Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oči

03. 10. 2011
3
16
2134

Prvotina co se tohoto ražení týče, proto bych byl moc rád za obsáhlejší komentáře, našly-li by se. Když ne, budu rád aspoň za přečtení.

Jako děvčátko před zrcadlem

ze všech sil se snažící

pohnout

jen jedním obočím

 

Matka

modlící se

u postýlky

nemocňátka

 

Básník

tolik hledající

Slovo

 

Celou věčnost

stál

chtěl

oči

 

Aby se mohl

podívat

na Sebe

 

A byla:

Květina

Jablko

Motýl

...a člověk

 

Aby se mohl

po setmění

podívat

na Nebe


16 názorů

Chigwell
08. 10. 2011
Dát tip
Já bych to jen zarovnal na levo,ať to má důraz,jinak paráda *

těša: taky dobrý, jen už začalo přituhovat. Jde to tu k nule. Co se pak školy týče a celého vzdělávacího systému, tak to je průšvih, ale kvůli odbornosti tu stejně nejsem, takže mě to trápí jen do té míry, do které soucítím s místními. No a Rusko je skvělá země, dokud bude ve svých hranicích, tak se sem budu asi vždycky rád vracet. IVO: o kýči vím, to je můj životní boj. Se člověk vždycky rozjede a ztratí nadhled nad sebou raz-dva.. I když tady si nemůžu pomoct, nemyslím si, že je to kýč, spíš nepochopení. Nechám to ještě uzrát a pak se nad tím zamyslím. Co se týče řádků, tak to jsem přemýšlel jak smrsknout, ale nikde jsem tu funkci nenašel. Asi nejsem dost technik...

IVO
03. 10. 2011
Dát tip
Umělé natahování tasemnicovitými řádky je medvědí službou čtenářům. Květina Jablko Motýl Co se tohoto týče, nejvíc ze všeho se varuj kýče. Přitom máš potenciál být dobrým, ne-li velmi dobrým autorem. Tip snad příště.

těša
03. 10. 2011
Dát tip
dobrý, dobrý - co ty?

Fajn, těším se na další komentáře. Kdo to nedělal není rebel a nemá co dělat na písmáku, ne? :-)

Rajmund
03. 10. 2011
Dát tip
Intimní prostor vždy:-)

Ach takhle... Řekl bych, že pro Tebe bude téměř každá báseň docela vzrušující záležitost, což?

Rajmund
03. 10. 2011
Dát tip
Nezkusím. Již jenom s pouhým jablkem lze vyvádět různé nemravnosti.

Zkus to, docela by mě to zajímalo... :-)

Rajmund
03. 10. 2011
Dát tip
Myslel jsem prvotinu jakožto přehnané označení. Jinak tam máš moc věcí, který si čtenář snad nějak poslepuje podle svého- ale nepátrej po tom, co mu z toho vznikne.

Rajmund: myslíš třeba... Money get back, I'm all right, Jack. Keep your hands off my stack. New car, caviar, Four star daydream. Think I'll buy me a football team. ? :-) Metrum jsem nikdy moc nemusel... Cinnamon Girl: Ano, dokonce je to nejdéle vznikající a nejdéle zrající výtvor, co jsem ze sebe kdy vypustil. Buď to musí být čteno v kontextu dalších mých věcí, nebo je to brak a mám se dát jinou cestou. Ale pravděpodobně je písmák jen banda břídilů, kteří neví, co je dobré :-P Díky za okomentování. Kdybys měla volný večer, zkus přečíst něco dalšího, co jsem napsal dřív a třeba pochopíš víc. Ale spíš ne, asi v tom klíč není... těša: a přitom je to to nejprovázanější a nejkomplexnější co umím. Nu což. Jinak zdravím zemi od Západu na východ. Jak se daří mezi Hydranty? :-) Nérea: díky, pokračovat rozhodně budu :-)

Rajmund
03. 10. 2011
Dát tip
Prvotiny žádné ražení nemají. Skládají se z veršů, které po čtyřech nebo osmi kusech tvoří sloky a v těch slokách se rýmují v nějakém jednoduchém schematu( např. aaaa). Pokud má netrénovaný autor dost sil, podaří se mu doržet zvolené metrum až dokonce. Zvláště tuhý a šlachovitý autor udrží dokonce i sled myšlenek, kterýmžto přidělí obydlí tak, že v jedné sloce je vždy jen jedna myšlenka.

těša
03. 10. 2011
Dát tip
na mě je to moc sekaný, každopádně zdravím východ :)

Nérea
03. 10. 2011
Dát tip
rozhodně zajímavé, pokračuj a třeba budeš zrát jako víno*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru