Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak mě fotr mlátil, jak mě přítel zlomil.

08. 08. 2011
6
9
845
Autor
posh.exe

 

Agresivita je nástroj moci. Agresivní samec zmaří protivníkovy snahy a vítězně kopuluje se samičkou. Během několika hodin umírá.

Agresivita je nástroj zkázy. Stačí málo. Tetrahydrokanabiol rozšiřuje zornice, kalí mysl, zpomaluje časoprostor. Alkohol rozehraje i na tu nejtenčí strunku potlačovaných dávných vzpomínek a emocí. Agresivita a útok. Zbraně hromadného ničení.

Někdy jsou to jen slova. Slova, která bolí, řežou, ponižují, nebo rovnou zabíjí. Ytong je velmi křehký, poctivá cihla se jen tak nerozsype. Zatínáš pěst v zoufalosti, nebo protože chceš ničit? Některá zeď se sotva oprýská, jiná se rozpadne v prach po pár úderech.

Vepište mi na čelo doporučenou nosnost a maximální objem. Nezkušenému oku se zdá býti studna hluboká, hodíš kamínek, sotva slyšíš, zda dopadl. Někdy hodíš kámen, až to žbluňkne. Někdy i voda vystříkne. Někdy je studna prostě jen prostor, kam naházíš to, co nechceš mít na očích. Ale je to živé, hnije to a roste. A jednou se ti to ve spaní omotá kolem krku a přidusí tě to. 

První ránu sneseš, protože ji nečekáš. Nevrátíš ji, protože nemůžeš. Nebo nechceš. Při další ráně se ptáš. Je-li odpovědí na tvoji otázku další rána, odejdeš. Vrátíš ji. Nebo mlčíš, protože to bereš jako daň. Někdo si šrámy od devítiocasé kočky na zádech hýčká jako projev náklonnosti. Hladíš si jizvy. Je to přece z lásky.

Proutek se má ohýbat, dokud je mladý. Ohýbáš, až ho zlomíš. Z takového ti silný dub nevyroste. Chvilku z rány poteče mléko, a nakonec uhnije.

Nebijte nikoho ve své doubravě.



9 názorů

Winter
21. 08. 2011
Dát tip
Jo, Ytong je svinstvo nikdy bych si z něho barák nepostavil, osobně upřednostňuju variace keramického střepu: heluz nebo porotherm. Poslední věta je pěkná.

Lakrov
09. 08. 2011
Dát tip
Zajímavý text, i když pohádku v něm nespatřuji. Ve spojení s názvem pak vyvolává otázku...

Diana
08. 08. 2011
Dát tip
Jen o to mi šlo. Souhlas a děkuji.

Honzyk
08. 08. 2011
Dát tip
..pokud budes se projevovat jako dosud, sotva te mohu respektovat, sry..)...ale minout te to ano...) Souhlas? vyhneme.,se, Diano, ok? Sry za to avi. honza.

Diana
08. 08. 2011
Dát tip
Já se velice omlouvám, je to jen můj názor. Nemusíš mi posílat avi, Honzyku, já vím předem, že se naše názory liší. Mohli bychom se prosím vzájemně respektovat?

Já bych nebila ani v sousedním březoví...

Honzyk
08. 08. 2011
Dát tip
nech jako pohadku, tot jen ma promluva...zde"nekteri ctenari" , ac mavaji bibli, napr., jak mecem, sadim se, ze cetli z ni je kousky:D....vydrz. jsem pri tobe:_))

Diana
08. 08. 2011
Dát tip
Tohle jsi zařadil jako pohádku? Myslím si, že to chce jinou kategorii. Ale ta myšlenka je správná a působivě podaná*

Honzyk
08. 08. 2011
Dát tip
D*** uzaasny...."nebijte nikoho ve sve doubrave", no, to si dam libit!o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru