Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Súťažné dielo č. 2, 15 kolo. súťaže

30. 09. 2011
4
9
840
Autor
T.K.

Slunečnice

 

Má Slunečnice! Čas si s tebou hraje,
po plátkách sčítá kroky sluneční,
ty zatím hledáš zem, jež zlatavá je
a jako maják z mlhy vlídně ční.

V té zemi Mladík, utrápený touhou,
a bledá Panna, skrytá za mříží,
vstávají z mrtvých a jdou cestou dlouhou
najít, co Slunečnice vyhlíží.


9 názorů

T.K.
08. 10. 2011
Dát tip
Ferry opravené !

Ferry
05. 10. 2011
Dát tip
Docela mě mrzí ta rušivá chyba v názvu krásné básně, mohl bys ji, T.K., prosím, opravit na "Slunečnice" ? Děkuji. *

BigBivoj
05. 10. 2011
Dát tip
O elektronkách a polovodičích toho asi moc nevíš, to neva nebudeme to tady rozebírat co je "gate" jestli mřížka nebo brána to je celkem v básnickém pojetí fuk a o tom jestli si pod sníh někdo lehá dobrovolně by se dalo polemizovat také, eskymáci nebo rampoušci by ti mohli vyprávět :)

heartrate
05. 10. 2011
Dát tip
gate je brána :) sníh je studenej tak jako kov mříže, a obojí je něco, co tě izoluje od světa, aniž bys po té izolaci toužil.. pod sníh nebo za mříž se málokdo schová dobrovolně

BigBivoj
05. 10. 2011
Dát tip
No právě mě zarazila ta "gate" mříž, kde se tam vzala a co způsobila za rým na konci. Ten sníh je přece něžnější a přijatelnější do takovéto básně

heartrate
04. 10. 2011
Dát tip
víš, Bivoji, já bych řekla, že v originále je právě tak účelový rým snow - go.. na tom není nic až tak špatného, když hledáš dvě slova, která se rýmují, termín "účelový rým" tu myslím občas používá Edvin, když má potřebu něco vytknout.. zbytek okomentuji zítra :)

BigBivoj
04. 10. 2011
Dát tip
po plátkách, zajímavé... panna skrytá za mříží vyhlíží, účelový rým

Prečítal som si všetky diela...zatiaľ všetky TRI....a aj napriek tomu že všetky diela boli zaujímavé. Vybral som aj keď nie ľahko "svojho favorita" a tomu dávam svoj tip. Myslím si, že v tomto spracovaní bola najlepšia atmosféra, najlepšia hra so slovom. Priznám sa že niekedy išlo len o použitý slovosled - teda o dlhšie skúsenosti ! (ale samozrejme ide len o môj osobný, teda subjektívny názor na základe ktorého dávam tomuto dielu svoj TIP. Ostatným držím palce, aby zaujali - niekoho iného.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru