Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mami, proč?

04. 09. 2011
8
14
1525
Autor
Karo-la

 

Dětský pláč, pár kapesníku, chaotická chvíle a mračící se panenka v rohu pokoje…Bylo to v pořádku, maminka ví co dělá! Zlobila jsem, moc jsem zlobila…Pulzující žilka na spánku a nekončící výčitky svědomí putující dětskou hlavičkou s blonďatými vlasy…

Nestojí před tebou už ta malá který řekneš postav se rovně, srabe a v další vteřině jí uderem do obličeje pošleš v hořký situaci k zemi…Stojí před tebou tvůj obraz v zrcadle…Tvoje noční můra s rysy v obličeji po svým otci…*Bože proč?!*….Tvoje pokřivená minulost tě k tomu nutí!!! Možná nevědomky mi ubližuješ! Jsi psychicky narušená…Jsi na dně…Tak buď silná a dej mi facku, třeba i dvě…Cítíš to uvolnění v těle? Jaký to je? Pověz mi to…Adrenalin, vztek a tlak se uvolňuje…tak zmítej se dál a dál ve svý depresi…Dej si další prášek…Tvůj věčný chemický kamarád…Pomáhá ti řešit problémy…Jsi si jistá? Neklame tě jako to dělali všichni v celým tvým životě? Musíš si dávat pozor na stíny na zdech…Tak sakra, zastavte to!

Jsem to já? Tvůj problém? Jsem tvá krev…Smiř se s tím….Tak proč mi ubližuješ? Proč se okovy okolo mýho krku s narůstajícím věkem stahují víc a víc? Maminko, nemužu dýchat, pusť mě…Au, už ne prosím! Moje duše pod tvými prsty se začíná modelovat do beztvárné hroudy bez sebemenší naděje na lepší vidinu…Mami, slunce, vidíš ho? Chci si hrát, mami oni mužou taky! Mami proč mě biješ?....Tvoje „láskyplné“ objetí je moc silné…moje žebra pod ním praskají…Mami, moje srdce přestává tlouct…Tak sakra! Pusť mě!

Jsou tu váhy…Mami proč moje nenávist k tobě převažuje nad láskou? Proč zapomínám na tvoje „mám tě ráda“? V očích vztek a nehty zaryté do kůže…Vidíš to? Vidíš co si se mnou udělala? Jsem chudáček, skoro jako ty…Vidíš? Tvoje jizvy za celý tvůj život jsou tak podobné těm mým…Už dlouho jsem neposlouchala tlukot tvého srdce a neplakala ti na rameno…*cítíš ty slzy vsakující se do tkaniny? Zmizí, neboj…Jako já*

 

Kdo jsi? Proč mě tvůj dotek hřeje a nepálí? Mami proč nemáš hřejivé oči jako on?  Mami vidíš? On se na mě směje, na mě…Ahoj já jsem Karol a jsem magor…Ty se nezlobíš? Ty mě máš rád? Tobě nevadí že sem zlobila a že jsem poskvrněná chybami? Maminko, koukej…Má mě rád…Jsi hodnej stíráš mi slzy…Prosím obejmeš mě? Mami…Proč mu stojíš s kudlou za zády? Mami on mě chrání…Mami proč ho nemáš ráda? Mami, ty nechceš aby byl s námi? Mami proč?


14 názorů

jolana.
04. 04. 2012
Dát tip
třeba tohle mi přijde naléhavější - nevím ale, proč to obaluješ těmi jakoby "efektními výrazy" typu slzy do tkaniny.. kudla za zády.. okovy kolem krku.. "Moje duše pod tvými prsty se začíná modelovat do beztvárné hroudy bez sebemenší naděje na lepší vidinu"...je to vlastně hodně útočné na city, ale zároveň je v tom něco až dětsky přirozeného. a ty tendence ke zveličování, ke křiku, dalo by se s tím nějak pracovat - nemyslím přímo zbavit se toho, jestli k tomu nějak tíhneš, tak na tom třeba vystavět jazyk těch věcí, pracovat s tím.. aby byl ten křik schopnej se "zahryznout" ... aby to nebylo jen "dostat to ze sebe"

Karo-la
12. 03. 2012
Dát tip
Dík

Nico_Ais
12. 03. 2012
Dát tip
Jedno z nejlepších co se týče tvé tvorby..

Karo-la
07. 09. 2011
Dát tip
Mišelko děkuju Ti..Na tvým názoru mi extra záleží!!

Už jen proto, že vim o kom se mluví....Karol, výborný....strašně se mi to líbí....

dost dobry...***

Karo-la
05. 09. 2011
Dát tip
Navíc..Nikdo neurčuje kdo si co muže dovolit..nebo spíš podle tebe KDO? :-) Ale čárkz uznávám :-)

Karo-la
05. 09. 2011
Dát tip
Mělo to tak působit..:)

Honzyk
05. 09. 2011
Dát tip
chaos nad chaos, kerej si muze "dovolit" postava (loco), ne tak uz ten, kerej vo ni pise....kupr. tu chybi hafo veledulezitych carek...text teda namatlanej, jako by autorku(?) prave mucili horici cigaretou...

Depka
05. 09. 2011
Dát tip
*

Helen
05. 09. 2011
Dát tip
*

srozumeni
05. 09. 2011
Dát tip
*

Ostrich
04. 09. 2011
Dát tip
Silné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru