Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdy nevíš,co máš ve vaně!

17. 10. 2011
1
1
403
Autor
AnetkaS

Krátká pohádka s Vánoční tématikou. :D

 

Na kraji lesa,v malé vesničce žil jeden moc hodný chlapík Lůďa. Miloval přírodu,zvířata i lidi,přesto už dlouhá léta zůstával sám.Když sníh pokryl okolí a vesnička vypadala jako z pohádky O Mrazíkovi,Lůdovi se zastesklo a zatoužil po lásce.

Protože miloval Vánoce,slavil je vždy se všímvšudy.Vyrazil k rybníku pro kapra. Po dlouhých hodinách čekání konečně odcházel se svým úlovkem.

Hodil kapra do vany,nalil si punč a ozdobil si stromeček zářivě červenými ozdobami. Usedl do křesla a při popíjení punče snil o dívce,se kterou by dnešní večer mohl prožít,oslavit Vánoce,dát jí dárek..

Jeho snění přerušilo zašplouchání z koupelny. ,,Zřejmě kapr'' řekl si a nevěnoval tomu pozornost. Ale když se znovu zadíval na noční oblohu,viděl padajcí hvězdu.,, Padá hvězda!..Budu si přát...'' ani to nestihl doříct a z koupleny se začal ozývat božský zvuk houslí.

Rychle tam běžel,otevřel dvěře a..spatřil jak na vaně místo kapra sedí překrásná blondatá dívka hrající na housle.

,, ZÁZRAK!!''vykřikl nadšeně.,,Věděl jsem ,že Vánoce jsou magické,ale že až takhle..!'' usmál se,políbil ji a od té doby spolu žijí celkem štastně až do teď.

Ale Lůda už pro kapra na Vánoce raději nechodí.Jedna žena mu v domě bohatě stačí!


1 názor

jé, takhle snadné to je? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru