Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejkrásnější chvíle

03. 08. 2011
1
4
553
Autor
Ba.Ru

Když mě ovládnou pocity a vzpomínky...

Dotknu se kliky a dveře balkónu se s tichým zavrzáním otevřou. Bosá vejdu a na okamžik mě přakvapí chladný a deštivý vzduch. Naskočí mi husí kůže. Ani ne kvůli deštěm nasyceného vzduchu, ale spíše proto, že za sebou uslyším kroky. 
Ona, má milovaná, přijde a obejme mě kolem pasu a pro mě jakoby na chvíli skončil svět, a já nevnímala vůbec nic, jen její přítomnost a náš dech. A taky to teplo, které z ní cítim. Přála bych si, aby tahle chvíle nikdy neskončila.
Pozorujeme kapky deště ve svitu pouličních lamp. Normálně bych si té krásy nejspíš ani nevšimla, mávla nad tím rukou... Ale s Ní, s Ní to je jiné. Všechno se zdá být tak strašně kouzelné a tajemné.
Nad hlavami nám létají blesky, jeden za druhým a obě si užíváme té chvíle, chvíle kdy jsme jen spolu, nikým nerušeny a cítíme vzájemnou a chvílemi až nebezpečnou blízkost.
Mám strach pohnout se, bojím se, že tahle chvíle bude přerušena a studený vítr ji odnese někam...někam pryč. Daleko.
Dala bych vše za to, aby to už takhle navždy zůstalo...abychom se od sebe nikdy nemusely odtrhnout, přestat se dotýkat. Přeji si jediné, a to zastavit čas.
Vše je pryč, všechny jiné pocity, všechna realita...neexistuje nic, čemu bych dovolila tohle zničit. 
Tohle jsou ty chvíle, pro které stojí za to žít. I když jich není mnoho. A kolikrát si říkám, jestli pár takových chvil stojí za tolik bolesti...Ale ano, myslím si, že stojí.
"Miluji Tě", prolomím ticho a Ona se usměje tím nejkrásnějším úsměvem, tím, který umí jen Ona. 
"Já Tebe víc", řekne, přestože ví že tohle nikdy neuznám. 
"Obě stejně", navrhnu kompromis a políbím ji. 
Zbožňuju ty nežné polibky, které umí dávat jen Ona, žádná jiná. Pořád mám pocit, že se Ji nikdy nedokážu nabažit... Ani Ji, ani těch všech dotyků a polibků. Ne, nedokážu. Přiznávám to.
Přitisknu se k Ní nejvíce, jak to jde ale stále mám potřebu cítit ji u sebe ještě více. Není moc okamžiků, kdy bych byla schopna upřímně říct, že jsem štastná...Tenhle k ním ale jednoznačně patří. Jsem nejštastnější na světě, když jsem s Ní. Vím to. Cítím to.


Dotknu se kliky a dveře balkónu se s tichým zavrzáním otevřou.
Třepu se zimou a přemýšlím, jak se mi může jeden den zdát místo tak kouzelné a druhý den... tak obyčejné a smutné. 
Čím více někoho milujete, tím více se bojíte...bojíte se, že o toho člověka přijdete. A čím více se bojíte...tím více o něj přicházíte. 
A já už vím, že tentokrát nepřijdeš...


4 názory

Lenona
07. 08. 2011
Dát tip
Taká smutná citová momentka.Trochu ma rušilo pričasté opakovanie slova "chvíľa"-v rôznych tvaroch. Skús to zameniť za iné. Krásnych chvíľ, ktoré stojí za to opísať,je určite veľa a možno by stálo za to, rozviesť celý vzťah, ak priniesol toľko smútku.Téma straty milovanej osoby pre strach z jeho straty- ako k tomu došlo...ako sa láska zmení na obmedzovanie a možno niečo iné?

Tobša
07. 08. 2011
Dát tip
Zdravím, popravdě, moc mě to za srdce nevzalo. Na povídku je to příliš krátké, možné kdyby se vypiloval obsah, byla by to črta nebo tak... Láska je hodně opisované téma a ty jsi bohužel nepřinesla nic nového nebo nějak zajímavého. Tohle si čtenáře nenajde. Zkus to podat jinak. ;) btw. gramatika je dobrá kromě interpunkce Ani ne kvůli deštěm nasyceného vzduchu -> Ani ne kvůli deštěm nasycenému vzduchu a pro mě jakoby na chvíli skončil svět -> a pro mě jako by na chvíli skončil svět odnese někam...někam pryč -> odnese někam... někam pryč zůstalo...abychom -> zůstalo... abychom realita...neexistuje nic -> realita... neexistuje nic bolesti...Ale -> bolesti... Ale atd. (mezery za třemi tečkami)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru