Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zamyšlení

05. 08. 2011
1
8
517
Autor
Tonyel

Neřešte prosím gramatické chybi, jde mi jen o myšlenku...

Války, boje… je to opravdu tak potřebné? Proč se to děje? Kvůli území, ropě, možnosti rozšířit území, pomstít se někomu? Ublížit někomu, způsob vyjádření svého názoru, víry? HOVNO !
Jde jen o to vybít si zlost na někoho, který vaše (mojí r...ozhodně ne, protože já nejsem schopen někomu fyzicky ublížit) ego urazil…. Já jsem nácek, ty žid a mě sere, jakej seš a proto tě vyvraždím… já jsem spartan a ty slávista, proto ti zmaluju ciferník, že tě ani Google nenajde… atd…. To je celý smysl válek, ubližovaní, bolesti, smrti (a i duchovní smrti, protože když někomu vezmeme život, tak on nám pak vezme něco z nás) Opravdu to stojí za to? Opravdu si musíme, jako LIDSTVO honit trika kdo má lepší a větší armádní arzenál? Musíme otevírat další a další ArmyShopy, malé děti učit hru na vojáčky? Aby pak v dospělosti brali zabíjení jako samozřejmnoust? „Pepík od vedle mě štve, sebral mi kartičky Pokemonu, já ho asi zabiju“? ….já ho asi zabiju?... Zamysli se čtenáři, kdy jsi naposled slyšel kdekoli a od kohokoli výraz, já ho asi zabiju, já tě asi zabiju…. Slyšel že…možná i někdy řekl co… nemusíš mi odpovídat, stačí, aby sis odpověděl ve své hlavě, takovým tím tichým hláskem, který každý z nás má, a který umí dělat divy….. OPRAVDU CHCI, JÁ LIDSKÁ BYTOST, UBLIŽOVAT DRUHÉ LIDSKÉ BYTOSTI?


8 názorů

BBarkku
08. 08. 2011
Dát tip
Mňo...myslím, že tady není nikdo(doufám) tak vadnej, komu bys tímto textem promlouval do duše, kdo by měl důvod se nad tím zamýšlet, protože vyvolal druhou světovou nebo zaútočil 11.září. jsme tu lidi, co píšou a čtou.Jak poznamenali ostatní, co to četli, každý, s trochou sena v hlavě, si už na toto téma povzdechl. Zkus se ptát výš- nejsou to totiž jen lidi, kteří chtějí ubližovat.Často jde o prachy. Ty prostě "hýbou světem".Začít u sebe je nakonec to jediný, co se s tím dá dělat:/

Lenona
07. 08. 2011
Dát tip
Fejtón by mal byť aspoň zľahka humorný a vtipný. Keby si túto tému spracoval skôr ako úvahu..., no ale aj tak to máš príliš všeobecné.Na tak krátky text si tam toho nasekal priveľa.Akoby to bol zoznam všetkého, čo ti vadí a na čo máš zlosť.Viac premýšľaj, choď do hĺbky a skús sa pýtať"prečo?" sú ľudia taký aký sú? Hnevať sa na celý svet len preto, že nie je taký aký chceš aby bol, nemá zmysel.

Tobša
07. 08. 2011
Dát tip
Fejeton?

Max Hutar
05. 08. 2011
Dát tip
Hele, studuju filosofii a na tuhle otázku máme celý semináře. A je to těžký: Spousta chytrejch lidí, co se tím zabejvaj celej život, ti řekne, že násilí je nakonec přirozenou součástí světa, kterou lze usměrnit, ale ne vymýtit. Je to moc hluboko.

Nepochopeny
05. 08. 2011
Dát tip
Hm, nemám rád tieto anotácie kde si autor ospravedlňuje dopredu chyby. Zastávam názor, že nie iba myšlienka, ale aj forma, grmatika, majú svoj význam. Sorry, ale ja som to ďalej nečítal.

Fabet Anal
05. 08. 2011
Dát tip
Tak, možná tvorbou....tou se dá ublížit docela snadno.

jestli nejsi schopen nikomu fyzicky ublížit, budeš to mít v životě těžké. Zřejmě jsi typ "mouchy snězte si mě"...

jH
05. 08. 2011
Dát tip
ach, jako kdybych objevil pandimenzionální časovou trhlinu a pročítal se vlastnim pubertálnim textem, tak, 14, 15...z toho vyrosteš, věř mi :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru