Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hudba jako eutanasie a jiné múzy

16. 09. 2011
1
9
1411
Autor
Noumenon

předhozeno divé zvěři



Kdysi dávno jsem se střetl se ženou, jež mi byla vším. Múzou, inspirací, radostí i strastí. Múzou, onou vílou, kdy spolu jsme si hráli a pletli věnce z myšlenek a pocitů, jež nám foukal vítr do vlasů. Inspirací k odvaze. Radostí z její vzdálené blízkosti a strastí. Strastí, jež byla černým semínkem, žalem zalévaným a na samém dně mé duše pohřbeným. Až jednou z něj vyrostl košatý a statný strom. Strom poznání, k němuž často chodím a tiše naslouchám. Jednou mi pošeptal svým tetelivým listovím.

´´Vy lidé rostete jen skrze utrpení...´´ Jsem Ti za vše hluboce vděčný. Děkuji Ti...Děkuji Ti...Děkuji Ti po zbytek svého života...      

Hudba, to jsou příběhy, zažloutlé listy deníků se sny strnulými v tónech.

A já Ti slibuji, že budu hrát jak nejlépe umím do posledního svého dechu...

Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y+Y = les plný víl - Vstup přes Vaší mrtvolu

 


9 názorů

Yaruschka
17. 07. 2014
Dát tip

"Ale jo na druhou stranu, mám se rád :-) Protože kdo nemá rád sebe, nemůže mít rád ani druhé."

 

.........je mi líto, že už si nikdy nepřečteš, co jsi tu napsal........kdyby ses měl rád, nikdy bys neudělal to, co jsi udělal.......budu se modlit, aby Tvoje duše nebloudila a odešla do Světla......


Noumenon
17. 09. 2011
Dát tip
Janina6 :-)) tak to máš recht. a víš co je nejlepší, že už se nevytvoří, nenapíše nevymyslí nic, co by tu už v minulosti aspoň jednou nebylo. takže ačkoliv to může vyznívat jako klišé, tak jestliže bude člověk mínit upřímně i takové klišé jako dobrý den, měj se pěkně, rád jsem Vás viděl, tak se stane zajímavá věc a sice, že se ono slovo samo oklepe jako pes z nánosu blech/klišé, kteří mu ale přisoudili lidé mechanickým opakováním, bez špetky citu. Proto na sebe beru plnou zodpovědnost a míním to upřímně. Vyzobaná slunečnice : Mlčeti zlato :-) Mluviti stříbro, úplná Sofiina volba... jinak díky za zastávku .)

Janina6
17. 09. 2011
Dát tip
Mně to připadne velmi osobní... jako stránka z deníku nebo vyznání - dopis někomu blízkému. Nějak nerozumím tomu, proč je potom takový text "předhozen divé zvěři", jak hezky nazýváš nás čtenáře :-) Když ti řeknu, že myšlenky a pocity, jež fouká vítr do vlasů, jsou klišé, že múzy, víly a stromy poznání tady už stokrát byly, že to čtenáři nedá nic nového, tak ti jen potvrdím ten prolog, že?

StvN
17. 09. 2011
Dát tip
Zapomněl jsem to označit jako vážnou kritiku, tak dodatečně.

Noumenon
17. 09. 2011
Dát tip
pane Kritiku, co je tak samolibého na pěstování vlastní intuice, vděčnosti za vše dobré i zlé ? Pochopení, že dobro se definuje na základě zla a ani ono zlo nemusí být nutně zlem. Jen jakousi dohodou našeho Ega a nutkání na všechno lepit jmenovky co je co. Proto ona strast může být časem i posilněním, prozřením a životní zkouškou a klepnutím přes prsty, že nejsme až v tak úplné rovnováze(v jaké jsme si myslel), z čehož pak vyplývá poznání, že nám tato situace dala nový pohled na svět a paradoxně rozpuštění Ega (čehož sis ovšem nevšiml, jelikož sis přišel vyblejt na mé stránky pouze své pseudopsychologické názory) Ale jste jistojistě jeden z těch neomylných znalců duší, co si přečtou jednu báseň a hned mají vše v malíku o člověku podrobeném zkoumáním... :-) Jinak aby Tvá dušička dostála klidu. Pro mě je rádcem vše od rostlin, kameny přes lidi + každodenní zkušenosti, které nás učí. Ale jo na druhou stranu, mám se rád :-) Protože kdo nemá rád sebe, nemůže mít rád ani druhé. A klást rozdíly mezi tady uvnitř a tam venku je taky smutné, jelikož je vše propojené a jedno reflektuje a tvoří druhé. To jen k tomu stromu, říká se tomu metafory/symbolika. Hledej šmudlo. Však i Tvá kritka je odrazem toho co se líbí jen TOBĚ TOBĚ TOBĚ, JÁ JÁ JÁ mám tohle rád, JÁ JÁ JÁ tohle se mě nelíbí. ty jsi samolibý, ale JÁ JÁ JÁ nikoliv :-) http://www.youtube.com/watch?v=_55cnbZsejo

StvN
17. 09. 2011
Dát tip
Ten strom ale roste uvnitř tebe, takže když říkáš, že se k němu chodíš poradit, tak se radíš sám se sebou, nebo se svou zkušeností. To je ale pěkně samolibé. Není divu, že je ti znám je tento jeden pohled na svět.

jejdavilda
17. 09. 2011
Dát tip
za ten začátek*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru