Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární kritika Nezahrady v Tvaru

24. 10. 2011
7
15
1382

Milí písmáčtí přátelé,

 

    ráda bych Vás informovala o radostné novince. Ve čtvrtek 20.10. 2011  vyšla v literárním týdeníku Tvar obsáhlá kritika a rozbor prvotiny našeho draze milovaného spisovatele, syna, milence a grafika Reného Vaňka. Tvar patří  od svého vzniku v roce 1994 mezi naše nejrenomovanější literární časopisy, hravě konkurující tiskovinám zabývajících se literární kritikou jako například Host, Literární noviny aj.

      Nezahrada byla  v tomto čísle rukou a myslí Boženy Správcové (naší slavnou dámou literárně kritické scény)  rozebrána do nejmenších detailů  s téměř esejistickou elegancí. Článek v prvé řadě vyzdvihuje  obrazotvornost a hravost Reného fantazie a jeho drobná  metaforická podobenství. Nicméně pozornost kritiky jde dál než za analýzu pouhých estetických literárních obrazů,  zdůrazňuje i  propracovaný  a zacyklený syžet této na české půdě naprosto unikátní knihy.

      Časopis  věnoval této kritice dvě stránky a  celé číslo je navíc prolnuto ilustracemi NezahradyVeroniky Jílkové. Týdeník Tvar tímto článkem alespoň částečně zahojil neúmyslnou křivdu způsobenou dlouhodobou ignorací Nezahrady  literárně - akademickou obcí, která byla zapříčiněná jak drobnými nedorozuměními, tak díky ne zcela moudře vedenému marketingu.  Tato kniha se do hlubšího povědomí čtenářstva dostává až v současnosti  a  v brzké době se plánuje její dotisk.



Přikládám !! ->  odkaz <-  !! článku a přeji Vám jménem naší akciové společnosti Kočkodan příjemnou četbu!

 

 

www.nezahrada.cz

www.mezera.org

www.kosmas.cz


15 názorů

heartrate
06. 11. 2011
Dát tip
Tangensi, myslím, že konkrétně tobě by se to líbit mohlo moc - pak mi schválně řekni :)

heartrate - to jsme rádi, doufáme, že tě tedy potěší, že René před Vánoci bude publikovat novou knížku , bližší informace dodáme později, až se dodělá sazba .) doufáme, že nám stále všichni zachováte stejnou přízeň jako dosud, všem čtenářům upřímně děkujeme! :)

heartrate
03. 11. 2011
Dát tip
tak už mi to přišlo mohla bych říct, že jsem to přečetla jedním dechem, ale není to tak, z některých věcí stačí přečíst kousek a zbytek si šetřit čtu od tří let, zprvu jsem četla dychtivě, pak z nudy, pak ze setrvačnosti a nakonec se mi začlo zdát, že mi čtení už nemá co dát a po dlouhé době jsem našla něco, o čem můžu říct, že mě obohacuje a to je celé - snad ještě jenom, že doporučuju všem :)

Všem děkuju za přízeň! :)

heartrate
27. 10. 2011
Dát tip
jdu si to objednat :)

Rendovi vše vyřízeno! .) děkujeme

Muamarek
25. 10. 2011
Dát tip
Gratuluji a přeji knížce i autorovi mnoho zdaru :-))

Milý tangensi a ostatní - odkaz na kritiku je přímo v textu, stačí rozkliknout slovo "odkaz" ! .) pokusím se to ještě malinko zvýraznit, nečekala jsem, že to bude nepřehledné P.S. Kokrouči?? :)

Kokrouč
25. 10. 2011
Dát tip
rené??? :)

děkuji za celý tým! .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru