Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smíšené sny, s.r.o.

06. 09. 2011
1
3
574
Autor
Trrri

Jednou bych si chtěla zařídit takový malý krámek. Úplně nenápadný. Stačilo by pár hostesek, nějaký ten vedoucí (pro začátek bych ho dělala já), informativní vrátný a účetní. Mít účetní je obzvlášť důležitá záležitost. Tyto dámy, většinou ve středním nebo starším věku hlídají a drží nás za nohu, abychom se svým vymýšlením nelítali příliš vysoko v oblacích. Rozhodně musí být přísná a mít kostěný brýle. (Nemusí být ovšem z opravdových kostí. V dnešní době jsou pravidla "dress code" účetních už více rozvolněná, než dřív.)

 

Takže situace je taková. Vy máte svůj krámek s přáními a obsluhujete zákazníky. Jediné, k čemu se musíte donutit, je vše, pokud možno pečlivě, zaznamenávat. (Posléze už se o to postará právě ta účetní a vy máte klid.) Hostesky mají za úkol být krásné a usmívat se.


"Dobrý den, co si přejete?"


"Hmmm.......vždycky jsem si říkal, jaké to je, mrkat rukou."


"Zajímavé, tak mrkání rukou říkáte. To jsme tu ještě neměli, ale žádné přání není nesplnitelné. Bude to 250,-. Mrkání rukou by se mělo projevit po restartu našich systémů o dnešní půlnoci. Proto doporučujeme, si večírek, na kterém to chcete předvádět, naplánovat nejdříve na zítřek."


A tak celý den a celou noc (tento druh krámku funguje samozřejmě nonstop) chodí další a další zákazníci. 


Děti, co chtějí kupu lítajících čínských prasátek místo balónků. Mladá dívka, která by se ráda chtěla umět vyhýbat kapkám deště, když v něm musí chodit po městě. Učitelka, co chce mít oči i vzadu. Hubený pivař, který není schopen ztloustnout, chce mít větší pivní pupek než Pepa.


Mladá maminka s malým chlapečkem chce příděl bublinek z bublifuku, co neštípou v očích, na zavolání létajících kolem hlavy jejího dítěte. (Obzvlášť vhodné na úřady, do čekáren u doktora nebo pro romantické chvilky s manželem, pokud máte opravdu malý byt a dítě nemá vlastní pokoj.)


Za každého obslouženého zákazníka si do velké místnosti vedle hodíte jednu barevnou, plastovou kouli. Až půjdete do důchodu, koupíte si už jen skluzavku a budete se v nich do smrti rochnit. :-)


Za celou dobu fungování mého krámku se objevilo mnoho zajímavých přání. 


Například:


Chtěl bych mít tělo, které by bylo místo kůže, pokryté bublinkovou fólií, aby to praskalo, až se budu s někým milovat. (Toto přání má ještě drobnou variantu uvedenou na konci článku.)


"Mohl bych být prosím živ jen z melounového cukru? Přečetl jsem všechny knihy Richarda Brautigana a domnívám se, že by mi to velmi vyhovovalo."


"Jistě a budete si brát rovnou i pstruhy?"


"Ne, děkuji, pstruhy jsem si objednal přes jeden malý, internetový obchod. Stačí jen ten cukr. Děkuji."


Ale také:


Prosím, mohl bych mít v zadku vánoční stromeček? Už mne unavují ty řeči o zavírání dveří.


A teď zmíněná modifikace.

 


Jeden den přijde do krámku urostlý muž a celý obchod se zaplní jeho živočišnou sílou. Nastane hluboké ticho a hosteskám vypadávají hrníčky s kávou z rukou na zem...


"Prosil bych pokrýt tělo bublinkovou fólií, aby to praskalo, až se s Vámi budu dnes v noci milovat," řekne hlasem filmového svůdníka a kouká na vás přitom přes vršek tmavých brýlí.


No a hned po něm přijde třeba stará babička, co nechce nic víc, než kouzelný deštník.


Ve vašem krámku na sny se prostě může stát cokoliv. Co si přejete Vy? :o)

 


3 názory

Agáta B.
04. 10. 2011
Dát tip
Já jsem nenáročná, chci jenom dvě věci: 1)aby fotbal v televizi měl smrtelné tělo 2)kulomet

Trrri
06. 09. 2011
Dát tip
Děkuji :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru