zvědavá, kolik lidí si troufne do toho jít!

BigBivoj
26. 07. 2011
Dát tip
na netu je k dispozici i mp3 opravdu těžká věc na překlad

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
jo, má čtyři, ale dobře že jsou tady jen dvě :)

v originále má ta báseň víc slok...

avox
26. 07. 2011
Dát tip
asi to vzdám... nejsem pokročilá, nejsem... :-((

T.K.
26. 07. 2011
Dát tip
ani neplánujem ...toť odpoveď na profi preklad a jeho vloženie

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
Johanne, hlavně sem ten profi překlad nedávej!!! tohle je na každým, jak si s tím poradí.. já osobně bych se hlavně nesnažila o věrný překlad, protože tohle jsou hravé veršíky, říkanka v tom nejlepším slova smyslu a i gramatický rým je lepší nežli žádný, tady ostatně gramatické rýmy moc nepomohou :)

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
ale tahle básnička je na tom rýmu založená!

T.K.
26. 07. 2011
Dát tip
Forest neviem ale môžem sa na to spýtať resp. zistiť

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
avox, je to hrozně těžký zrýmovat!! já si tady nad tím lámu hlavu, je to holt zadání pro silně pokročilé

avox
26. 07. 2011
Dát tip
přečetla jsem si, myslím, že jsem i pochopila (a možná zase po svém), ale ještě jsem se nerozhodla...

heartrate
26. 07. 2011
Dát tip
myslím, že v tomhle případě ne, bylo by to spíš na úkor věci, v týhle básničce ani délka veršů není pravidelná - je to hlavně rým za rýmem

avox
26. 07. 2011
Dát tip
ale řekni, myslíš, že je možné zachovat délku veršů?

heartrate
25. 07. 2011
Dát tip
což o to, ony ty veršíky jsou kraťounké, spíš najít všechny ty rýmy - no to je prubířský kámen :)

avox
25. 07. 2011
Dát tip
to jo, ale dloooouuuuhééé :-))

heartrate
25. 07. 2011
Dát tip
super zadání :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru