Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rulanda šedá

16. 10. 2011
1
3
840
Autor
posh.exe

prosil jsem tě, abys mě nebil.

 

Zatneš pěsti, až klouby zbělají, přerývaně dejcháš.

Křečovitě tě bere za předloktí, kde zůstane šarlatová modřina, aspoň tejden, jako memento, žes měl držel hubu. Smýkne s tebou o zem, vlákna koberce srůstají se spáleným masem na koleni.

Nebij mě.

Párkrát do tebe kopne a několikrát tě pohladí pěstí, aby bylo jasné, kdo má komu projevovat respekt. Vezme tě za předloktí podruhé, tentokrát jemně, aby tě posadil do křesla, protože ví, že lekce skončila. No, ty chudáčku, stejně tě jednou zavřou do odmašťovny natrvalo a budeš drobit holubům se slinama u pusy. Na, dej si čaj a nebreč.

Měl bych se omluvit. Asi.

MÁŠ TY SAKRA VŮBEC NĚJAKOU HRDOST?

Slano leptá až na lícní kosti a na jazyku hořkne, ovocný buket a korek je zcela v pořádku. Platit budeme kartou. Jsi moje milenka, snesu ti modrý z nebe. Jsi moje děvka, udělám ti to, jak nikdo. Drž hubu, zabiju tě. Co je ti do toho! Můj život se neřídí podle tebe!

měl bych se ostříhat měl bych nakrmit ptáčka měl bych se učit měl bych splatit debet měl bych poděkovat mámě měl bych si utřít prach na stole měl bych jíst víc jogurtů měl bych platit daně měl bych se chovat slušně měl bych se omluvit měl bych poděkovat měl bych být rád měl bych být vděčný měl bych si jich vážit.

Měl bych radši shořet.


3 názory

Max Hutar
21. 10. 2011
Dát tip
Osobně mám problém s tou absencí syžetu. Téma násilí je sice zásadní, ale nevím, jak jeho zpracování příspělo, že jde o pouhou kompozici různě deformovaných výkřiků. Připadá mi, že ses při psaní toho celého bavila víc, než se kdo bude bavit u čtení téhož. Shledávám to jako pokus zajímavý, ale ne příliš hodný tipu:-(.

Já bych vyměnila prolog za název.

Gymnazistka
16. 10. 2011
Dát tip
Líbí se mi užívání různých prvků pro lepší znázornění situace (velká písmena, tučné písmo, kurzíva...) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru