Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Don Abruzzi

11. 08. 2011
0
0
603
Autor
Frixion

Jméno John Abruzzi. Pokud vám toto jméno něco říká je tento příběh věnován právě vám. Mluvím o fanoušcích seriálu Útěk z vězení.Postava mafiánského bose a šéfa PI (anglicky vězeňské práce)je zde postavou hlavní. Podíváme se tedy na scény které se odehrály ještě před tím než se Michael Scofield objevil ve Fox River. Příběh který jsem napsal s pozice skalního fanouška seriálu a amatérského spisovatele začíná prvním dílem, s názvem Návštěva.

 

Návštěva

1

 

Nedaleko Chicagského obchodního centra, sídlila malá herna.Nejednalo se o nic velkého, jen menší klub kam si troufli i tací, kteří v ruce každou rupii dvakrát obrátili. Napohled z ní nevyzařovalo nic zvláštního, až na jednu místnost, tak zvaný salonek. V salonku se scházeli živli z podsvětí, vedeni zákeřným Johnem Abruzzim. John Abruzzi byl Donem stejnojmené mafiánské rodiny. Patřil mezi nejobávanější gangstery Ameriky. Měl autoritu, přátele ve vysokých kruzích a minimum nepřátel.Jednoho dne naplánoval akci, jak odpravit zrádce své „rodiny“. Vydal se sám na akci, měl své důvody. Vendeta se mu podařila,oba zrádce zastřelil. Abruzzi se tenkrát vrátil domů za ženou a dětmi jako bezchybný a milující otec.

 

 

Časně ráno, si Abruzzi přispal. Převaloval se na pohodlné posteli a příjemně si hověl. Jeho manželka právě postavila vodu na kávu a četla si v kuchyni denní tisk. Po chvíly otevřel oči a dlouze se zadíval do stropu, přemýšlel.Vzápětí zazvonil zvonek u vstupních dveří Abruzziho vily.

Bylo mu divné že je tak časně ráno, jde někdo navštívit. Ovšem naplnily se jeho nejhorší představy.Za dveřmi čekala FBI. Manželka která otevřela, značně znervózněla. Věděla co je Abruzzi zač , co podnikal, na čem vydělával. Přesto ale věřila že tato chvíle nenastane a ona nezůstane s dětmi sama. Dobrý den FBI, můžeme mluvit s vaším mužem? On tu není, je na dovolené. Zalhala trochu neobratně Jenny Abruzzi. Ale prosím vás, nedělejte to ještě horší. Jenny sklonila hlavu. Abruzzi vše slyšel, došlo mu že trestu neujde, ovšem napadlo ho ještě zavolat svým lidem, hlavně svému obhájci. Před soudem stál několikrát ovšem vždy se mu podařilo, s pomocí špinavých kousků vyváznout. Zdravím, pozdravil představitele FBI Abruzzi. Pane Abruzzi máme tady na vás zatykač, za vraždu Franka O“Niela a Ducka Foxe. Půjdete s námi. Abruzzi se podíval na Jenny, které po tvářích tekly slzy. Obejmul ji. Vemu si jen něco na sebe,počkejte tady. Dobře pane Abruzzi, ale mějte na paměti, že kdyby vás napadlo utíkat tak váš dům je obklíčen a vaši strážci jsou pod naším dohledem před domem. Abruzzi přešel k oknu. Nazdvihl záclonu a pohlédl do zahrady. Policisté v kuklách mířily zbraněmi na jeho ochranku. To snad nebylo nutné.. Ale bylo pane Abruzzi, tak se jděte obléct a sejdeme se tady. Abruzzi neupřímně kývnul a zamířil ke schodům do pokoje. Jenny si sedla na židli a obličej skryla v dlaních.

 

Po chvilce sešel Abruzzi schody a pomalu vcházel do předsíně. Klekl si k sedící Jenny a utěšoval ji. Dětem raději řekni že jsem někam odjel a volej Steva, on už něco vymyslí. Poté se zvedl a odešel společně s agenty. Jenny osaměla, chvíli přemýšlela o svém životě a pak se zvedla a zamířila do kuchyně. Ze stolu zvedla mobil a vytočila číslo. Ozval se jí mužský hlas. Steve? Johna „zabásli“ prosím pomoz mu.                   


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru