Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autorské čtení "Lidé, čtěte!" popáté

20. 10. 2011
1
1
653
Autor
Zráďa

10. listopadu v 19:00 hod. proběhne v klubu Egzyl v Brandýse nad Labem již páté autorské čtení z cyklu „Lidé, čtěte!“ pořádané Knihovnou Eduarda Petišky.

Představí se tentokrát prozaička Kateřina Tučková, básník Jan Duhajský a spisovatelka Jana Jirásková, jejíž čtení doprovodí kytarista Robert Frei.

Spisovatelku a historičku umění Kateřinu Tučkovou znají čtenáři většinou v souvislosti s jejím historickým románem Vyhnání Gerty Schnirch, ve kterém se na pozadí událostí konce 2. světové války a poválečného období v Čechách odvíjí příběh ženy sudetoněmeckého původu a její dcery. Kniha získala v roce 2010 literární cenu čtenářů Magnesia Litera a byla nominována na několik dalších významných literárních cen. V současné době chystá Kateřina Tučková svůj nový román Žítkovské bohyně.

Jan Duhajský dělí již několik let svůj čas mezi literaturu a divadlo. V Divadle Radka Brzobohatého si zkusil asi většinu technických profesí a v několika hrách také hraje. S jeho téměř bohémským stylem života zajímavě souzní poezie, kterou píše – někdy velmi citlivá, jindy plná chytrého a často sebeironizujícího vtipu.

Jana Jirásková působí hlavně v Chrudimi, kde při městské knihovně vede literární klub Psahlavci. Do Brandýsa přijede spolu s kytaristou Robertem Freiem a společně vystoupí s komponovaným programem proSTORY. Jejími slovy: „Jde o story z prostorů a jazzbluesově laděné songy.“ Pro ty, kdo znají Jiráskovou jako prozaičku, bude tento program patrně zajímavý tím, že se v něm autorka po šesti letech vrací k poezii.

Robert Frei se věnuje muzice již od raného dětství, vystudoval  kytaru na státní konzervatoři v Pardubicíc - dnes ji vyučuje. Koncertuje s kapelami Jazzibaba a Artur.


1 názor

Narvah
20. 10. 2011
Dát tip
vystudoval kytaru, to je borec. bych rád vystudoval kalvír.. nebo niapo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru