Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

CENZURA NA PÍSMÁKU

30. 12. 2001
2
0
12695
Autor
Knihovník

Omluvte prosím zhoršenou kvalitu gramatiky, mne vždy spíš zajímá myšlenka, naž gramatika. Byl bych rád, kdyby jste mé názory hned neodsuzovali, stejně tak, jako já se snažím neodsuzovat ty vaše.

Před nějakým časem jsem sem (na písmák.cz ) úmístil auditorium s názvem \"Jak se na to díváte vy ? \" .

Do tohoto auditoria jsem vložil odkaz na fotky, které ukazovaly ( a samozřejmě (bohužel) stále ukazují - ale ne tady ) život z té horší stránky. 

Upozornění na to, že fotografie mohou někomu připadat nechutné, nebo že by se na ně neměly dívat děti jsem neumístil záměrně.

 

Prvním důvodem bylo to, že pochybuji že jim mohou nějak více ublížit a také proto, že první kritika byla dle mého názoru dostatečným upozorněním a kromě toho odkaz nebyl směrován hned na ty fotky, ale ještě předtím si mohl kdokoliv přečíst o-co-že v těch fotografiích jde - sice v angličtině, ale většina lidí umí používat slovník a kdo neumí, vědomě podstupoval riziko toho, že může uvidět cokoliv - tedy, pokud pochopil, že pude o fotky ...

 

V jedné kritice jsem zaznamenal, že skutečně někdo odolal a nepodíval se na ten odkaz - čímž jsem usoudil že v tomto už nebudu nic řešit.

 

V tom auditoriu mi šlo o to, dozvědět se Váš názor na to, co se ve světě děje a o čem většina z Vás neví ( nevěděla ) . A trošku Vám přiblížit další ze stránek života - což se mi částečně podařilo.

 

Nuže, rozvedla se tam celkem plodná diskuse.

Asi tak +- týden po zveřejnění mi přišel tento dopis od Oldy : 

 

Chci tě požádat, aby jsi dílo \"jak se na to dívate vy\" smazal. Poukazuje na věci (bez upozornění) které mohou nejen mravně ohrozit čtenáře. O.

 

Odepsal jsem :

 

jak urazit ?

 

čímž jsem samozřejmě myslel \"ohrozit\" , tohoto omylu jsem si všimnul až teď  tak se ti Oldo dodatečně omlouvám.

 

Něco málo dní poté mi přišel další dopis od Oldy :

 

Ahoj, auditorium zde by mělo fungovat na diskutování témat souvisejících s literaturou, což zmíněné dílo nesplňuje. Navíc tam nikde není upozornění, že se jedná o stránku která by mohla někoho mravně poškodit - třebas děti. Prostě si takové auditorium nemá na Písmákovi místo. Prosím tě, a doufám, že pochopíš, abys dílo smazal. O.

 

Tak jsem odepsal :

 

Mé vysvětlení si můžeš přečíst v mé první reakci na kritiky.
( mchodem, jinak myslim, že dostatečné upozornění je v první kritice )

 

 

V tom vysvětlení, bylo prostě vysvětlení - bylo tam víc, než jsem zde psal na začátku a myslím že bylo skutečně dostatečné.

 

No, a pár dní potom mé auditorium bez jediného slova - diskuse zmizelo.

Chvíli jsem pátral kdo-by to mohl udělat - a dozvěděl jsem se, že Olda.

 

Moc jsem se ale nedivil že se to stalo, ale spíš jsem se divil, že se to stalo zničeho-nic bez upozornění, bez diskuse a ještě horší na tom bylo, že zmizelo celé to dílo a ne jenom odkaz.

 

Tak tato věc mne docela překvapila - hned jsem si vzpoměl na Velkého Bratra , CCCP a samozřejmě na Cenzuru.

Možná neoprávněně - ale jen říkám, že sem si vzpomenul, i když to moc nepamatuji ...

 

Ale poté co jsem poslal dopis Oldovi zda-li to byl skutečně on kdo to smazel mi přišlo toto :

 

Milý knihovníku,
měl jsem napsat, ale měl jsem toho plnou hlavu. Podívej, to audito jsem smazal já, protože zásadně nekorespondovalo s tím, čím by měl podle mé vize Písmák být a k čemu sloužit..byť se jednalo o odkaz (s mou nenaplněnou podmínkou jasného upozornění před kliknutí pro čtenáře), rozhodně není P. ani o diskuzi na toto téma, pokud by ji někdo chtěl vést. Pokud bys trval na prezentaci na jiném serveru, nejsem přesvědčen, že by jej jinde akceptovali...Dík za pochopení. O.

 

má odpověď :

 

Neděkuj, nechápu.
Myslel jsem, že Písmák dává lidem možnost nějakým způsobem projevit své myšlenky a sdílet je s ostatnímy a debatovat o nich. TY mi tu možnost bereš.Je pravda, že literární dílo to nebylo, ale byla to MYŠLENKA nad kterou si myslím že je správné se zamyslet.
Jinak si myslím, že od tebe bylo vysoce nekorektní že jsi mne o tvém záměru smazat mé dílo neupozornil a pokud jsi chtěl aby nijak nepobuřoval ten odkaz, měl jsi smazat jedině jeho a to s vysvětlením. Myslím, že bych to akceptoval, neboď náhodně příchozí by si lehce mohli odvodit, co tam asi bylo, ale nikdy by si to nedokázali představit.
Jak by asi lidi zareagovali na auditorium, kde by bylo napsáno \" V Asii jedí (skoro) nenarozené děti\" odpovědi by se nejsípše vedli ve stupidním \"intelektuálním\" duchu, neboď by to nikoho výrazaně neoslovilo a nezaujalo ...

Jinak bych se tě chtěl ještě zeptat, jestli někde u sebe nemáš tu debatu - rád bych si jí ještě přečetl ( ne, nehodlám to sem dát znova ).

Mchodem, ty nechceš, aby lidé diskutovali? Tak zruš ty auditoria a vůbec všechny možnosti kritiky.

Já jsem přesvědčen, že by mé auditorium jinde nejspíš akceptovali, ale nikdy bych asi nemohl čekat nějakou \"rozumnou\" odezvu - to se mi zde (skoro) dostalo.

Knihovník

p.s. jinak záměr písmáka nějak asi nechápu, mé auditorium smažeš, ačkoliv má myšlenku o které se dá přemýšlet, narozdíl od jiných.
Např. jsem nepochopil jaké spojení má Auditorium o Pokémonech a poezie - myslím, že dalkeo menší než auditorium o životě,bídě a smrti.
Myslím, že jsi zaujatý jako většina lidí tady, ale bez těch co nejsou zaujatí by se tehnle serever stal jen dalším stupidním \"popserverem\" ...

p.p.s. pokud si myslíš, že jsem nepochopil záměr písmáka, můžeš mi ho tedy vysvětlit ?

 

ani jsem nečekal další odezvu - dobře jsem dělal, nepřišla.

 

Tak tedy - tady je můj skutečný příběh - plný gramatických chyb, ale také plný myšlenek, které Vás snad pozitivně ovlivní v tom smyslu, že -  budete chytřejší, a že snad budete vědět, že blbosti maj vždycky přednosti ....

 

Knihovník

 


Armand
29. 07. 2002
Dát tip

Vážení, jsem z toho nějak paf!!! po akci s debilem (s níž mimochodem zásadně nesouhlasím, aniž bych komukoliv upíral opačný názor) zjišťuju, že to není ojedinělý případ!!! Tyhle metody mi připomínají "politicky korektní" chování, přišlé z ameriky a úspěšně se šířící evropskými (potažmo i našimi ) končinami: témata, která jsou nepříjemná, raději nevytahovat na světlo boží. Tím se ale jejich nepříjemnost (nebo společenská nepřijatelnost) nijak nesníží!!! Na Písmáku mě baví naprostá otevřenost.Prosím, zachovejte ji, i když má některé vedlejší účinky!!!

Kombajn
30. 05. 2002
Dát tip
Tady bych si ohřál vlastní polívčičku: http://svet.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1020425955&t=SNM

Knihovník
30. 05. 2002
Dát tip
nechápou že demokracie nespočívá v anarchii ... tak chlape nevim, ale tohle mi příde, jako další dementní kec, ktererý můžu skoro denně vidět a slyšet v médiích, nepochopení a špinění myšlenky anarchie. Patrně si to myslel tak, že ty lidi si dělaj co chtěj a každýho nasíraj, jenže o tom NENÍ anarchie. Pokud si tak tak nemyslel, tak sorráč, ale pokud jo, seš blb. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého a nedělej druhýmo to, co ti samotnýmu vadí. Jedny z hlavních myšlenek anarchismu - a nadávání někomu a někoho štvaní mi docela příjde jako porušení těchto pravidel. jinak bych rád podotknul že se neprohlašuji za anrachistu ... ale jako je to zajímavej článek ...

Zbóďa
28. 02. 2002
Dát tip
Tvaroh?

JRR
15. 02. 2002
Dát tip
Knihovník!!

Print
16. 01. 2002
Dát tip
Souhlas s Knihovníkem! Konec hlášení!:-)

Bříza
16. 01. 2002
Dát tip
S touhle myšlenkou mohu také souhlasit. Printe ... - máš zájem navázat, kde jsme skončili ? (či na osobních stránkách...?) Víš - připadám si trapně, směšně a trochu nechutně, že se tady pořád tolik exponuju ... ale prostě jenom ze svý strany mlátím hlavou do zavřený brány porozumění, protože je pro mě nepředstavitelný, že dva lidé s dostatkem otevřenosti a trpělivosti ho nedosáhnou (- a Tebe za takového považuji - byť vím, že - ostatně stejně jako já - máš epizody "adrenalinového zatemění mysli") ... Vždyť nejde o nic menšího, než o lidskou bytost a její povahu ... pokud by lidé porozumění schopni nebyli, musíme přijmout, že svět je plný nepřátel ... ale on je takový, jaký si myslíme že je - takže se tomu bráním zuby nehty a "hýčkám" si svůj zastydlý idealismus, jako květinku na umření ... (promiň - rozpovídal jsem se o sobě ...)

Print
16. 01. 2002
Dát tip
Ne,ne, Břízko... Rozpovídal ses pro mé uši lahodně a díky ti za to! Jestli můžu prosit, nech mi pár dnů na vyplavení adrenalinu, cítím, že to není ještě ono a to téma si sice zaslouží jistý stupeň emocí, ale zdaleka nejen je. A jsem ti vděčný, že jako jeden z mála mně vidíš do "ledví" - i dál - za mý křiklavý slova a nemáš potřebu si po mně jen jedovatě plivnout. Těším se a ozvu se! Tvůj Print *!

S
16. 01. 2002
Dát tip
Knihovnikovi - nemyslim si, ze by vadou Tveho auditko byl odkaz sam, ani zamer sokovat - horsi bylo, ze jsi BEZ jakehokoliv upozorneni (a Tva obhajoba s diskusi je uplne mimo, protoze tu tam psali az jini a diskuse se VETSINOU cte az po dile) dal odkaz na stranku svym obsahem srovnatelnou snad jen s tvrdym pornem (taky umeni, ze ?). Mohu Ti rici jedno - nejsem uz zdaleka v detskem veku, presto me ta stranka dosti "vykolejila". A proc? Protoze jsi vubec neinzeroval, co TAM ceka. Moc dobre si na to vzpominam. Prave pro tuto nekorektnost, kterou Ti MNOHO pismaku vycetlo a kterou Ti OLDA vycetl, bylo Tve dilo smazano a plnym pravem. Muzes toto pochopit?

Knihovník
16. 01. 2002
Dát tip
S - s tim pornem - o tom uz sem mluvil - mozna si si to stacil přečíst ... Já to chápu - a chápeš ty, že mi o tom mohl říct? ( o tom, že by to mohl smazat ) asi bych to odstranil sám (ten odkaz) kdyby mi řekl, že to jinak smaže, ale on to neřek - chápeš?

S
16. 01. 2002
Dát tip
Knihovnik - ano, chapu. Byla to Oldova chybka - ktera v mých očích nepřeváží tu Tvou. Takže 4:1 na body. Ale hovořit o metodách CCCP je v tomto případě nehorázná drzost, protože nejsi sám v roli ublíženého, ale ubližovatele! Jestli Olda jen jednomu jedinému písmákovi zabránil být také postižený Tvým nechutným auditkem, pak vina z neupozornění Tobě je smazána tímto činem milosrdenství docela. Tak to vidím já.

Knihovník
16. 01. 2002
Dát tip
S - já sem nehovořil o metodách CCCP , vykládáš si ten text co sem napsal úplně jinak než je napsán - znovu ho tu vysvětlovat nebudu. A hodnotit takovouhle věc bodama, mi příde dost na nic - nejde přece o tenis ... Podle mne, to vidíš špatně, ale s tím já už nic neudělám, a spíš nechci, už mě nebaví znovu psát , co už jsem napsal ... - přečti si moji "kritiku" z 14.1. 02 ...

Mahoney
15. 01. 2002
Dát tip
nápodobně, knihovníku...! :)

Knihovník
14. 01. 2002
Dát tip
Buďte tak laskavi a věnujte prosím pozornost Vašemu mozku, a přeberte si všechno pečlivě, nebo se na to vybodněte a nikoho neodsuzujte - děkuji, konec hlášení ...

Buďte tak laskavi a věnujte, prosím, pozornost mému vážnému auditoriu k problému viz major. Děkuji.

Buvolí závin á la Print Ingredience: Zadní hovězí, mozeček á la (K)knihovník, anglická slanina, okurky, klobásky, cibule, česnek, hořčice, (špetka zoufalosti v kombinaci s komplexem méněcennosti:-) Postup přípravy: Rozklepeme (psychicky i fyzicky:-) hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme, převážeme provázkem a zabalíme do alobalu. Na pekáči pečeme asi 45 min. Nejlépe je spolu s masem upéci i americké brambory. Doba přípravy: 60 min. Dobrou chuť*! ;-) PS: já se snad kvůli vám naučím, pánové, vařit!! néééééé *! ;-)

a na zakousnutí (pro nás, pro mlsné:-)) Moučník: Chudí rytíři Ingredience: 4 housky nebo veka, 100 ml mléka, rybízový nebo malinový džem, 1 vejce, strouhanka, olej, mandle (kapička ctnostné krve:-) a neokázalá (až bezelstná:-) mravnost... na pohled:-) Postup přípravy: Housky nebo veku nakrájíme na tenké plátky, které zlehka namočíme do mléka a natřeme džemem. Potom vždy dva plátky spojíme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a v rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové zdobíme džemem, mandlí nebo ořechy nebo s Printem*! mňam a už prej mlčím... za soudnost, a za Tebe*!! navždy tvá Copy;-)

Olda
11. 01. 2002
Dát tip
;-) se budu koukám smažit (v pekle) ju, tak považuj, odhaduj, třebas i respektuj a hlavně mi (a mejm znalostem) prosim tě nedůvěřuj ;-) a nedávej žádný argumenty, to by totiž bylo ještě o čem diskutovat a na pohoršující díla mě prosím upozorni tak jediný co sem našel je: k mýmu svědomý (morálce): svědomí kříčí: "Hurá!". Až budu jednou ležet na smrtelný posteli, budu si řikat: "Jo, jo, tak jsem odehrál jeden svuj malej boj s násilim a nelidskostí. Na serverech který sem provozoval sem se zasazoval o to, aby tam nelidé neproklamovali nelidskosti, nechutnosti ba ani nediskutovali o nechutnostech a nenabádali k návštěvě takhle zaměřenejch stránek. Jo, jo, to mělo smysl a v to sem věřil. Že i v malým měřítku se dá pro velkou věc něco udělat." A ty by sis mohl říkat něco jako: "Unavil sem se tím bojem za tu "jinou" skupinu, za publikování nelidskostí na internetu, protože každou větou v tomhle pitomým auditoriu jsem dal někomu dalšímu možnost věřit, že mu to vyjde jinde, najde místo a publikum pro zvrácenosti, a ty se tak budou šířit dál." Protože tady nejde obecně o mazání na tomhle serveru který se neděje, ale o jeden konkrétní případ - o dílo s obsahem za který jsi se postavil.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Dochází vám dech, takže jste vsadili na podpásovky. Klidně si poslužte, jsem zvyklej. Ale skutečnost je pro mě zcela jasná a není třeba dál diskutovat. Vaše ospravedlňování je prostě falešný a trapný. Olda: boj s náslilím a nelidskostí se vede čestným a chlapským způsobem a nikoliv pokoutním mazáním děl kohokoliv a následnou mstou se zveřejněním jeho dalšího nicku!!!! Z tohoto pohledu tvůj "morální" akt mazání má svou obrovskou mravní trhlinu a tu nezacelíš hysterickými výlevy. A právě tahle tvoje nestoudná msta na Knihovníkovi zcela zpochybňuje tvé ospravdelňování nemravnosti, které ses v tomto případě dopustil smazáním jeho auditka. Já to vidím tak: Knihovník cosi nechutného (v tom s vámi souhlasím) tady vypustil. Následně začaly chodit našeptávačské intrevence na Oldu, který, jak jinak a jako už mnohokrát, tomuhle nátlaku svých poradců podlehl a auditko smazal. A pak, také následně, se začaly hledat důvody k ospravedlnění téhle nemravnosti. Takže se vytáhly zákony a hledaly ex post argumenty, aby to moc neřvalo. A protože se Knihovník oprávněně bránil, vytáhneme na něj třeba jeho další nick! Jak sprosté a nechutné! Majitel serveru, který se holedbá sedmiletou zkušeností pohybu v tomto prostoru se dopustí něčeho tak nízkého co nemá obdoby a nemá ani tu sebemenší slušnost, aby se omluvil alespoň za tohle! Daleko jednužší je, tak jak to předvádí Bříza, zpochybnit mravnost kohokoliv, kdo se na to snaží upozornit a kritizovat. Nejsem moc dobrý člověk a jsem plný chyb a omylů, ale zacpávat mi ústa z pozice neomylných ušlechtilců je stejně nízké a hulvátské jako to, co kritizuji. Možná, na rozdíl od vás nejsem plný nenávisti - ani k jednomu z vás. Proč bych měl být? Kdyby Knihovník založil auditko s názvem Jak moc milujeme Oldu, pak bych psal zcela o něčem jiném a jistě vlídně. Ale tahle Knihovníkova upoutávka se jmenuje Cenzura na Písmáku! Vyjadřuji se pouze k tomu. A vyjádřil jsem se zcela jasně bez ohledu na osoby a jejich postavení a jejich provazby a zcela jasně jsem vyjádřil svůj jednoznačný odsudek! A za tím si stojím. To je celé! Nic víc a nic míň! Takže ještě jednou: nesouhlasím se smazáním Knihovníkova auditka a odsuzuju ho! Jsem zhnusen prozrazením jeho dalšího nicku a znovu prosím, aby jeho auditko bylo vráceno a následovala omluva těch, kteří se na tomto nemravném bestiáři podíleli. Chantal děkuju... Jsem moc rád, že proti tomuto semknutému a výrazně převažujícícmu šiku stojí někdo vedle mě... Print *!

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Printidlo: poslyš ... tak jsme si to zase sjeli jako obvykle - a FAKT DOBRÝ - dopadlo to jak jsem čekal ... jsme oba směšný klauni ... :c) včera jsem se nechal vytočit - a dneska je mi to líto. Mohli bychom zkusit neosobně, bez emocí a bez nálepkování ten problém rozebrat ? Jako výzkumnou výpravu - krok za krokem ? Jakobychom to zkoumali s "věděním neposkvrněnou" hlavou - jako bychom se navzájem oba upozorňovali na nové postřehy, objevy a obohacovali se jimi ? Víš - ten náš problém může mít jenom jedno správné řešení. A mne zajímá - doopravdy zajímá - které to je. Jestliže Ty máš jiný názor než já, víš nejspíš něco, co bych se chtěl dozvědět. Pro křik a hádky se to ke mě nepřeneslo. Pokud jsi to formuloval, buď jsem nebyl schopen dobře vnímat, nebo se Ti to nepodařilo - to je vcelku lhostejné ... Máš zájem o takovouto diskuzi ? Budeme schopni se vyvarovat hádky - a nebudeme se vztekat a napadat, když se napoprvé nepochopíme ? A jsme schopni se zbavit předpojatosti ? Nenechat si kdesi uvnitř hýčkanou "vlastní neomylnou a neměnnou pravdu" ? Nebo už jsme "rigidní" a "naprogramovaní" vlastními zkušenostmi jednou provždy až do vlastní smrti ...? Bříza

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Ale Břízko... No jasně!!! A po čem myslíš, že toužím!!? Tohle házení granátů jeden na druhého ze zákopů mě vůbec nebaví - ale jak mě znáš, nepřestanu hned tak! O to víc toužím to normálně v klidu a bez granátů a bez zákopů probrat! Protože tohle téma jsem si nevybral, bylo mi tady dáno a věř mi, že mě to docela moc trápí a bolí, jinak bych se taky do něčeho takového nepouštěl! Takže ti říkám svoje ano a ano a ano!!! ***!!!

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Dobrá. Zkusme si ten problém tedy nejdřív definovat. O čem se v podstatě bavíme ? O tom, zda mají na Písmáku být vařená miminka ? Nebo o způsobu, jak byla odstraněna ? Zkus problém sám za sebe pojmenovat.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Myslím, že jsem to pojmenoval už mnohorkát:obrázky vařených miminek mi vadí a velmi, ale ještě víc mi vadí jejich smazání a způsob jakým se k tomu dospělo, včteně jisté pomsty za nedržení huby, jak jsem to ovšem už také popsal. Nevidím rozdíl mezi hnusem vařených miminek a arogantním cenzorským zásahem. Možná jinak: na obrázky vařených miminek se nemusím dívat nebo se na ně můžu dívat jinde, to se mě nedotýká - takových obrázků a ještě horších je všude plno a mám možnost výběru.. Co se mě dotýká a v čem se cítím sám svařovanej jako to miminka je způsob, jakým byly odstraněny. Tady výběr nemám, tady je mi nadiktován. Přes obrázky, byť jakkoliv brutální, život nejde, přes brutální cenzorské zásahy a následné msty, ano!:-) Tak to vnímám.

Eternal
11. 01. 2002
Dát tip
A co takhle přestat tlachat a začít jednat? Navrhuji aby Olda vrátil dílo bez omluvy a aby knihovník zvážil opět znovu obsah sbvého smazaného a opět obnoveného díla a připsal k němu onu větičku, že obsah je zcela nevhodný, nebo takové a makové (já ho nečetl ani neviděl, ale dle toho co tu čtu to musela být něco jako Sodoma Komora) a nebo, aby si své dílko smázl (tiskl svým prstem ono slastné DELETE) sám a také bez omluvy, poněvadž soudím, že chyba se zde stala na obou stranách. Pokud smazané dílko již nejde zpětně obnoviti, považuji přiměřenou omluvu OBOU stran... a veřejnou (klidně si můžete napsat jedno omluvné auditko, kde se omluvíte za své činy oba dva.. nebo i třeba tři (když vidím že na sebe hážete bláto)

Eternal
11. 01. 2002
Dát tip
Konstantinidisová.. mohl bych si dát nášup i s moučníkem?

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Dobrá. Píšeš o svých pocitech a ohroženích. Já Ti teď ocituji jeden dopis: ".....Vím o někom, kdo poté, co spatřil rozřezávání, vaření a servírování miminek probrečel tři dny - je to dítě - a mám strach, že mu to o stoosumdesát stupňů pootočilo vnímání světa ... mám strach, že se to dítě bude k lidem chovat úzkostně, uzavřeně, podezřívavě, bude izolované a osamělé, mít problémy s navazováním kontaktu - prostě psychotrauma jako hrom !!! Ten človíček o kterého jde se tady s Vámi nebude hádat - protože nemůže - ještě na to nemá. Máme ho nechat být? Vždyť svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého ... nebo ne ? .... " (konec cit.) - souhlasíš s názorem, že prezentovat takové věci je nemravné, škodlivé a pohoršující ? A že slušný člověk, (bez ohledu na zákony) byměl proti tomu dělat všechno, co je v jeho silách ? (k těm ostatním problémům, kde tuším těžiště sporu se dostaneme potom ...)

Print
11. 01. 2002
Dát tip
:-) Z hlediska mojí morálky bezpochyby nemravné a pro mnohé pohoršující!:-) Škodlivé ne! Viděl jsme už mnoho daleko horších věcí a mnohé zažil a nemyslím, že by mi to uškodilo! To bych nemoh ani na náš školní hajzlík, natožpak veřejný a musel bych před jeho návštěvou požadovat jeho vymalování a zaslání trestního oznámení na jeho provozovatele. Obrázky nás ovšem neničí - to by bylo moc jednoduché, stačilo by se nedívat a byli bychom čistí andělé! Ničí nás naopak cenzorské zásahy a brutální způsoby umravňování - z jakýchkoliv pozic. Pláč onoho člověka respektuju, někdo pláče, někdo zvrací...ale svět je takovej - asi bychom se kvůli obrázkům uplakali a uzvraceli. Ale život nejsou obrázky - byť by popisovaly reálnou krutost! Ostatně právě kvůlí ní byly nafoceny. Možná je horší taková ta akceptovatelná krutost všedního dne - bez obrázků, bez potřeby šokovat, ta mi vadí a ubližuje víc, než excesy, které prostě byly, jsou a budou.

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Printe. Já teď nemluvil o Tobě a Tvém vnímání. Mluvil jsem o dítěti - o někom, komu ty obrázky doopravdy moc ublížily. To, že jsi Ty cosi horšího viděl, je v této diskuzi irelevantní. To že je tahle upadající doba přeplněná svinstvem přeci není argument ! Jde o to, na kterou stranu se stavíš Ty a zdali na místě kde stojíš budeš podobným škodlivým věcem bránit, nebo je naopak podporovat !!! Zastaneš se bezmocných ? Věř mi, že ty věci škodlivé JSOU ! Děti v určitém věku udezírají vzory pro své chování z okolí - existují pro to studie - a není jich málo. A kdyby nic jiného, pozoruji to na vlastních dětech ... a jistě nejsem sám.

Vio
11. 01. 2002
Dát tip
Printe, posloucháš se? MNĚ to nevadí. JÁ jsem viděl už daleko horší věci. MNĚ to pohoršuje, ale neuškodí MI to. Zkus se zamyslet, že ne každý člověk má žaludek jako Ty, na to, aby to strávil? Zkus si představit, že to někomu může ublížit a to hodně. Už slyším argumenty. Svět je holt takovej. Když ne tady, tak někde jinde. Ale proč??? Zase se to točí kolem Tebe. "ta mi vadí a ubližuje víc, než excesy, které prostě byly, jsou a budou." Jasně, vyjadřuješ svůj názor, ale pochop, že většině z nás vadí víc ty nechutné obrázky, než to, co se stalo. To není zavírání očí před realitou.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Ubližováno je den co den narozeným dětem a krutěji, než to bylo vyfoceno na těch obrázcích! O tom není pochyb a ty to víš! Argument to prostě je, protože je to realita a ne můj výmysl! A vůbec podsouvat mě krutost jako záminku k argumentaci je pochybné! Reflektuji jen to, co je. A ty snad pochybuješ, na jakou stranu se stavím? To snad nemyslíš vážně!!! Bránit se nějakým obrázkům, jejichž reálný děj se ex post už stal, se mi zdá prostě bezzubé a moralizující a falešné - mající ospravdelnit pouze naše impotentní svědomí, které se nikdy na nic jiného nezmůže, než se pohoršovat nad tím co už se stalo a proti čemu jsme nehli prstem - a sentence toho je pak, že maže a mažeme obrázky, zatímco ty, kteří skzečně a reálně trpí necháváme napospas osudu, přežraní bůčkem a opilí laciným pivem! Fujtablovat nad obrázky je prodle mě bohapusý a falešný alibizmus a pokud se podlije nevinnými dušemi našich dětí, které tak chceme chránit před tímto zlem - ach - jako dojemné a mravní - a vzápětí si krknem po dalším loku piva, tak to je panomptikum morálky, které pak vede k cenzorským zásahům, k utišení vlastního svědomí. Děti se vychovávají jinak - v pravdě! Ty to víš dobře, já taky! Mé děti by zmíněné obrázky jen podopořily v tom pozitivním, co v nich je! Rozhodně by svoje děti nevařily! To, o čem píšeš je pro mě falešná morálka! Přitakávání obrazu světa ve kterém bychom sice chtěli být a kde nejsme a nikdy nebudeme! Naštěstí!

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Vio: když dovolíš, hovořím JEN za sebe...necítím se být tak pyšný, abych tvoje názory opravoval a umravňoval... Já je respektuji a kometuji to je vše. A je jasné, že s nimi nesouhlasím, ale co jako? Musím snad? Derfal: každý ten nebezpečný precedens vidíme jinde! Ponech si svůj názor a když dovolíš, ponechám si svůj. Nevím nic o tom, že bys byl taková autorita - mravní či jiná, abych tě musel poslouchat na slovo. Vnímám co říkáš a respektuju to. Já budu ale říkat to, co cítím já - když dovolíš ( a i když nedovolíš):-)

Vio
11. 01. 2002
Dát tip
Printe, o to mi nešlo. Nemusíš se mnou souhlasit. Nech si svůj názor. Ale jde o to, že jsi do svého názoru tak zahleděn, že i když podobné věci Tobě nevadí, nedokážeš akceptovat to, že to může vadit a ubližovat někomu jinému. Jde Ti jen o Tvůj postoj a nezajímá Tě, co to může způsobit.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Vio? A ty nejsi zahleděn do svého názoru? Narozdíl od Břízy ses nepokusil ani o sebemenší skulinku, kterou bys ke mně bez přepojatosti nahlédl. Je to tvoje věc, ale zlaciňující tvou veškerou argumnetaci. Vnímáš to všechno z pohledu, že tohle píše PRINT - to samo o sobě už stojí přece k odplivnutí a k odmítnutí,že? Nevnímáš to, co píšu. Kdybych napsal, že Slunce svítí, tak mně plivneš do tváře, že jsem zahleděn do svého "názoru",a že vůbec žádný Slunce neexistuje. Řekl to přece Print!:.) A to musí být vždycky špatně!:-) Na tuhle rovinu mě ovšem nedostaneš!:-)

Eternal
11. 01. 2002
Dát tip
Kdysi jsem se snažil o nějakou mravní a selektivní ochranu kategorie Písmáci dětem (jistě si pamatujete)... která je vlastně určená výhradně dětem. Někteří nejmenovaní autoři tam psali.. a určitě dál píší (nevím, přestal jsem se o tu kategorii zajímat, když nemůže být obsahově vhodná jen pro děti) dle mého názoru nevhodné a nemravní dílka. Tehdy to lidé odsoudili jako cenzuru a vlastně nic se nedělo a neděje... a nyní vidím, že tehdy odsouzená cenzura tu krásně kvete.. a ještě k tomu v celém písmáku.. nejen v kategorii určené jen pro děti!!!! kde jsou teď Ti všichni co byli proti jakékoliv cenzuře v kategorii Písmáci dětem????? Proč to teď najednou jde? Proč se teď oháníte tím, že něco nevhodného nemravného pohoršuje naše děti, když předtím něco pohoršovat mohlo?

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Díky Eternale... ! Ale vezmi na vědomí, že tohle moje poděkování ti tady jen uškodí... Ale nemůžu jnak. Třeba to uneseš...

Vio
11. 01. 2002
Dát tip
Printe, jestli si tohle myslíš, tak už nemá smysl, abych sem cokoliv psal :-( Myslíš, že to tak vnímám? Kdybych to tak vnímal, tak už se s Tebou dávno nebavím. Vrátil jsem se právě kvůli tomu, co napsal Bříza a myslel jsem, že se o tom konečně v kli¨du pobavíme. Jak se zdá, tak to nejde. Pro to, co si o mně myslíš. Nemá cenu, abych Tě o čemkoliv přesvědčoval, protože sis udělal o mně svůj obrázek a ten nehodláš měnit a jsi do něj zahleděný. Tak co po mně chceš? Já se snažil psát věcně a rozumně, dle mého názoru, a Ty mně okamžitě napadneš. Hmmm...

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Vio? Napadneš? O tom nic nevím. Přečti se v klidu. A přečti si Břízu, co mi psal. To je start k diskuzi a ne tvoje věčný opruzený ataky. Nemyslím, že s Břízou dospějeme k nějakému společnému závěru, ale těším se na to, co mi napíše. I když s tím nebudu souhlasit, a on se mnou vím, že to tentokrát bude bez zášti a zbytečných emocí. To téma si to zaslouží!.-) Je větší než my a naše privátní názory!.-)

Vio
11. 01. 2002
Dát tip
Printe, žij si dál ve svých iluzích a dál se koukej na obrázek, který sis o mně vytvořil. Je zbytečné, abych se pokoušel jej změnit... A stačilo jen trochu poslouchat a otevřít oči... Tady končím.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Obávám se, milý Vio, že jsi se mnou skončil už dávno před tím... Je mi to upřímně líto, protože jsi můj přítel - bez ohledu, že se mnou souhlasíš nebo ne. O to přece v přátelství nejde... Myslel jsem, že přátelství jen tak nekončí... s myslím si to stále, takže z mé strany o nějakém konci nemůže být řeč... Já tady prostě stojím a stát nepřestanu... *!

Vio
11. 01. 2002
Dát tip
Ale no tak... už zase? Končím v téhle diskusi. Nic víc nic míň. Opět se neshodnem.

Print
11. 01. 2002
Dát tip
V diskuzi končit můžeš, to je přece normální a akceptovatelné...ale v přátelství? Jen tak, lehce... To snad ne... To přece není o shodě...

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Printí - klid - pojďme dále. Mám pocit, že právě ve Tvém posledním příspěvku mě adresované jsi udělal onen krok stranou, který brání porozumění. Mluvíme totiž náhle o dvou různých věcech. Já o tom, že SHLÉDNUTÍ takovýchhle materiálů REÁLNĚ ŠKODÍ dětské či nezralé psychice - tedy nikoli té Tvé, zralé a dospělé. A že z tohoto hlediska končí publikační svoboda autora ve chvíli, kdy začíná svoboda dítěte se zdravě rozvíjet. A Ty mám pocit náhle mluvíš o ubližování dětem, které je na fotografiích - a říkáš, že se dětem ubližuje ještě mnohem hůře. fotografiích s ubližováním dětem. Mám pocit, že zkrátka nepřipouštíš reálnou existenci dětského psychotraumatu - jako takového - a potažmo pak snad bys zpochybnil i existenci vlivu prostředí na psychiku a hodnotový systém lidí obecně ...(?). Já nezpochybňuji realitu zobrazovaných dějů. Já zpochybňuji vytváření prostředí dětem přístupného, které ohrožuje jejich osobnostní vývoj ... chápeš ten rozdíl ? Když nepřipravenému pacientovi, osobnostně nezralému, v těžké rodiné situaci a v depresi řeknu naplno (a ještě třeba nešetrně), že má rakovinu a za dva měsíce umře, způsobím mu utrpení a mohu ho dohnat až k sebevraždě. S výchovou dětí je to trochu podobné. Věci se jim musí předestírat tehdy, když jsou na ně připraveny a je možno jim je vysvětlit ... což to vážně nechápeš ?

Print
11. 01. 2002
Dát tip
No moment - těsně před obědem, kde nebudu pojídat potraty! Tak to se pleteš! Vůbec nevěřím, podle mě falešnému zabraňování dětem k přístupu i k takovým informacím, jaké zde byly uveřejněny - tím neříkám, že je jim budu doporučovat. Nicméně ve zdravém rodinném či jiném zázemí i tohle děti ustojí a nestanou se z nich lidožrouti!:-) Z mojich se nestaly!:-) Z obrázků se z nich nikdy nic špatnýho nestane a nikdy jim to nepřiměřeně neublíží! Z brutální cenzury jejich vlastních pokusů, byť by byly jakékoliv, by jim bylo mnoho hůř! A až budou rozum brát, pak také z pomstychtivé cenzury jiných! Obrázky nezabíjejí, zabíjí realita - v tomhle případě cenzura!

Mahoney
11. 01. 2002
Dát tip
printe, o tom je vývojová psychologie... samozřejmě to nefunguje tak, že když se někdo podívá na fotofokumentaci vaření dítěte, půjde a taky si nějaké uvaří... spíš jde o to, že dítě se setkává se zkušeností, kterou neumí zpracovat, a jak se s tím popere, nelze předem odhadnout... takže na některých to nezanechá žádné stopy, u jiných to může -třeba- přispět k vyšší agresivitě (třeba tím, že dítě bude mít z fotek pocity strachu a úzkosti (dítě se může "ztotožnit" s obětí, protože jsou si blízkého věku), a pocity úzkosti a bezmoci vedou zcela přirozeně buďto k agresivitě (obrana), nebo stažení se do sebe (jiná forma obrany - nenápadnost)) ...reakce na takové fotky může být malá nebo velká nebo téměř žádná...

Print: vidím, že jsi určitě své děti vychovával na mých pohádkách "Kašpárkův hrobeček" a "O třinácti tchýních". Víra hory přenáší - a rozum zanáší.

pokud je slepá

Mozart
11. 01. 2002
Dát tip
tohle mě skutečně zaujalo - byl bych rád, kdybys mi mohl poskytnou detailnější informace - pošli mi to do zpráv. díky M.

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Z čehopak jsou ty obrázky ... z duchovní materie ? Ony nejsou realita ? Printe nezlob se - ale o dětské psychologii nevíš vůbec nic - nebo velmi málo. Proč ad absurdum uvádíš, že Tvé děti nepropadly kanibalismu ? Ty těm malejm hlavičkám snad dokonce to psychotrauma přeješ ?! Víš - ta otázka nestojí, zdali tomu věříš, nebo nevěříš - to je prokazatelná realita, před kterou můžeš nanejvýš zastrčit hlavu do písku - když se ti nehodí do krámu. Přečti si kupříkladu spisy Františka Koukolíka, kde máš světovou literaturu na toto téma krásně a přehledně uvedenou. Mohu Ti jí i půjčit ... Tvé náhlé a selektivní "zhloupnutí" je mi v tomto punktu krajně podezřelý. Prosím ! Tady a teď se zastav - a přemýšlej !!! neosobně - nejde o naše egoušky, uražený ješitnosti a názory, které milujeme, protože jsme si na ně zvykli ... - a prosím "nešaškuj" - tu diskuzi to už zase rozhazuje ...

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Šaškuju nešaškuju -nech to na mě a přestaň se tímhle pohledem na mě dívat! Je falešný a takový, jaký si přeješ ty. O dětské psychologii nevím nic, dobře... Mysli si co chceš. Třeba nevím nic o teorii. Můžu vycházet jen ze zkušeností mých a mých dětí. Pokud vyrůstají ve zdravém prostředí, kde se nic netají, kde se hovoří, pak neexistují obrázky, které by jim ublížily. Víc k tomu neřeknu, protože by to vypadalo, že se svými dětmi chlubím.... Ech, popravdě - chlubím! Mám na nich malou zásluhu, takže mi tu mou pýchu můžeš prominout. Respektuji to, že ne všechny děti vyrůstají v prostředí, kde mohou bez jakýchsi následků trávit Knihovníkovy obrázky. Ale chybu bych viděl spíše v tom prostředí, než v obrázcích. Nikdy jsem netvrdil a nevím, proč mi to podsouváš, že jsem byl Knihovníkovým auditkem unešen! Opak je pravdou! Nicméně jeho obsah - podle mého soudu není tak odporný a reálný, jako je odporné a reálné jeho smazání. To je vše! Takhle to cítím a takhle to v nímám a takhle to říkám! A mluvím jen za sebe, takže si to můžu dovolit říct! Pokud se ti tohle zdá být šaškováním, tak zanech se mnou diskuze a běž hledat na Písmákovi další "zdrůdná" díla, aby tvé či jiné děti nedošly úhony... Ohánění se dětmi je typické všude tam, kde přestávají být logické důvody dospělých a ztrácí se jejich zodpovědnost! Tohle funguje všude! Neplatíš nájem a máš v bytě zimu? - ach, co mé nevinné děti! U toho filmu nebyla hvězdička - ach, co mé nevinné děti! Ach, na Písmákovi měl odporné auditko Knihovník - ach, co mé nevinné děti!!! Sám jsi vinný svými nevinnými dětmi!!! Musel bys zcenzurovat a smazat je, aby žily ve sterilním světě z kterého jsi vykastroval všechny odpornosti, které ovšem sám velmi důvěrně znáš! To je falešný a nebezpečný - dle Printa!:-) Ohánění se pediatriií je jen přitakání neschopnosti gerontů! Tím mě nedojmeš! A navíc odvádíš pozornost! O to se ani nepřu! Tady jsme mezi "dospělými" a já nehodlám diskutovat o obsahu Knihovníkova auditka, protože to jen zástupný problém, který má odvést pozornost od toho podstatného - od hrubého a sprostého ataku arogance cenzury! To je pro mě reálně hrůzný - ne obrázky požíraných dětí! Tohle požírá mě i moje děti! To je vše. *!

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Derflad: chápu, že by se ti líbilo, kdybych to tady zapích, ale nezapíchnu! A rozhodně se necítím být Husem - spíš hnusem! :-)) To mi ale nebrání v tom říct to, co cítím a nezabrání mi v tom, ani tvé úsilí. Mučedník? A tady? Nebuď bláhový, tak blbej zase nejsem, jak to asi vypadá.:-) Každý prostor má mít svá pravidla kde víš, jak se máš a můžeš pohybovat a chovat. Písmák v tomto směru žádné neměl a dosud nemá! Což je právě živná půda pro různé mravní a falewšné a farizejské spasitele, kteří pak z pocize síly rozhodují o tom, co je a co není mravné, co zde může a nesmí být - ach a hlavně chránit naše nevinné děti!!!! :-))) - tím se zamaskuje vše - i hnus a bída a mrzkost cenzury! Nechť jsou tu pravidla! Pak můžu zvážit, jestli je to prostor vhodný pro mě nebo ne! Žádná pravidla tu ale nejsou - takže náladovým požadvakům tvým nebo kohokoliv jiného se nehodlám podřizovat! Zvlášť, když jejich uplatnění je jen výrazem brutálního a sprostého ataku na svobodu vyjádření - bez pravidel!:-) Ostatně - já jem zde uveřejnil obrázek vařených dětí? Já jen tvrdím, že hrůznější bylo tenhle obrázek smazat! To je vše.

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Ach Bože Printe ... cožpak jsem Tě chtěl urazit ? Mám jen strach o diskuzi ... a Ty bys měl dostat zpětnou vazbu, že poznámky o tom, že jdeš pojídat potraty snad mohou být za jiných okolností "vtipné" - ne ale tady a teď... Jsem moc rád a přeju Ti zdárné potomstvo... A také jsem rád, že Tvé děti něco takového, jako psychický úraz nepotkalo. Jsi určitě skvělej táta. Ale věř prosím mě - a když ne mě, tak někomu jinému, kdo se těmito věcmi zabývá a koho si třeba více vážíš, že sebelepší rodiné zázemí nemůže připravit děti na pochopení čehosi, k čemu prostě dosud mentálně nedospěly - a i já osobně jsem viděl děti z dobrých rodin, které vyžadovaly po psychickém úrazu psychiatrickou konzultaci ... Opravdu přeci nikde netvrdím, že bys byl unešen Knihovníkovým auditoriem ... A nemluv jen za sebe prosím - mluv za nás - za lidi, se kterýma tu žiješ - a kterým máš říct, co mají tedy s tím dělat !!? Za lidi, kteří se domnívají, že mají jejich děti právo takové věci nevidět - za lidi, kteří přestože jejich prezentátoza zde úpěnlivě prosili a opakovaně přesvědčovali, že to není dobře -a aby to nedělal, nedosáhli vůbec ničeho. Nemysli jen na sebe - nemáš odpovědnost jen za sebe. Jsi člověk mezi lidmi - a my se Tě ptáme - co s tím ?

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Milý Břízo, nikde jsme také netrdil, že Knihovníkovo auditko bylo dobře! Skoro škoda, páč by to pro mě bylo jednodužší. Nebylo. Nahlíd jsem do něj tuším dvakrát a šel po svých. Neodcházel jsme ovšem nijak prudérně a maloměšťácky vzrušen. Prostě myslel jsme si svý a klídek a pryč. Ptáš se, jak se mělo vyhovět vám, které to tak vzrušilo a kteří máte pocit, že v tomto světě není nic horšího a obáváte se o zdravý vývoj vašich dětí, kteří zřejmě lačně čekaly na Knihovníkovo auditko, aby mravně zpustly a pomstily se vám tím, že se s nima budete muset vláčet od teďka po psychiatrech? Jednak si myslím, že v neuvěřitelném množtví textů by to Knihovníkovo auditko zcela klidně a brzy vyšumělo a potopilo se v bahně dalších zbytečných slov, kterých jsou tu statisíce. Jednak bylo možné zcela jasně a nekompromisně majitelem serveru a dalšími se u jeho auditka vyjádřit a vyjádřit jendoznačný distanc a naopak nechat ty, kterým to až tak nevadí, dál diskutovat. Majitel serveru místo sprostého a pokoutního mazání a následné podlé msty se zveřejnění dalšíhpo Knihovníkova nivcku mohl už dávno napsat preambuli, že nenese zodpovědnost za zde zveřejněné texty. Dobře - pro nerušenný vývoj vašich písmáckých dětí mohl zavést cosi jako hvězdičku ze zákona, tu, která se uplatňuje na TV! Je to sice falešné, ale zbavuje to povinnosti majitele a přenechává zodpovědnost na rodičích. A hlavně to sterilizuje majitele, aby velkopansky rozhodoval o tom, co mravné je a není! To všechno bylo možné a možná i další jiné věci. Nebylo možné, alespoň pro mě to, co se stalo a co už nebudu popisovat. Pro mě je to prostě nesrovnatelně horší,než obsah Knihovníkova auditka a jeho vařených dětí. Místo toho se uspořádal hon na mě - jen za vyjádření odlišného názoru a odsudku! Zkuste to vyfotit, třeba se vaše z děti z toho poblijou víc, než z obrázků, které jste tak vulgárně smazali. O tom to je - z mého pohledu!:-)

Knihovník
11. 01. 2002
Dát tip
Eternal - to jsem nevěděl - díky

Bříza
11. 01. 2002
Dát tip
Milý Printe - to jsi mohl říci rovnou, že si myslíš, že Knihovníkovo auditorium nebylo dobře - a spousty slov by zbytečně nepadlo. Mohl bys prosímTě ještě specifikovat, jak mnoho dle Tvého nebylo dobře ? To znamená - myslíš si, že tím uveřejněním se dopustil něčeho "nepřípustného" či "odsouzeníhodného" z hlediska obecné morálky ? Nebo snad z hlediska práva ? Nebo obojího ? Nebo je to jenom v podstatě úsměvný výraz jeho hlouposti, či vkusu, do kterému nikomu v podstatě nic není ? Jak Ty sám u sebe prosímTě to uveřejnění hodnotíš ? (neboj se - hned potom se budem věnovat tomu problému s mazáním...)

Print
11. 01. 2002
Dát tip
Břízo, odpovím později - mám tu Rivku!:.) Pochop... Čau!

Wopi
11. 01. 2002
Dát tip
Neni zač :o))

Print
10. 01. 2002
Dát tip
MP: A já si přesto myslím, že na to právo nemá! Nevím jak si může myslet, že má zodpovědnost za všechno, co se zde opublikuje. I kdyby ji nakrásně měl, pak mu síly na kontrolu všech textů prostě nezbudou. Musel by si vytvořit tým jakési mravnostní policie, která by šmejdila po Písmákovi a posuzovala to či ono dílko zdali není náhodou protizákonné, nemravné, neuráží obecný vkus či lidskou důstojnost. A potom mazat a mazat! Absurdní? Ještě před týdnem kdyby mi někdo řek, že Olda bude mazat, tak bych se mu vysmál do hlupáků. A ejhle! Je to tady! Osobně považuju tento akt za průlomový! Proto mě to nenechává klidným! Tohle se na Písmákovi ještě nikdy nestalo - ač pokusy tady byly a pro mě je to neblahé a zlověstné znamení! Třeba na Totemu mají jasnou preambuli: Tento prostor je absolutně svobodný. Redakce Totemu tudíž nenese zodpovědnost za....atd. Obdobné to bývá u rozhlasových pořadů do kterých vstupují živě posluchači. Nejprve jde předtočená hláška: Redakce nezodpovídá za názory...atd. Tohle má pro mě hlavu a patu. Selekční cenzorské zásahy na základě rad a doporučení různých mudrců považuji za to nejhorší, co se může v tomto prostředí stát. A zpětně se ohánět a ospravdlňovat neospravedlnitelné zákony a jinými "mravními" důvody je prostě směšné a nedůstojné! Má to jen jeden cíl - ukonejšit svý vlastní špatný cenzorský svědomí! Z tohoto důvodu prosím Oldu, aby Knihovníkovo auditko vrátil a zároveň se mu veřejně omluvil. Absurdní? Print *!

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Pech: díky... K tomu ostudnému zveřejnění dalšího Knihovníkova nicku už jsem nechtěl nic říkat, abych neplet jabka s hruškama a nebyl nařčen se zaujatosti. Nicméně - tohle je barbarský projev arogance moci majitele serveru! Já jen doufám, že to byl ojedinělý úlet, který se stane každému. Pokud ne, pak by to byla už katastrofa. Oldo: Hezky to, chlapče, vedeš!:-( Jednoho smažeš hned, nad druhým vyhlásíš takřka papežský intredikt - umlčet tichem!:-) Jen tak dál!:-)

Wopi
10. 01. 2002
Dát tip
Print: a další střela opět vysoko nad... Z Totemu jsem odešel právě pro zasahování jak do publikace díla tak do jeho publikace/nepublikace. Navíc jeden z tamních vážených redaktorů dával ze msty pětku příspěvkům člověka, který napadl tamní poměry, takže věc, která měla 8 jednotek od různých lidí najednou měla pětku od redaktora (a tím byla vyřazena z tabulky nejlépe hodnocených děl). A poznámka od redaktora "ta pětka je za to, jak se chováš" mě dodělala. Ale neboj - tu bránu jednou určitě trefíš ;-)

Wopi
10. 01. 2002
Dát tip
Sory: "jak do publikace, tak do obsahu" má být!

Wopi
10. 01. 2002
Dát tip
Teda - když to po sobě čtu... fujtajxl... asi bych to měl psát napřed nanečisto a kontrolovat... ale aspoň je to spontánně naštvané :o)))))

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Wopíku: já jsem na Totemu jen chvilku, takže tamní poměry neznám. Vycházím jen z toho, co tam mají napsáno... Až se přesvědčím, dám ti vědět...a jim taky, to si piš!:-) Ale tohle téma není přece o zášti v hodnocení a snaze někoho potopit, tohle téma je o svobodě a o prostoru pro ni. Ale: celkem bych byl zvědavej, co by udělali milí Totemáci, kdyby ty fotky hodil Knihovník tam!:-) Přes tu deklaraci o absolutní svobodě... A já se do žádných branek nestrefuju!:-) Třeba střílím vedle, ale střílím to, co si opravdu myslím... To je celý!:-)

Wopi
10. 01. 2002
Dát tip
O.K. - přesvědči se sám, já poznal obojí a svoboda je TADY. I když už se taky zlepšili - včera jsem viděl, jak tam někdo dal čtyři věci za den a oni mu už nevyhrožovali smazáním nicku!! Neskromně řeknu, že to je výsledek mého boje... který sice přinesl ovoce, ale mě otrávil natolik, že ta Totemu nemám už ani jedno dílo. P.S. ad góly - já vim :)) chtěl jsem to jen udělat barvitější :))

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Jo! Taky jsem tam chtěl dát pár věcí naráz v jeden den protože to mělo podle mě logiku, ale byl jsem upozorněn, že to nejde... Jsem tam příliš nový, než aby mě brali vážně (mysím si), ale časem jim svůj názor řeknu. Svoboda a tady? Byla! Pro mě je smazání Knihovníkova auditka něco jako 11. září minulého roku!! Atak terorizmu moci "jediné" pravdy!

Vio
10. 01. 2002
Dát tip
A opět drtivá většina Písmáctva dál nevzrušivě publikuje a "veledůležitá" diskuse zůstává nepovšimnuta a upadá v zapomnění. Jen pár posledních bardů se stále bije v prsa s vatou v uších a křičí tu svou pravdu do prázdných řádek... Zajímalo by mě, kolik procent Písmáků tohle "žvanění" zajímá a kolik z nich sem aspoň jednou nahlédlo. Kolik se jich ještě vrátilo podruhé, potřetí, po... chodím sem snad jen z nostalgie... vzpomínat na slávu dávných "bitev"... nebo pseudopůtek?

Wopi
10. 01. 2002
Dát tip
Tak jo, já už taky končim... ale bylo to zábavné :)

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Vio: ale o to vůbec nejde! Znám kvalitu většiny a ty taky... Kdyby to bylo jen žvanění..., ale tohle je pro ty, kteří maj v uších vatu a proto servilně kejvaj na všechny strany, kde tuší neodpor a drbání za ušima. Je to i pro tebe, abys mohl vysílat své podpůrné "telegramy" typu Stojím plně za tebou!:-))) A pokud ti uniká podstata je to asi tím, že o tom píšu právě já a jseš na mě alergickej, což je ovšem moje i tvoje škoda. Čtenost této upoutávky je naopak dobrá! A já nemám v úmyslu něco rozmazávat po Písmákovi a zakládat různý speciální auditka s výhružkama a domáhat se podpory různých plaček, jak je tady zvykem. Plně se spokojím s tím, že to, co píšu, slyší ty správné uši. Mezi ně počítám i tvoje:-) Hezký den!:-)

Vio
10. 01. 2002
Dát tip
Servilní kejvání podruhé? Potřetí? Po... Pokolikáte Tě prosím, aby sis vyndal vatu z uší, když Ti říkám, že servilní kejvání není můj obor. Ovšem, samozřejmě, každý můj názor je servilní kejvání. Už jsem si zvyknul... Zatímco Ty... Nejsem alergický na Tebe (to už bych se s Tebou dávno nebavil), ale na Tvou hluchotu a slepotu a na Tvé urážky, které si většinou neodpustíš. Dialog není paralelní vnucování dvou diametrálně odlišných názorů.

Print
10. 01. 2002
Dát tip
o)) A já mám z tebe stejný pocit! Navrch potvrzený tím, že se ještě nestalo, aby ses někdy byť jen trošínku zamyslel a okomentoval můj názor nebo co to je nějakým svým názorem! Naopak! Vystrkuješ jen bradu jako ten černej vzadu - ať je to pod Míwou, pod Manžely, pod zombie Merlem, prostě všude... a papouškuješ a papouškuješ! Mám tě brát vážně? Beru, ale tohle si zasloužím???!.-))) Dialog s tebou už drahně neznám! Jseš vzornou a poslušnou výkladní skříní jiných, proto jseš tak pro mnohý cennej!.-) Nemusí z vlastní kůží na trh!:.)

Vio
10. 01. 2002
Dát tip
Vypadá to tak? Možná... Jenže Ty jsi si tím tak naprosto jistý. Proč Ti mám vyvracet, že to tak není? A jak? Jak myslíš, že bych Ti mohl dokázat, že mám mozek? A že ho používám? Tvou sebejistotu neovlivním.

Print
10. 01. 2002
Dát tip
A odkud, milý Vio, pramení tvá sebejistota, že jsem sebejistý?? Z čeho tak soudíš? Z mých emočně zabarvených slov? Co když je to právě mimikr mý nejistoty? Co víš... A propos: chci konkrétní odpověď na tuhle část tvý věty "...a na Tvé urážky, které si většinou neodpustíš". Chci vědět, kdy jsem v tomto případě někoho urazil a čím. A konkrétně. Ty mlčíš i k tomu, že Olda sprostě zvěřejnil Knihovníkův další nick!? Co kdyby to udělat tobě? Prostě mlčíš! Ze zbabělosti? Ze servility? Zdá se ti to normální a mravní? Prostě mlčíš, protože je to pohodlné! I na vlezprdelkování se dá zvyknout a udělat si z toho živnost!, že?:-.) Příště, až smaže Olda tebe (nepravděpodobné), co budeš dělat? Zase mu vyjadřovat svou plnou podporu?:-)

Vio
10. 01. 2002
Dát tip
"Písmák, kde majitel serveru arogantně maže auditka na základě klaky svých našeptávačů s postpseudovysvětlením, že se porušují zákony, tolerantní prostředí moc není - a ty se na tom aktivně a zřejmě rád podílíš!" "Nejsem Vio a spol. - klaka servilních kejvačů" Jen namátkou... dovol, abych se urazil. Co se týče toho zveřejněného nicku, tak jsem Oldovi řekl, že to nebylo nejšťastnější, jenže jsem to nenapsal sem. Tragédie. Nevolím vždy veřejné prostředky ke komunikaci.

Vojtek
10. 01. 2002
Dát tip
Printe: Mám za to, že Olda smazal knihovníkovo auditko prtože k tomu měl pádný důvod. Já si myslím totéž. Tvoje otázka: Příště, až smaže Olda tebe (nepravděpodobné), co budeš dělat? Zase mu vyjadřovat svou plnou podporu?:-) Nemyslím si, že by VIO někdy dal na písmáka něco kvůli čemu by mělo být jeho dílko smazáno.Není to o vlezprdelkování je to o samé podstatě zákona. Prostě se na některých místech nemočí! Ale to jen tak na okraj :-))) Hezký den.

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
Oldo promiň – mlčet nemá smysl … To Print: Nějak se chlapče opakuješ – a dokonce i pro nadávky chodíš k sousedům – že by Ti docházela inspirace ? Samotnému velkému Printovi ? Tvůj nedostatek jistoty vlastní argumentace – a možnost, že se mýlíš –jak uvádíš - zřejmě není na překážku tomu, abys každého o kom si myslíš, že ho intelektem přesahuješ, přesvědčoval jako ředitel zeměkoule o Tvé jediné pravdě. Leckterým věcem, o kterých píšeš rozumět opravdu nemohu – ba ani nechci. Protože si rád nechám ujít jisté psychopatické zážitky a zkušenosti, které s Tebou sdílet nehodlám. Logiku Tvé chování nemá, není tedy co poměřovat. Tam kde emoce a vlastní nabubřelá ješitnost ubližuje druhým, ač se Tě o to neprosí, zbývá nanejvíš v politování potřást hlavou nad úrovní, které jsi dosáhl. O to hůř, že Tvůj cit a intelekt je tak vysoký. Jestli Tvůj agresivní křik a zastrašování oponentů, Tvé roztahování na Písmáku a soběstředné patologické sebepovyšování o něčem svědčí, pak jedině o Tvé vlastní ubohosti – kterou ostatně tak rád sám stavíš na odiv – jak se na skutečného básníka sluší. Jsi tak ubohý, že svojí současnou exhibici nejsi ani schopen označit za boj za jedinou a správnou morálku a licoměrně a zbaběle tvrdíš, že nemáš žádné morální ambice… čímž (pokolikáté už) opět užíváš tautologie (najdi si to ve slovníku – abys se zase neseknul – jako s těmi zákony…). Chápu, že se zastáváš knihovníka – máš s ním jistě podobné zkušenosti deprivace – že ? Nicméně ten zápach, který si na Písmáku právě rozpoutal pod praporem s heslem „psychopati všech barev spojme se“ škodí všem lidem zde – ať si to uvědomují, nebo nikoliv. Pane prezidente – křičte a exhibujte, jak je Vám libo – soudný člověk si před Vámi leda uplivne My tady pak po Vás vyvětráme … je mi líto, že se spolu budeme dále scházet pod kritikami básniček ... ale Oldu v tom prostě nenechám to Pech: máš také nějaký problém ? Ano ? Tak si ho uřízni . (promiň nasral mě Hrubý)

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Vio: pokud se se svým názorem "proti všem" postavíš, a uvidíš ty zástupy, které nemají jiného úmyslu, než tě kopnout do prdele, pak budeš kolem sebe kopat a mávat rukama a bezpochyby se strefíš i jinam, než bys za normální situace chtěl. Tím se neomlouvám, jen suše konstatuju. A klidně se uraž - za podstatou svého sdělení si stojím!:-.) Jsem rád, že jsi s Oldou v intimním kontaktu! Já ne! Takže s ním nechlastám a moc si s ním důvěrně nepíšu, proto říkám věci veřejně. A tak to i bude! Vojtku: Pádný důvod?:-))) Tak o tom je právě celej spor! I kdyby ho měl, neměl právo to udělat! To je můj názor - viz výše! Neznám ze zákona místa, kde se smí močit! Má se stát jen zády!:-) Kdejakej nýmand se cítí ohroženej ve svý primitivní zahrádce a volá policii!:-) Aby mu nepočůrala tu jeho vzácnou pažitku! Ale především proto, že to tak chutná! Ach, DELETE, DELETE!!! To je víc, než orgasmus!:-) Chuť malé moci! Ale moci!:-) Pro někoho!:-)

Vio
10. 01. 2002
Dát tip
Paranoia. Tímto končím a více se tu vyjadřovat asi nebudu.

Vojtek
10. 01. 2002
Dát tip
Print: Močit se může na veřejném záchodku...hygiena a tak...zákon. Před dveřmi na záchodek se močit nemá...veřejné pohoršování...zákon. Myslím, že na vysvětlenou celého problému stačí. ...:-)

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Bříza: blablabla a bla... Jo, když na člověka přijde skleróza, pak to tak vypadá! Tvý bláboly jsou podobné zvratkům z řetízkového kolotoče! Ale na něm sedíš sám aniž to víš, pokolotonče!:-) A ty tvoje spasitelné metody pro všechny ti ulpěly zřejmě z doby, kdy jsi dřepěl na prdeli v stranických komisích a síních! Běž se vyvětrat! Smrdí to tady samospasitelným rudým naftalínem!:-) Ale já nebudu ten mol, kterej ti zastříhá křidýlkama pod nohama! Na to si najdi jiný parazity!:-) A přestaň mi podsouvat to, čeho jsi zářným příkladem!:-) A proto jsi tady tak ceněn!:-) Oldu v tom klidně nenechej, jste v těch sračkách oba až po uši, takže se snažte, mravobijci!.-))) Knihovníka se nezastávám, vidím, že ti uniká jako vždy to podstatný!:-) Pouze jsem vyjádřil názor a svůj kategorický odsudek na nemravné cenzorské zásahy Oldy a jak předpokládám - posvěcené tebou, jakožto jedním z hlavních ideologů a našeptávačů tady! Ale mě neukříčíte, mě neumlátíte! Mě můžete jenom smazat!!! A to jediný umíte!!! Print *!

Vojtek
10. 01. 2002
Dát tip
Bříza, Print...ale pánové..!?..to snad ne!

Merle
10. 01. 2002
Dát tip
ubožáčku, co je ti, že nemůžeš skákati? chutě skoč, chutě skoč, ááá výýýskoč! - nejmenovaná dětská píseň -

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
Na svou paranoidní hlavu si spánembohem předpokládej milý Printe, co Ti libo :c) - a své názory vyjadřuj - ať jsou kategorické, nebo jakékoli jiné. Přestalo mě to zajímat. Proč by Ti měl kdokoli nějak ubližovat - umlátit - mazat - Ty sám si ubližuješ nejvíc ... přeju příjemnou zábavu ... P.S.: zase jsi mi "ukradl" nadávku - tu o tom zápachu ... :c) sakra - když píšeš básničky, jseš originálnost sama - a jakmile se hádáme, opisuješ, až se hory zelenají !!! :c) to Pech: mám pocit, že jsi tady něco povídal o výhrůžkách ... jako - že Ti vadí ... nebo jsi napsal snad něco, co jsi nechtěl ? :c)

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Břízo! Malinekej detail! Přiznávám, že poněkud křičím - ono proti tomu vašemu semknutému moralizujícímu a cenzorujícímu šiku se moc jinýho dělat nedá! Já rozhodně nikoho nemažu a ani nejsem jako ty, abych někoho jiného k tak nízkým, podlým a mazacím činům přesvědčoval. Takže si ujasni pojmy a mrkni se do zrcadla.... A pokud budete velkopansky a sprostě mazat, tak budu, jak budu moct, tzv. ubližovat - což v reálu znamená jen vám nastavovat zrcadlo!:-) Že vám bude ze sebe špatně a budte to svádět na jiný je váš problém a ne můj!:-) A Pecha nech na pokoji, nesaháš mu po paty!:-)

Lothar
10. 01. 2002
Dát tip
souhlasím s Břízou, má docela rozum :o)

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
- á pan Prezident má váhy na lidi - pardon - ja zapomněl ... :c) fakt nevím, proč bych se s Tebou měl bavit o Tvých vlastních bludech a paranoidních představách ... já na to nemám specializaci ...

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Nikdo tě nenutil se se mnou bavit!:-) A "bavením" bych tvou servilní demagogii ani nenazýval. Co jsem musel říct, jsem řekl. Bez ohledu na to, jestli chceš nebo nechceš... Na to, aby na tvé monology "mouder" koukal někdo fascinovaně s otevřenou pusou si najdeš jistě jiné publikum. A není to tak těžký, jak sis ověřil. Ostatně nic jiného neděláš, než, že si ho pěstuješ. Takže mnoho zdaru a sebeuspokojení!:-)

Lothar
10. 01. 2002
Dát tip
Je skvělý se vyvstekat, koukám, že vám to jde, opakuji, že souhlasím s Břízou, po pročtení celé téhle série podivuhodných řečí.

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Lothar: jo, já tě slyšel, stoupni si do řady, jseš nějakej tuším stopadsesátejpátej.... nuda...

Lothar
10. 01. 2002
Dát tip
je to nuda, to máš pravdu

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Tak se běž někam bavit, milý Lothare...

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Díky, Pechu! Věř mi, že je docela šílený nechtěně chtěně stát proti všem. Vůbec nejsem hrdina a docela mě to unavuje a trápí a sere a unavuje. Ale já se těm jejich falešným uklovaným zobákům nevzdám. S tím ať nepočítaj! S tím ne!

Climaster
10. 01. 2002
Dát tip
..tak to vypadá, že se Print s Břízou pěkně baví..:o)))

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Clime? Myslíš to vážně? Já nemám pocit rozvernosti se zábavy tady. Prostě tady jen stojím a stát budu. To je celý.

Climaster
10. 01. 2002
Dát tip
...zkus si to vzít z mé stránky, prostě jsem vkládáte tolik energie...zbytečně...jakoby nestačilo říct: "mám opačný názor, souhlasím s Knihovníkem"...stejně Břízův názor nezměníš...to platí samozřejmě i naopak, pro Břízu...a okolí. Olda si jistě příští mazání, po této debatě, přebere trochu z jiné stránky. Ale to snad stačí. Proč se nadále napadat?

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Clime: máš pravdu... Jen se těžko realizuje, ale vynasnažím se! Díky!

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
to Clime: co vím, Olda před tím než začal mazat měl několik bezesných týdnů, kdy zkoušel najít lepší řešení. to Pech: Tvého názoru si doopravdy vážím - i Tebe samého. A je mi líto, že jsem si Tě bral do úst ... Jen jsem nepochopil, proč mi hrozíš, když jsi říkal, že nemáš rád vyhrůžky... A fakticky jsem si asi nevšiml, že by někdo někomu tady doopravdy hrozil. Ohledně zveřejnění druhého nicku - v tom souhlasím - a myslím, že Oldu to nyní mrzí. je ale těžké v některých případech i nemožné emoce udržet na uzdě - vždyť to sám víš ...

Climaster
10. 01. 2002
Dát tip
Bříza: o.ka

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Bříza: ač to nebylo pro mě, je to taky tak trochu pro mě, takže: říkáš bezesných nocí? Pročpak asi, když má za sebou údajně zákon? Kdopak mu asi pomáhal najít "nejlepší" řešení? Ty? Pak se nedivím, jaký je výsledek. Ad Pech: nevím nic o tom, narozdíl od tebe a ode mě, že by Pech neudržel emoce na uzdě... Takže ho nehaž do jednoho pytle s náma. Ale děkuju za tuhle zprávu - ty bezesné týdny mě fakt potěšily. Zdá se, že všechno nebylo tak jednoduché a jednoznačné, jak se mě tady snaží přetleskat a umlčet různí tleskači jen proto, že se jedná o rozhodnutí samotného praotce Oldy - ach! Pravda vychází najevo!

Olda
10. 01. 2002
Dát tip
Milý Printe, narychlo tedy měním program svého zápočtového týdne a věnuji další z chvil na upřesnění a ujasnění některých faktů o tomto serveru. Předně děkuji za další z kurzů sebeovládání. Tvému zlému tónu se směji. Určitě se nebudeš řadit k těm hrozným našeptávačům a nebudeš mě radit abych se omlouval. To by sis protiřečil, viď? Ubezpečuji tě, že žádná omluva, ani navracení auditorií není na snadě. Víš, že mám ty našeptavače rád? Došel jsem k tomu, že v rozumné, klidné diskuzi u stolu se otázky vyřeší. Nejsou totiž překřikovány virtuálními otazníky, kteří si nestojí za svými názory v reálné diskuzi (přestože k tomu mají snadnou příležitost). A tak zůstanou ukřičenými nicky (nickami?). Jsem těm našeptávačům vděčen, protože snažit se kočírovat a rozvíjet rozsáhlý a volný systém v tak ranném věku a snad sám - to mi nepřijde myslitelné. Proto rád naslouchám názorům ostatních v klidu a podložených argumenty. Beru si z nich to svoje. Koš je plný nápadů co neprošly. Holt křičet je jednoduché. Dík svému podnikání, sdružením a především své sedmileté zkušenosti s tvorbou internetových stránek a aplikací, provozování a spoluprovozování int. projektů se již lehce orientuji v otázkách internetového práva. Pohled na věc může být diametrálně odlišný od toho tvého. Zřejmě obrovská svoboda, kterou jsem zde nabídl může působit dojem, že je vše možné. Internetový zivot je ale v dnešní době i u nás blízký tomu "skutečnému". Provolávání hesel zde je stejné jako v tramvaji a stejně tak postižitelné. K meritu: Uvedl jsem několik fakt která jsi smetl "nedůvěrou". Jako precedens jsem nabídl české portály (a nejen světový Google), dále pak odkaz na zákoník. Vzpomeň, že krom plamených slov si nenabídl nic. Pokud nadále tvrdíš, že otázka publikace je plně v rukou Knihovníka, mohlo by mu místo omluvy přijít trestní oznámení za pokus o šíření materiálů ohrožujících mravnost. Nabízím ti relativně sofistikovaný pohled člověka, který ve firmě ve které působil podával tr. ozn. pro nelegální kopírování internetových stránek. Chceš-li křičet dál, věz, že na tomhle serveru neukřičíš. Pevně se stojím za svým (podloženým) názorem a vyšší instance zde není.

Print
10. 01. 2002
Dát tip
Olda: Respektuji tvou nejvyšší instanci, protože jiná tady není a nic jiného mi tudíž nezbývá! Což ovšem neznamená, že souhlasím s tím, co jsi udělal a argumentace, kterou používáš považuji za ryze účelouvou, aby ospravedlnila neospravedlnitelné. Ale to už bych se opakoval. Chápu, že nerad slyšíš můj křik, ale já nemám nic jiného, já nemůžu - narozdíl od tebe využívat a zneužívat pozice majitele tohoto serveru a mazat si dle libosti toho, či onoho. Ponech mi můj křik a ty si nech prst na tom slastém DELETE! Považuju, bez ohledu na tvé chabé ospravdelňování, tvůj čin za nemravný. Pokud se ti to zdá plamenné a neukotvené v argumentech, je to tvoje věc a tvé svědomí, které musíš ex post zacpávat tzv. argumenty. Cenzor zůstane cenzorem kdyby se jakkoliv a čímkoliv zaštiťoval. Textů, které tu tzv. "ohrožují mravnost" jistě najdeš dost, takže o práci máš vystaráno. Tvé našeptávače jen odhaduju a asi se moc nepletu, ale tohle je už opravdu tvoje věc a je mi to lhostejné - pokud ti ovšem, jak píše Bříza, po bezesných týdnech neporadí tu největší zhovadilost, jakou mohli. A to už není prostě jen tvoje věc - byť jsi majitel tohoto serveru! Alespoň v tom, že ti smím (smím?) říct přesně to, jak to vnímám já - bez nároků na to, že nutně musím mít pravdu. Zatím jsi mě o ničem nepřesvědčil a pouze mateš a mlžíš to, co jsi udělal. Trvám na své výzvě a prosbě abys Knihovníkovo auditko vrátil a aby ses mu veřejně omluvil. Narozdíl od tvých chráněnců a našeptávačů ti tenhle vzkaz posílám veřejně!:-) Bez ohledu na to, že velmi dobře tuším jak je to - vzhledem k tvému postoji, absurdní. K věci: dal jsem cosi jako návrh, abys do preambule na Písmákovi dal něco podobného, co mají na Totemu. Pak bys byl do značné míry zbaven povinnosti cenzora - pokud tě to ovšem nebaví. Je smutné, že po sedmilété zkušenosti s tvorbou internetových stránek a orientace v interntovské právu, jak píšeš, místo jasných a přesně formulovaných stanovisek se uchyluješ k nestoudnému a pokoutnímu mazání děl, aniž bys o tom alespoň informoval jejich autora. Nemám tudíž důvěru k tvým znalostem a ztrácím důvěru v tvou obyčejnou lidskou slušnost. Myslím, že tohle je právě ohrožování obecné mravnosti, ale za to ti trestní oznámení nepřijde, že? A nějakej ukřičenej Print časem ztichne.... Možná ano, ale nikdy na můj křik nezapomeň, milý Oldo! Print *!

Bříza
10. 01. 2002
Dát tip
!!! tak teď jsem se fakticky zděsil !!! Být Oldou, nedojdu do smrti klidu ... a po ní už vůbec ne ... .. a to bude asi nějak způsobeno skrzevá ty "našeptávače" - :c) - ti šeptaj, div si neukousnou jazyk ... :c) - a kdoví esli mezi nima nebude taky nějakej Kojzarovskej Ztroskotanec (pokoutní), nebo dokonce Samozvanec (nestoudný) - jak dobře tušíme ....... :c) Ono vůbec - o obecné mravnosti se vždycky člověk nejvíc dozví od lidí, kteří ještě včera neměli "ambice moralisty" ... inu - časy se mění ...

Chantal
10. 01. 2002
Dát tip
Print: Díky, díky a ještě jednou díky. Já nemám na to, pořád dokola říkat, co si myslím. Nemám na to sílu, nervy, nevím. Ale vyjadřuji ti tímto plnou podporu a jsem bezvýhradně na tvé straně. Obdivuju tě za tvou sílu čelit jejich "pádným argumentům". Pokračuj, za mě, za Knihovníka, za sebe a především za toleranci a za zachování svobody.

Brlety
10. 01. 2002
Dát tip
Ovšem. Pokračujte v boji za toleranci odpornosti. Choďte třeba konat velkou stranu do výtahu, je to přece tak svobodné. A když to vaše ..... někdo vymete, tak hodně křičte. Proč ne, je to vaše volba.

Dědouch
10. 01. 2002
Dát tip
Oldo, veřejně tě vyzývám, smaž z moci praotce Písmáků celé toto páchnoucí auditorium,nejlépe až zítra, aby všichni jimž přirostlo k srdci měli dost času kliknout si nad ním se slzou v oku na tlačítko Print... Boží trest za tento neslýchaný zločin (cenzura ! ) nechť padne i na mou hlavu (ruku,pyj,brzlík...) neboť cokoli je lepší než toto tady.

Climaster
09. 01. 2002
Dát tip
:o)))..já ani nevěděl, že je od Kalouska....jen jsem kdysi dávno slyšel...:o))))..a jak jsem zaslech o kanibalech...:o)))...

Konstanc... beru... kdy a kde? Mufloní střeva s bešamelovou omáčkou... tvrdé játro ala bažant... do toho jdu. Nepřátel se nelekejme, na cenu nehleďme. Po 15. mám peníze.

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Milý Wopíku!:-) Myslel jsem, že už budu mlčet, ale kvůli tobě udělám výjimku.:-) Takže jen několik větiček: ad a) Nevím, proč mě upozorňuješ, že Knihovníkovo auditko bylo jen odkazem a ne literárním dílem. To jednak vím a navíc o to vůbec přece nejde. Pokud je mi známo, bylo to převzato ze stránek na serveru rotten.com, což jsou legální stránky a odkazy na ně (kvůli neuvěřitelně morbidním obrázkům) má skoro každý adolescent na svých stránkách. Já se vůbec nepřu o to, zdali to tady bylo vhodné uveřejnit nebo ne. Já se přu o to smazání! To mi vadí víc, než ujetiny na rotten.com. ad b) nevím nic o tom, že obrázky tohoto typu a zde zveřejněné by byly protizákonné. Nebylo na nich nic, co by propagovalo či oslavovalo zakázaná hnutí (včetně fašizmu), nevyzývaly k násilí, neurážely něčí přesvědčení (leda vkus), nebylo to nic o dětské pornografii - což je myslím skoro všechno, co naše zákony zakazují. ad c) To, že je nad nimi většině lidí šoufl, jak píšeš, je sice pravda a sám k nim patřím, ale to není důvod k tak brutální reakci, jako je smazání celého auditka. Budou se mazat i jiné věci jen proto, že je jim většině z nich šoufl? Jaké většině a jaké věci? Operovat se zákoností jsou v tomto případě jen bohapusté žvásty, které mají ospravedlnit neospravedlnitelné. Zdravím!:-) Print *!

Wopi
09. 01. 2002
Dát tip
M.P. Po 15. manželovi??? :))

Wopi
09. 01. 2002
Dát tip
Print: no jo, no... když to nemá ty grády, já jsem myslel, že si vjedem do vlasů a ostrý slova budou lítat sem a tam...

čtyřicet
09. 01. 2002
Dát tip
Já se omlouvám všem diskutujícím, kteří tady v této diskusi hovořili vážně a k věci. Ta debata si zasloužila vážný t´´on. Původně jsem si totiž omylem přečetl pouze poslední část příspěvků. To, co jsem jsem nazval slovními pšouky, byly kulinární exhibice diblíků Monty Python-ové a Konstantinidisové a jejich spolustolovníků. Jinak k obsahu sporu, jak se mi jeví nyní po přečtení celé diskuse: mé sympatie se výrazně zhouply spíš na Oldovu stranu, nicméně Knihovníkův postoj i nadále respektuji, a stojí-li si dál za svým, nemíním se mu za to ani vysmívat, ani ho zatracovat. A ještě Wopimu: skutečně mi může jistým způsobem imponovat i umanutost skinhedů, fašistů, teroristů, ale taky třeba i Jana Husa a husitů nebo Jana Lucemburského (když už jsme u těch, kdo setrvávali ve ztraceném boji). Mohou mi imponovat do té doby, dokud používají diskuse a drží se věci. Nesympatičtí mi budou až tehdy, když se odchýlí od diskuse a jádra věci, sáhnou po vtipkování, ráně pod pás, sekyře, pušce, bombě. Na druhé straně se děsím každého řečníka, který vyhlašuje pravdy ve jménu ZDRAV´´EHO ( rozuměj svého vlastního) rozumu. A ještě na okraj: Ta debata o kanibalismu by nebyla špatná. Raději bez fotek, expresívní snímky syrového masa (lidského jak králičího) jitří emoce a otupují argumenty. V rovině sociologicko-etnografické jsem však ochoten na toto téma diskutovat a dělat kanibalům advokáta. Jestli si to nerozmyslím jinak, otevřu si auditorium. ˇˇZe mě nesmažete a že mě nesežerete? :o)

Bříza
09. 01. 2002
Dát tip
ach jo ... když tedy s těmi avízy pokoj nedáte- tak tedy, abychom si nepletli pojmy a dojmy...: trestní zákon §205 Ohrožování mravnosti §205 (1) Kdo uvádí do oběhu, rozšiřuje, činí veřejně přístupnými, vyrábí nebo dováží pornografická díla písemná, nosiče zvuku nebo obrazu, zobrazení nebo jiné předměty ohrožující mravnost, v nichž se projevuje neúcta k člověku a násilí, nebo která zobrazují sexuální styk s dítětem, se zvířetem nebo jiné sexuálně patologické praktiky, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci. §205 (2) Kdo pornografická díla písemná, nosiče zvuku nebo obrazu nebo zobrazení a) nabízí, přenechává nebo zpřístupňuje osobě mladší osmnácti let, nebo b) je na místě, které je osobám mladším osmnácti let přístupné, vystavuje nebo jinak zpřístupňuje, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci. P.S.: Printe - jestli Ti je šoufl nad tím, co dělá Olda, myslím, že si nemusíš dělat násilí ... P.P.S.: mám Tě rád i když blbneš ...

Olda
09. 01. 2002
Dát tip
print: na tvoje avízo: "Oldův zásah je pro mě naprosto nepřijatelný a hnusnější než všechny Knihovníkovy obrázky dohromady" -- věz, že to je to nejhnusnější co bych si (ne)dokázal představit, že od tebe uslyším. a) věru každý adolescent ne. Na největším světovém vyhledavači Google najdeš "pouze" tento odkaz (tedy žádné další stránky) které jej obsahují, podobně na vyhledavačích v Čechách. Zkusíš-li nějakou méně standardní metodu hledání, skutečně takovýchto odkazujících stránek nalezneš vícero, na "celém" českém internetu se mi jich podařilo najít 12 (rozuměj stránky které odkazují na ty uvedené Knihovníkem). Je zřejmé, že nejen české portály (vyhledavače) tento odkaz blokují. b) český zákon se vyjadřuje takto: Ohrožování mravnosti (1) Kdo uvádí do oběhu, rozšiřuje, činí veřejně přístupnými, vyrábí nebo dováží pornografická díla písemná, nosiče zvuku nebo obrazu, zobrazení nebo jiné předměty ohrožující mravnost, v nichž se projevuje neúcta k člověku a násilí, nebo ..., bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci. Oháníte-li se cenzurou, ta je definována v zákoně takto: (2) Cenzurou se rozumějí jakékoliv zásahy státních orgánů proti svobodě slova a obrazu a jejich šíření hromadnými informačními prostředky. Tím není dotčena pravomoc prokurátora a soudu. c) Operovat se zákonností je v tomto případě naprosto na místě. Konzultoval jsem událost se známým zajímajícím se o internetové právo a byl jsem krom podpory obeznámen s faktem, že v případě absence "pravidel publikování (autorství) na serveru" je a) odpovědnost udržovat obsah v souladu se zákonem na provozovateli b) přísluší mu neochvějné právo rozhodovat o obsahu stránek. Po druhém shlédnutí zmíněných stránek, kterým jsem se nechal uvést v těžce nedobré rozpoložení, cítím coby provozovatel serveru nutnost uvést: - provozovat soucítí se všemi oběťmi které jsou obsahem dle jeho názoru mravně pohoršujících a v civilizované společnosti neakceptovatelných stránek - upozorňuje, že další pokus o propagaci stránek podobného obsahu bude řešen odstraněním ze serveru, stejně jako výsledek jiného pokusu o porušení zákona - navrhuje každému, kdo není ochoten výše uvedené akceptovat, aby zvážil své působení na serveru Písmák

Vio
09. 01. 2002
Dát tip
Opět musím Oldovi vyjádřit jasnou podporu! Oldo, stojím na Tvé straně a plně s Tebou souhlasím. Břízo, děkuji... a promiň za avízo ;-)

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Olda: já to vnímám jen jako postblabla! Svým cenzorním zásahem jsi jen zvýšil propagaci výše uvedených stránek, které by běžný člověk jen přehlédl a nebo si odplivl! Nevěřím tvé argumentaci, která se ospravedlňuje ex post. Ostatně, pak by se musela zakázat třeba stanice NOVA, která přesně dělá 24 hodin to, co popisuješ a čím se oháníš! Ale pravda, za ní nejseš zodpovědný! Pak ti přeji bezesesné noci, aby ses vždycky strefil do své argumentace a včas mazal a mazal a mazal! Protože neúcty k člověku a úcty k násilí je kolem tolik! (Včetně tvého cenzorského zásahu!) Přeji ti neohroženou mravnost! A své působení na serveru Písmák z tohoto pohledu určitě zvážím!:-) Hluboce s tebou nesouhlasím!

Print
09. 01. 2002
Dát tip
PS: Hm... Psal jsem předtím Břízkovi a nějak to tady není. Snad je to moje chyba a ne další cenzorní zásah. Člověk si tady už nemůže být jistej... Třeba jsem ohrožoval mravnost...

Bříza
09. 01. 2002
Dát tip
Printe - mám Tě rád - ale pěkně prosím - neprovokuj mne. Kousneme se a bude nám zase oběma blbě .... víš - já si myslím, že jsem dost klidná povaha ... ale .... prosím - Oldu nech na pokoji, nebo FAKT budu mít veliký potíže se udržet v klidu ...

Vio
09. 01. 2002
Dát tip
Mně už blbě je... Printe! Ale vlastně se ničemu nedivím...

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Bříza: nepsal jsem svůj názor cíleně proto, abych tebe nebo Oldu nebo kohokoliv jiného provokoval!!! To bys mi křivdil! Na straně druhé - svůj názor řeknu za jakoukoliv cenu - protože cena vašich názorů mě hluboce uráží! A nebojím se ani tebe ani Oldy! Nejsem Vio a spol. - klaka servilních kejvačů, ani pozérský rebel! Říkám to, co si myslím, že musím říct i s tím, že se můžu se mýlit! A říkat to budu! Ale to je moje riziko, ne tvoje! Klidně buď neklidný, já to unesu! *! Zlatým telatům se klanět nebudu - byť by byly z jakékoliv "mistrovské" dílny!

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Spešl avi jen pro Via!:-)

Olda
09. 01. 2002
Dát tip
print: poslední narážkou k cenzuře jsem ztratil chuť ti byť argumentovat. Ubohé. Nedovolávej se agumentů které pak smeteš: "Nevěřím ti".

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Olda: ani já tobě v tomhle směru naprosto nevěřím!!!! Ostatně - mám s tebou v tomto směru své neblahé zkušenosti z minulosti... Víme oba své... Opravdu ubohé: z tvé strany!!!

Bříza
09. 01. 2002
Dát tip
Printe: je dobře, že říkáš, co si myslíš. Ještě lépe by bylo, kdybys předtím přemýšlel. Ty vlastně vyčítáš Oldovi, že nechce riskovat se nechat až na rok zavřít do vězení (!?) ... nepřipadá Ti absurdní virtuálně "žít" díky Oldovi na tomhle vyjímečnym serveru a současně deklarovat, jak se Ti zvedá kýbl nad morálními vlastnostmi jeho tvůrce ? Ty, který za tento server odpovědnost nemáš, nemáš ani žádné morální oprávnění kritizovat urážlivým způsobem jeho vedení. Jediné, co můžeš čestně udělat, pokud Tvá morální čistota je ohrožena setrváváním v této společnosti (a pokud nezměníš názor - což beze ztráty cti kdykoli můžeš udělat) - je odejít. P.S.: proč a jak Tě uráží cena našich názorů opravdu nechápu - a nevím, co tím myslíš - jediné, co si dokáži v této souvislosti představit je, že Ti je líto Knihovníka a jeho "kolektivního napadání", kterého jsme zde svědky. Printe - mě také - to mi věř. A za některé své reakce v této kauze se dosti stydím - nicméně - jakým způsobem - a proč vlastně se společnost brání dehumanizaci ? Toto je myslím otázka, která měla být především položena a nad kterou by mohla vzniknout plodná a zajímavá diskuze. A pro Knihovníka celá tahle záležitost může být materiálem k přemýšlení - fakticky mu nikdo nezkřivil vlasu. Zdali a k jakým závěrům ovšem sám pro sebe dojde si nedovolím předpovědět. Jeho renomé zde sice je - zdá se - na nule, ale má neustále možnost je vylepšit. Jsem přesvědčen, že Písmák je prostředí vyjímečně tolerantní - mnohem více, nežli obecná společnost.

Wopi
09. 01. 2002
Dát tip
čtyřicet: o.k. - založ a budeme debatovat; ono debatovat se dá nad lecčíms, jen musí jít opravdu o debatu a nikoliv o ...... ne, udržim se...

Vio
09. 01. 2002
Dát tip
Oblíbený argument se konečně objevil...Vio a spol. - klika servilních kejvačů. Samozřejmě, Printe, jak jinak? Ty a jedině Ty máš SVŮJ názor a ten JEDINÝ je SPRÁVNÝ. Kdežto když projevím svůj názor já, tak jsem pouze "servilní kejvač", protože MŮJ názor se shoduje s názorem více lidí, kterým Ty přilepuješ nálepku nějakého zločinného klanu. Spočítej si, kdo všechno má stejný názor jako já. To je jistě celopísmácké spiknutí! Jsi DEMAGOG! K prosazení svého názoru se téměř vždy uchyluješ k urážkám a podpásovým ranám. Proč? Nezdají se Ti Tvé vlastní "argumenty" dost pádné a průkazné? S úctou Violator

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Bříza: Považ, ale před tím, než něco napíšu, přemýšlím - i když ne tak, jak by sis představoval. Holt jsem různí lidé. S tím vězněním Oldy jsi mě rozesmál - a to se nediv! Nemám dojem, že Knihovníkovy obrázky jsou na zavření!:-) Když si pomyslím na všechny tuneláře a jiné grázly kolem, myslím, že píšeš účelový bláboly... Netvrdím, že se mi z celého Oldy zvedá kýbl, jak bys asi rád slyšel, mám ho upřímně rád a pokud mám někoho rád, tak i s chybami o kterých se domnívám, že chybami jsou, a taky to řeknu! Vymazání Knihovníkova auditka prostě považuju za obscénní a arogantní a nemravnou hrůznost moci majitele tohoto serveru! To mi ale vůbec nebrání v tom, abych Oldu neměl rád! Nebo mi to chceš zakázat? To, že mě tak odsud lehce a náhle vystrkuješ, mě od tebe přece jen překvapuje a navíc to balení do postvánočních papírů "čestnosti" je zvlášť od tebe poněkud zvláštní... Tuhle práci nech jiným a je jich tu dost, co by si oddechli, kdybych tu nebyl!:-) Nevyplatí se asi říct svůj názor a dotýkat se hvězd na Písmákovi. Nic jiného jsem ale neudělal. Do osobní roviny jsem nic nepřeváděl. Ale za tím, co jsem napsal si stojím! Tvoje, Oldova a jiných farizejská argumentace mě nepřesvědčila. Oprávnění kritizovat mám stejné jako ty a jako kdokoliv jiný. S tím rozdílem, že si nedělám nároky na "morální" oprávnění! Prostě kritizuji jako ubohý Print! Nic víc a nic míň! Tvé ambice moralisty nemám!:-) A připouštím, že se můžu mýlit. Máš pravdu, že to kolektivní běsnění a falešné sebeospravedlňování k tomu, aby se Knihovníkovi koplo do koulí, a tys ses fakt dobře strefoval, mi zvedlo žaludek i žluč! Ale to nemění nic na tom, že za svými názory stojím. A byl jsi to také ty, kdo znemožnil svou pýchou na svůj názor, názorům jiných. Písmák, kde majitel serveru arogantně maže auditka na základě klaky svých našeptávačů s postpseudovysvětlením, že se porušují zákony, tolerantní prostředí moc není - a ty se na tom aktivně a zřejmě rád podílíš! Já se na tom podílet nebudu! *!

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Vio: opakuješ se a nudně: kdykoliv já řeknu svůj názor (jen názor! ) vystartuješ s touhle obehranou písničkou - refrén zní: co řekne Print považuje za jediný a správný! A tudíž je to DEMAGOG!:-.)))) Opak je pravdou! Ale na tvé soustavné slinění nebudu brát ohled, když dovolíš!:-) A přístě si dej jinou barvu...ta žlutá je přece jen omšelá a používá jí kdejakej blb, když se opakuje a nemá co říct!:-)

Vio
09. 01. 2002
Dát tip
Printe, o nic víc či míň, než Ty ;-) Stejně tak Ty vždycky přijdeš se svou obehranou písničkou a přisluhovačích a přitakávačích a já nevím, co ještě, bez názoru. To mě máš za takového hlupáka? No asi jo... s tím já ovšem nic nenadělám, že? Možná svůj názor nepovažuješ za jediný správný, ale mně můj názor upíráš, resp. si myslíš, že žádný nemám a že jen papouškuju. A to mě uráží. Ale asi to bude jen tím, že mi prostě nevěříš a neznáš mě. Tvoje chyba. Já vím své a vlastně se tady nemusím ospravedlňovat, a před Tebou už vůbec ne. S úctou Violator

Wopi
09. 01. 2002
Dát tip
Jen malej detail. Nemuselo jít o věznění - ono bohatě stačilo, že v té době se pro Písmák žádalo o grant, který by zajistil provoz tohoto serveru pro všechny - i pro knihovníka. No - kdyby to "auditorium" otevřel někdo zvědavý z ministerstva... asi by nám to všem MOC pomohlo :-/ v rámci uchování svobody :-/

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Vio: kdybych tvůj názor neuznával a nepřikládat mu význam, asi bych se jím vůbec nezabýval. Ty dobře víš, že jsi pro mě důležitej. Ale to mi nebrání, abych tě v konkrétních situacích viděl tak, jak tě vidím a abych ti to neřek - a zase - i s tím, že se můžu plést!! Neurážej se tedy. Respektuju tě i když tě vidím tak, jak tě momentálně vidím. A rozhodně se přede mnou nemusíš ospravedlňovat. Nestojím za to. Ale o tebe já stojím! Takže počítej s tím, ať chceš nebo ne, že ti vždycky řeknu to, co si myslím - bez nároku, že to, co říkám je objektivní pravda! Bez nároku, že se ti to bude líbit nebo ne. Ostatně děláš to samý a já to od tebe beru!:-) *!

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Wopi: ano...tohle je sice nepravděpodobný, ale možný...Dokonce bych řek, že je to první argument, který se falešně neskrývá za morálkou a zákony... aby moh mazat!!!!:-(((

Vio
09. 01. 2002
Dát tip
V rámci objektivity by bylo dobré podotknout, že se nežádalo o grant pro Písmáka jako server, ale pro Sdružení Písmák, resp. pro server www.poezie.cz. Nicméně Písmák byl v projektu zmiňován a tudíž přesněji řečeno to mohlo mít neblahé důsledky pro Sdružení Písmák a jeho projekt www.poezie.cz.

Bříza
09. 01. 2002
Dát tip
( hmm - ňák to furt nemá tu šťávu - co ? :c) - holt už nejsme, co jsme bývali ... tak já to zkusim trošku "přismáhnout" - jo ? Dneska nějak nemám den ...) nicméně jsem rád, že se směješ ... alespoň uvolníš napětí a snad se budeš schopný podívat se na problém v klidu a chviličku ty emoce zasunout tam, kam ve slušné debatě patří ... Přemýšlíš ? Ano - způsobem klimakterické hysterky. Chceš nám namluvit, že trestný čin přestal být trestným činem, když v některých případech v tomto státě nebývá postihován ? Zdá se Ti logika onoho zákona něčím podložená ? Mám pocit, že nikoli ... nechceš snad většině lidí říci, jak své věci mají spravovat lépe ? Popíráš, že riziku právního postihu se Olda vystavuje ? Pokud píši "až na jeden rok" cituji zákon. Může to však skončit třeba "jen" zavřením Písmáka ... A jeho post zaujme někdo jiný, kdo Oldovi tuhle myšlenku "zcizí". Tvá silná slova o "účelových blábolech" považuji za vycpávku tam, kde v principu schází sebejistota. Pak se chytáš nepodstatných detailů. V Tvé lásce k Oldovi je něco masochistického - jinak bys se "nemučil" tím, jak ho nasíráš. Nicméně si všimni, že ty sprosťárny, který v souvislosti s Oldou používáš, o Tvém vztahu k němu vypovídají cosi diametrálně jiného. Jestli sis všiml - jediný, kdo Tě vyhání, je logika Tvého konání. Stojíš si za svými názory, ač neuvádíš žádné argumenty, kterými bys je podložil - jediné, oč je opíráš, jsou Tvé pocity - které Ti pak brání pochopit, že se mýlíš. Je skvělá (ale trochu obehraná) taktika - označit nepohodlná fakta, se kterými si nevíš rady za farizejské argumenty - a smést je se stolu s tím, že Tě nepřesvědčily. Pak ale jde opravdu o paralelní "dvojzpěv", ve kterém spíše než o hledání podstaty problému, jde o "poražení" oponenta. Zkusil sis položit otázku, jaké zvrácené potřebě v Tobě takovéto debaty dělají dobře ? Ano - jsem teď osobní - a měl bych Ti toho ještě mnoho co říci ... a doufám, že to neudělám ...

Olda
09. 01. 2002
Dát tip
tak už vím, jaké je to být postřelen printem ... zklamán ... teď jsem prostál dvacet minut v krámě u sýrů a drtil košík ;-)) pak jsem prodával adrenalin se slevou, protože ho bylo fakt hodně ;-) takže teď zas v klídku ... napadlo mě jediné řešení (tohle není diskuze)... poprosil bych ty, jenž se NEmyslí, že je pravda na straně Knihovníka, aby sem již nepřispívali ... možná se vykřičí ...

Print
09. 01. 2002
Dát tip
Bříza? Přismáhnout? Na zatuchlém tuku!:-) Tvý myšlení znám a vím z minulosti, jak dovedeš být krutý a nesmlouvavě drzý a pyšný ve svých názorech, a to jsem si myslel, že klimakterium máš za sebou!:-) Prostě nic nového!:-) Chybí mi jistota, narozdíl od tebe a proto a zase narozdíl od tebe - pochybuji.... Krokodýlí slzy nad zavřeným Oldou si nech pro sestřičky, a nenuť mě vytahovat krajkovej kapesníček...A o mé lásce k Oldovi se nevyjadřuj, když prd rozumíš i prostším věcem, o kterých píšu! Děkuju. A logiku mého chování nepoměřuj vlastním vykastrovaným vnímáním. To nikam nevede!:-) Argumenty používám - tedy těch, kterých jsem schopen a docela silně je křičím... Že je nevnímáš a předem ohlušuješ je tvoje věc. A nemíním nikoho porážet!:-) Asi bych mlčel, než se pouštět do předem prohrané "bitvy" - jak to ty vidíš - v prostředí, kdy kromě Knihovníka je tu jediná Chantal, která si taky mírně dovolila... Budiž jí Písmácká zem lehká! A nedělá mi to dobře, vycházíš z toho, co sám cítíš a předpokládáš ... Nemám potřebu vítězit a nevítězím! A nešel jsem do soutěže, nepotřebuju si honit kohoutí péra a sklízet obdiv kapounů jako ty! Říkám jen to, co si myslím! Bez nároků na cokoliv. Taky jsem osobní a rozčílenej, přiznávám..., ale kdybys věděl, jak se krotím, tak bys mě ocenil!:-) Olda? Netrerfil jsem se? To mě mrzí!!! Měl bys dostat tam, kam si to zasloužíš! Tohle není diskuze - ta skončila tam, kde jsi Knihovníkovo auditko smazal!!! V tom máš pravdu! Jo, kříčím... Taky mě smažeš?

Udělám výjimku, jo? Nemůžu říct, jestli s něčím souhlasím nebo ne. Je mi to dost jedno. Ovšem zastávám názor, že Olda má právo smazat co chce, stejně jako kdokoli jiný na serveru, který mu patří. Jenže... Chceme-li být takoví bojovníci za svobodu slova a projevu, proč mlčíme, když se to děje jinde než TADY? Kdo z vás se zamyslel nad absurditou soudního stíhání nakladatele knihy MEIN KAMPF, nakladatelů knihy VAŘÍME S KONOPÍM, kdo z vás se zdravě rozhořčoval nad tím, když sebrali chlápka, co si jenom dovolil říct "menšinový" názor na útok na WTC? Slovo samo o sobě neohrožuje. Je to jenom slovo. Ideje obsažené ve slovech můžeme přijmout za vlastní anebo se jim vysmát. Ale máme VŽDY právo znát názory jiných. Mám právo přečíst si, co se honilo hlavou Hitlerovi a mám právo vědět, jak upéct bábovku s marihuanou. Nemluvě o tom, že mám právo marihuanu kouřit, protože mi může být úplně jedno, co si o ní myslí Standa Gross. Nemám pouze právo brát to, co mi nepatří, a nemám právo někoho picnout do vazu, když mi není sympatický, protože tam moje svoboda logicky končí. Pokud jde o právo na Knihovníkův názor na jedení lidských plodů, mám jistě právo jej znát - byť mě třeba vůbec nezajímá - a on má právo jej prezentovat. Jenže... bude-li jej chtít prezentovat v tisku, bude si muset zaplatit reklamní plochu a ani poté nemá zaručeno, že jej uveřejní, protože noviny se řídí jakýmsi etickým kodexem. A nejen noviny. Vzpomeňte si, jak "liga pro etiku" dosáhla stažení billboardů se staženou polární liškou, která - na rozdíl od Knihovníkova auditoria - sloužila dobré věci. O kampani na pomoc pacientům s leukémií ani nemluvě. Společnost si tyto bariéry staví, ačkoli s nimi já nebo třeba Print nebo kdokoli jiný nesouhlasí. Demokracie neznamená, že je každému dáno stejným dílem, je to jen řád, který vychází z jakéhosi pomyslného "přání většiny". Oldova demokracie na Písmáku může být úplně stejná. Olda prezentuje přání sebe a většiny, které se auditorium o dětský polívce nelíbilo. Proto nechápu, o čem se tu pořád přete. Knihovník má právo uveřejnit na Písmáku co chce, jistě, ale kurva drát, Olda má právo smazat taky co chce, protože si všichni hrajeme na jeho písečku. To snad nikdo nemůže popřít. Editor v časopise taky neotiskne všechno, co se mu dostane pod ruku. Takže podtrženo a sečteno: Mě jako jedinci je úplně jedno, co kam Knihovník píše. Pohled na porcování lidského plodu je mi vcelku lhostejný. Emocionálně na mě nepůsobí, ale chápu i ty, kteří jsou podobnými věcmi znechuceni. Oldovi pravděpodobně není jedno, co se publikuje na jeho serveru, proto auditorium smazal. Právo na to jistě má. Knihovník má právo být tímto jednáním dotčen. Má právo vyvolat o této cause diskusi. Co z toho vyplývá? Nic... plesk... plác... život jde dál a ráno zase vyjde sluníčko, večer zapadne... neměli bychom se zabývat něčím užitečnějším, než jalový spor o jedno smáznuté auditko s poměrně nezajímavým obsahem?

nějak jsem začala ztrácet chuť... maso zdá se trošku zapáchá...:(

Ryba smrdí od hlavy. Jak jsou na tom Knihovníci?:-) Já tipuju, že vod nohouch. Ale taky už dneska nebudu.:-)

... Knihovníku, že by ti taky rostly nožky přímo ze zadku??:)

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
Monty: já vim... člověče, když píšu tužkou po papíře, tak je všechno bez chyb, ale na klávesnici sekam jednu za druhou... až když to pak vidim, tak se vždycky divim, co to ty rice pitomý napáchaly :)) A ty medvídky jste mi nedaly, lakoty jedny lakotný, jdu se mazlit s plyšákem, abych přišel na jiný myšlenky... no... na jiný... abych vůbec na nějakou přišel :))

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
"ruce"... ne "rice"

se nerozčiluj... a pozdravuj Žužlu:-)))

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
von s váma nemluví, protože mu vošklivě rikáte :( viď, méďo no vidíš - kejvnul

žuužla, žuužla, žuuužla, žuužla.. žuuužla... žžžuuužlaa.. Wopi má Žužluuu!!:-))

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Knihovníkovo auditko jsem viděl. Obrázky znám odjinud. Nemyslím, že bylo nejšťastnější je sem dávat. Nicméně ta "mravní" hysterie cenzorů je zarážející... ve všedním světě přinášejícím dakeko reálnější hrůzy kolem nás a bez možností diskuze a ohánění se zákony. Oldovo smazání auditka musím respektovat, ale jen proto, že mi nic jiného nezbývá. Ale hluboce s ním nesouhlasím a hluboce ho odsuzuju! Mazání vždycky něčím začíná, ale pak nikdy nekončí! Ostatně je tady docela dost literárních děl, která by asi taky zasloužila pozornost oka cenzora! Tak do toho! Vyjádřit odsudek ano, mazání ne! To je pravý kanibalizmus na Písmákovi! Vyjadřuju v tomto smyslu svou podporu Knihovníkovi! Print *!

Vio
08. 01. 2002
Dát tip
Printe, jsi zastánce svobody?

Merle
08. 01. 2002
Dát tip
demagogie. už žádný avíza

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Derflad: když dovolíš, ponechám svým pojmům význam, jaký jim přisuzuju sám. Ty si ponech co chceš. O tom je totiž názor. A to, co tu Knihovník prezentoval rozhodně nebylo, podle mého soudu, protizákonné - což je možná věc také názoru - z obou stran laicky vnímaného. Žádný odborný posudek jsem tu nečetl a sám na něj nemám. Takže jen názor na názor. Zato jsem tu četl příliš "argumentů", které cenzurou nebezpečně voněly. A nejen voněly! Oldův zásah je pro mě naprosto nepřijatelný a hnusnější než všechny Knihovníkovy obrázky dohromady!Kanibalizmus jako jev sám o sobě není důvod k cenzuře, leda bys mě láskou nebo nenávistí začal žrát:-) Teprve pak by bylo skutečně protizákonné!:-) Vio?

Vio
08. 01. 2002
Dát tip
Cenzura je opět "moderní" či "módní" slovo... prostě je v kurzu... Svoboda je krásný pojem... Je nějaký rozdíl mezi svobodou a anarchií? Svoboda není anarchie... Jsou nám k něčemu zákony? Je nám k něčemu morálka? Co je to etika? Printe, až mi odpovíš Ty nebo kdokoliv jiný, tak má duše dojde pokoje...

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Violku! Cenzura je vždycky špatně ať je nebo není v kurzu.... A svoboda není jenom pojem. Anarchie je zdivočelá svoboda, podle mě!:-) Svoboda je i anarchie... Zákony ochočují anarchii.:-) Morálka, mravnost? Je přece úžas - jako hvězdné nebe nade mnou...:-) (Kant) Etika je výron mravnosti..-) Duše si nezaslouží pokoje! Jen ať trpí!:-) Jedině tím žije!:-) Ale to "problém" Knihovníka možná protíná, ale rozhodně neobsahuje... *!

Bříza
08. 01. 2002
Dát tip
stejně jako Merle - prosím - už žádná avíza ... tady to vypadá na druhé (či tisícíosmé) kolo debaty o ničem ...

Vio
08. 01. 2002
Dát tip
Printe, to Ti teda závidím, že znáš odpověď. Jsi jistě moudrý člověk. Mě ovšem neuspokojují...

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Ale Violku..., kdybych ZNAL odpověď na to, na co se ptáš, nebyl bych možná člověk. Tápám nemoudře, ale tápám! To je celé!:-) A taky jsem neuspokojený!:-) Bříza: jistě! Debaty o něčem jsou jen ty, kde se Jeho Moudrost sama vyžvaní!:-)

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Av.

Bříza
08. 01. 2002
Dát tip
- on nikdy nezklame :c) !

Vio
08. 01. 2002
Dát tip
Printe, to byla poněkud zbytečná narážka! Já taky neavízuju každého, kdo mi přijde pod ruku. Ale je to jednodušší, co?

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Přečti se Violku: "Printe, to Ti teda závidím, že znáš odpověď. Jsi jistě moudrý člověk. Mě ovšem neuspokojují..." Nezdá se ti, že tohle byla nepřiměřeně zbytečná a ironická narážka?:-) Musíš být takový vždycky vůči mně? K Břízovi to narážka nebyla a už vůbec ne zbytečná!:-) Avízo jsem mu poslal cíleně a jen jemu a tobě, tedy nikoliv každému, abych to měl jednodužší!:-) Břízové Printům rozumějí a naopak!:-) Jinak na toto téma končím. Snad!:-) *!

Vio
08. 01. 2002
Dát tip
;-) Tys mu zase poslal aví? Za to mě Bříza zabije ;-)

Print
08. 01. 2002
Dát tip
Zase se ve mně pleteš!! Neposlal! Fakt!!!!:-)))) Neboj, Violku!:-)))

pánové... :-))))))))

Mě taky neposílejte avíza. Jenom jídelní lístek.:-)

Modona
08. 01. 2002
Dát tip
Já vám fakt nikomu žádná avíza neposílám:-))))))

Dědouch
08. 01. 2002
Dát tip
Dosti píčovin, což, chlapci ?!

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
Printe, i prvoligový fotbalista dokáže přestřelit bránu ze tří metrů, tak proč ne Ty. ;-) a) Cenzura by to třeba mohla být, kdyby knihovník něco vyplodil. Ale odkaz na fotky není literární dílo, i kdyby to byly jen fotky koťátek (a i kolem toho se tady kdysi cosi strhlo). b) Zákony jsou zákony (stejně - předpokládám - by bylo smazáno dílo oslavující třeba Hitlera). To, že s nimi někdo nesouhlasí jim nikterak neubírá na platnosti. c) Jsou věci, nad kterými je drtivé většině lidí šoufl, proti nim se postavit není "mravní hysterie", té jsem dalek. Jo, příště si zkus stopnout balon, než vystřelíš, třeba to vyjde líp. ;-))

Climaster
08. 01. 2002
Dát tip
....kani kani kanibal má hlad bude lidičky žráááát, lidičky s houbičkama....(konečně vím o čem byly ty obrázky:o)...

Chantal
08. 01. 2002
Dát tip
Wopi:Mám dnes mír v duši, takže se pořád :-))) Jinak máš pravdu, omlouvám se, že jsem to nepřesně vyjádřila. Já s tím nesouhlasím, nelíbí se mi to a tím pádem mě to naštvalo. Ale samozřejmě to respektuju, takže tedy: Drahá Konstant. Doufám, že tě má nepříliš vydařená formulace názory nepohoršila či neurazila. Piš si, co chceš. Protože o tom to je. I když se mi to může stokrát hnusit, můžu jedině být naštvaná, ale ne ti vnucovat své mínění. :-)

Chantal
08. 01. 2002
Dát tip
Jinak si ale stojím za svými názory a věřím v to, co jsem zde k tomu auditku a jeho smazání uveřejnila.

Chantal
08. 01. 2002
Dát tip
Print: Ano!!!!

Studené předkrmy: 70g Nabídka z mísy (podávaná s máslem a citronem): Uzený úhoř, losos 330.- Uzený pstruh 280.- 50g Avocado plněné krevetovým kokteilem 240.- 50g Avocado plněné humrovým kokteilem 330.- 50g Krevetový koktejl s toasty 200.- 50g Krabí koktejl s toasty 290.- 30g Vejce s kaviárem Azerbaijanian v šunkové kapse 250.- 70g Lososové bliny s kaviárem 400.- 80g Zvěřinová paštika s brusinkami 290.- 80g Husí paštika s ovocem 320.- 50g Parmská šunka 330.- s bazalkovým pestem, olivami a parmazánem Kaviary: podávadé s máslem a toasty 120g Malossol lososový kaviár 980.- 56g Azerbaijanian Beluga 2 900.- Polévky: 0,3l Česká veverka 90.- silný hovězí vývar s masem, šunkovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou 0,3l Chřestový krém s krevetami 150.- krémová polévka s chřestem, grónskými krevetami, zdobená šlehačkou 0,1l Šnečí polévka 260.- ochucený šnečí vývar sherry, se svalovinou, podávaný s krutony 0,3l Tarator 80.- studená balkánská jogurtová polévka s česnekem, vlašskými ořechy, koprem a salátovou okurkou Teplé předkrmy: 70g Gratinka „Hubert“ 220.- zvěřinové ragů se zeleninou zapečené sýrem 100g Chřest na vlámský způsob 250.- dušený bílý chřest na másle podávaný s holandskou omáčkou a sekaným vejcem 50g Tagliatteli s uzeným lososem a parmezánem 280.- uzený losos ve smetanové omáčce s italskou těstovinou, zdobený parmazánem 6 ks Plnění šneci po burgundsku 310.- šnečí svalovina macerovaná červeným vínem, provensálským kořením a česnekem, gratinovaná sýrem, podávaná s toasty 100g Pečená husí játra 360.- jihočeská husí játra protkaná mandlemi, pohoupaná v Armagnacu, podávaná s toasty 100g Scampi na grilu 380.- grilované vyloupané kravetí ocásky s máslem, česnekem a estragonem, podávané v salátovém lůžku z čerstvé zeleniny 150g Ráčci s šafránovou omáčkou 440.- vaření raci a krabi v smetanovo-šafránové omáčce se zeleninou Zeleninová jídla: 150g Fenykl v žaketu 250.- dušený fenykl smažený v sýrovo - vinném těstíčku 300g Babiččin talíř 290.- dušená čerstvá zahradní zelenina: brokolice, květák, kukuřice, mrkev, hrášek, fazolky, chřest, podávaná s přepuštěným máslem 150g Lilky po provensálsku 350.- dušené lilky s tomaty, paprikami, pórkem a žampiony na másle, ochucené červeným vínem, česnekem a provensálským kořením Ryby - korýši: 200g Filety ze pstruha na grilu 440.- grilované vykoštěné filety ze pstruha na másle, zdobené svěží petrželkou a citronem 150g Platýz s hermelínem 470.- grilované filety z platýza, plněné hermelínem a podávané s krémovou vinnou omáčkou 200g Mořský jazyk s kaviárovou omáčkou 490.- grilované filety z mořského jazyka podávané s kaviárovou smetanovou omáčkou 200g Losos na grilu s holandskou omáčkou 520.- grilovaný norský losos ochucený citronovým pepřem podávaný s holandskou omáčkou 200g Mečoun s bazalkovou omáčkou 550.- grilovaný mečoun z indického moře přelitý vlnou bazalkové omáčky 250g Mořský ďas v rybářské síti 890.- grilovaný mořský ďas s omáčkou z darů moře (chobotničky, slávky, srdcovky, krevety, calamari) 200g Královské krevety na grilu 930.- grilované Black Tiger královské krevety na másle s česnekem a tomaty, flambované u stolu Cognackem 600g Modrá Růže mix grill (pro dvě osoby) 1450.- grilovaný mix - losos, platýz, Black Tiger královské krevety, podávaný s tomatovým ragů Drůbež: 200g Kuřecí prsa s dušenou brokolicí 450.- grilovaná kuřecí prsa s dušenou brokolicí, zdobená baby-karotkou 200g Kuřecí prsíčka „Athena“ 470.- kuřecí filety plněné sýrem, ořechy a petrželkou Zvěřina: 200g Kančí filet na jalovci 470.- grilovaný kančí filet ochucený jalovcem, přelitý přírodní šťávou 300g Bažant na slanině 470.- pečený bažant na anglické slanině, ochucený divokým kořením 200g Srnčí filety s hruškou a brusinkami 500.- grilované srnčí filety zdobené hruškou a divokými brusinkami 200g Lovecký špíz 520.- grilovaný špíz ze zvěřiny prokládaný slaninou a cibulí 200g Mufloní filet s višňovou omáčkou 530.- grilovaná filetovaná mufloní panenka, podávaná s višňovou omáčkou 200g Prsa z divoké kachny s rybízovou omáčkou 630.- grilovaná prsa z divoké kachny protkaná slaninou a brendy švestkami s omáčkou z červeného rybízu 200g Dančí filety na madeiře 560.- grilované dančí filety s omáčkou madeira Duke of Sussex 400g Chateaubriand z jeleního hřbetu (pro dvě osoby) 1 050.-
jen avíčko pro Monty... (na ceny nehleď... zvu tě!!:-)) jo.. a kde rozbijem tábor?? :-)) neřkuli ubrousek?;-)

Knihovník
08. 01. 2002
Dát tip
Nechápu jak tohle souvisí s touhle upoutávkou - můžeš mi to vysvětlit ?

""Tak tedy - tady je můj skutečný příběh - plný gramatických chyb, ale také plný myšlenek, které Vás snad pozitivně ovlivní v tom smyslu, že - budete chytřejší, a že snad budete vědět, že blbosti maj vždycky přednosti ...."" ...víš, kdo toto vyslovil?;-))

Knihovník
08. 01. 2002
Dát tip
teda teda Konstans Konstans tady si ZASE něco nepochopila - no každopádně musím říct, že mi tim dáváš docela za pravdu (teda pro ty, který to pochopili, ale někde sem slyšel že je tady spousta inteligentních lidí, tak snad ... ) Nuže dělej jak myslíš - ale přecejen ... hmm ani nevim, jestli ti mám ještě něco řikat, asi ne - vypovídej se ... ale prosimtě už ne tady ...

nápodobně.... ;-)

Knihovník
08. 01. 2002
Dát tip
hmm, ale ty vic ;)

Litochowitz
08. 01. 2002
Dát tip
Skončete to......mersi

papouch
08. 01. 2002
Dát tip
plně se stavím za Konstantinidisovou

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
975x čteno. Kolika autorům na Písmáku se to podaří? :)

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
plně se stavím za papoucha

papouch
08. 01. 2002
Dát tip
...čímž vznikla fronta. LIDI NETLAČTE SE a nepředbíhejte!! :)

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
nikdo nepředbíhá... to je jenom Žuž... eh, to je muj kamarád, patří ke mně :))

clovrdik
08. 01. 2002
Dát tip
Clime :-)))) taky si tu písničku od Kalouska a ZOO pamatuju :-)

Litochowitz
07. 01. 2002
Dát tip
Bez přetvářky..........O.K.?

Vio
07. 01. 2002
Dát tip
Omezencům není žádný argument dost průkazný... S úctou Violator

ViNiL
07. 01. 2002
Dát tip
Chlapci, chlapci, stále mě mile překvapujete. Že je nás na světě takových blbců, to potěší.

Mahoney
07. 01. 2002
Dát tip
žejo, vinile? taky jsem rád, že v tom nejsem sám... :)

Wopi
07. 01. 2002
Dát tip
K.K.,M.P. - když už teda zbyli ti gumoví méďové, tak já si je nacpu do tlamy sám! Aspoň se zaplácám a budu mít výmluvu, proč nechci hlavní chod (=psohlavec?), neb mám strach, že by mi mohlo býti šoufl. :)

čtyřicet
07. 01. 2002
Dát tip
Auditorium, o kterém knihovník tady píše, jsem ani neviděl, proto se k němu vyjadřovat nebudu. Nicméně mohu říci, že TENTO knihovníkův příspěvek je mi sympatický svou umanutostí a potřebou dál bojovat za svůj názor. Chápu taky Oldu, který zřejmě měl své důvody, které ho vedly k jeho rozhodnutí. Konečně jako člověku, který tento server zaštiˇˇtuje svým jménem, mu podobné právo rád přiznám, aniž bych to považoval za omezování svobody projevu. Chápu tedy oba, postavit se nedokážu na žádnou stranu - jak jsem řekl, neznám předmět sporu. Proč ale hlavně píšu: Milí výšediskutující, vaše přitroublé křepčení, blbnutí a pšoukání koutkem úst je mi odporné.

Bříza
07. 01. 2002
Dát tip
Monty + Constance: dámy: před konzumací doporučuji otestovat na bovinní spongiformní encefalopatii ... tuším, že toto riziko zde není zanedbatelné ...

Bříza: My ti pošlem vzorek mozku, abys nám ho testnul. Ochutnávat nemusíš.:-)

Knihovník
07. 01. 2002
Dát tip
čtyřicet to docela vystihl ...

Litochowitz
07. 01. 2002
Dát tip
Moudří lidé? Těch ale je.....bez avíz

Wopi
07. 01. 2002
Dát tip
čtyřicet: za jakej názor??? Původní auditko spočívalo zhruba v tomto: odkaz na stránky s nechutně podrobnými fotkami vaření a pojídání mimina a s textem ve smyslu "co si o tom myslíte?" To není názor. Jedinej názor, kterej byl projevenej, byl ten, že to sem (literární server) patří - a byl velmi silnou většinou přehlasován. Nevím, čím je ti sympatická "umanutost", s jakou někdo hájí neobhajitelné. Jo, to už nám může být sympatická umanutost skinhedů, fašistů, teroristů, ti všichni také umanutě trvají na svých názorech bez ohledu na argumenty zdravého rozumu.

Wopi
07. 01. 2002
Dát tip
Jo - mimochodem - nevím, jak ty, my zde výše zůčastnění obvykle pšoukáme jinudy.

Wopi, fuj! Zůčastnění! Jdi se stydět... nejlíp na louku, kde žili čtyřlístky! :-)

Yeziiinka
06. 01. 2002
Dát tip
Mí milí Písmáčci, nenechte se vznítit ani zarmoutit Knihovníkovým přístupem. Přečetla jsem si pozorně celé toto auditorium a shledávám diskusi s jeho autorem doslova a do písmene mlácením prázdné slámy. Je mi líto, že se uchyluji k větám, jako je tato, protože to nedělám ani ráda, ani často, nicméně zde prostě nemůžu jinak: Myslím si, že člověk prezentující zde své názory pod nickem Knihovník (příp. dalšími nicky) je bohužel opravdu jen zatvrzelý a arogantní ignorant, který není schopen jakékoli tolerance a v podstatě ani diskuse samé. Milý Knihovníku, zajímalo by mne, jak hluboce a dlouze (příp. pod vlivem čeho) zvažuješ své věty, než je vložíš do tohoto auditka. Když jsi například napsal: "Ale názor bych klidně změnil, kdyby mi to někdo slušně vysvětlil - ale ono není vlastně co, co ?" nebo "Lidsky - jo, jasně inteligentní lidi, taky sem si myslel, že tu sou - ale moc jich neni - jak můžeš sám vidět - dle reakcí." - myslel jsi tím opravdu to, že zde k Tobě promlouvají lidé hloupí a že Ti nikdo nepředkládá s dostatečnou slušností řadu neoddiskutovatelných skutečností? Opravdu?? A kde vlastně bereš tu jistotu, že většina autorů příspěvků postrádá schopnost inteligentně zvažovat a smysluplně reagovat, zatímco Ty ano...? Není snad fakt, že až na 2 - 3 Písmáky se všichni, kdo se na debatě podílí staví jednoznačně na stranu Oldy (jakožto majitele a správce stránek), dostatečně výmluvný sám za sebe...? Už ses někdy alespoň na vteřinku pokusil hledat nějaký ten omyl "doma" ...??? Konstance: Jsi přímo Amazonka! :))))))))))))) Chantal: Proč proboha tak jedovatě...? S pozdravem Jezinka.

Azrael
06. 01. 2002
Dát tip
Já jsem stránky o jezení dětí neviděl a ani mi to nechybí. Asi by mě to nijak nepohoršilo, ale ani nenadchlo. Nejsem tu tak dlouho, abych mohl něco posuzovat, ale myslím si, že když je tohle server Oldy, má Olda právo veta. Až si Knihovník udělá svůj vlastní, tak tam může inzerovat jezení čeho chce.

Chantaall.. díkiss!! beru si to k srdci (i skrze žaludek:-)) a jistě se nad sebou v dlouhých chvílích zamyslím (zajisté o své mentální úřovni, hihihih:-)) jinak přeju to samé v bleděmodrym :-)) papa, kotě!!

Chantal
06. 01. 2002
Dát tip
Yeziiinka, Konstantinidisová: Nechtěla jsem být zlá. Ale naštvalo mě, že K. se ani nepokusila pochopit mé názory. A když někdo používá ty počítačové výrazy, tak mě to strašně vytáčí. Nemůžu si pomoct :-) Čeština je tak hezká... Chantal

Chantal
06. 01. 2002
Dát tip
Yeziiinka: Souhlasím s tím, že Olda na to měl právo. Ale mně šlo o to auditko. A o respektování se.

Knihovník
06. 01. 2002
Dát tip
Milá Yeziiinko, jak tě čtu, tak si čím dál tím víc musím stát za těma větama. Ale pravda, asi zde jsou inteligentní lidé, ale promlouvají ke mne hloupě, tak to bych asi změnil. Nevím, proč si myslíš, že většina má pravdu. Je možné že má, ale mě to tak nepřipadá. V životě je dost dobře vidět, že co většina považuje za super věc mnohdy bývá úplná kravina a naopak. Snažím se o to pořád - a ty ? čau Knihovník p.s. proč se podepisuješ Jezinka, když máš přezdívku Yeziiinka?

Olda
06. 01. 2002
Dát tip
Knihovník: vyzván jsi byl -- dvakrát. Že jsem na to v té chvíli myslel mi můžeš věřit. Nedůvěryhodným se zdáš spíše ty, protože jsi zde popřel, že vystupuješ jako Hatefull a ve zprávách jsi to přiznal (protože je to v celku dosti průkazné ;-)). Nevidím důvod, proč bych vůči tobě měl být vstřícný a jakoukoliv debatu ti zasílat, když mě zde (a již v názvu tohoto textu) osočujež z něčeho co není pravda, něčeho co jsi neprokázal, ba ani čímkoli nepodepřel, a co ti bylo vyvráceno. Neplánuji dále vkládat energii do neproduktivní diskuze s tebou a zároveň se o ni okrádat na úkor vyvíjení tohoto webu. Věz, že na základě tvých výroků je cesta k diskuzi se mnou v této formě uzavřená.

Wopi
06. 01. 2002
Dát tip
Chantal: no to mě dostalo... "naštvalo mě, že K. se ani nepokusila pochopit mé názory. A když někdo používá ty počítačové výrazy, tak mě to strašně vytáčí." - to je fakt síla. Takže jiní mají povinnost tě chápat, ale ty ostatní hodnotíš jen podle počtu počítačových výrazů... A co se týká češtiny, o tom víme své, že? ;-))

Knihovník
06. 01. 2002
Dát tip
Olda - Tak ti teda věřim, ale je mi to divný ... no, k tomu vyzívání už sem řek myslim dost ... Nic sem nepopřel, ale ani nepotvrdil - krom toho tvoje důkazy sou dost sporný, tak myslim, že je zbytečný se o tom bavit. Ptal jsem se tě na to totiž už před založením této upoutávky víš ? Tak mi to nechceš poslat jako z trucu, neboco ? Tomu nevěřim ... O podle mě to je pravda, podle tebe ne - a co je pravda ? Ty se mne zase snažíš před očimam ostatních písmáku zesměšnit a já jsem vstřícný furt . Cesta k diskuzi z mé strany je stále otevřená - pořád se ještě můžeš omluvit ...

Climaster
06. 01. 2002
Dát tip
....smažte Knihovníka.... (v horkým oleji) :o)

Knihovníku.. jak to chceš?? a/ na oleji b/ na sádle c/ na sucho d/ modro Nemáš šanci na přítele na telefonu (neřkuli na modemu, či drátě) Nemáš šanci požádat ni publikum o pomoc. Jakou možnost zvolíš?:))

Knihovník
06. 01. 2002
Dát tip
já nevim, všechny sou : na nic ;)

...je mi líto...

Konstanc... nadežeň ho, už jsem nabrousila Solingen...

Krel
06. 01. 2002
Dát tip
Hmmm, tak jsem si přečetl celou tuhle diskuzi a musím říci, že Knihovníku jseš s prominutím pěknej....a můžeš si o mě myslet že jsem další z těch blbej, ale s Tebou se stejně jinak argumentovat asi nedá. sumasumarum:naprosto souhlasím s postupem Oldy. s úctou Krel.

Modona
06. 01. 2002
Dát tip
Doporučuji 50:50, tedy na modro a na sucho:-)))

Knihovníku... tak už se necukej... usnadni nám práci...

Rivka
06. 01. 2002
Dát tip
Jdu trochu pozdě, fascinována větou "Cesta k diskuzi z mé strany je stále otevřená - pořád se ještě můžeš omluvit ... " Ech! (Vzhledem ku své téměř pokročilé lingvistické kariéře bych se docela ráda zasmála nad tvrzením, že z komunikačního hlediska je požadavek omluvy otevřením cesty k diskusi.) Jinak - naprosto souhlasím s Oldou, auditko (tamto) jsem sice neviděla, nicméně sám přiznáváš, že jsi SÁM neupozornil na obsah odkazu, což je tvou povinností jakožto autora, první kritika na tom nic nemění (už proto, že první kritizující si ji jaksi nemohl přečíst, pokud tě ti to náhodou nedošlo). Jeho jediná, opakuji, jediná chyba byla, že tě neupozornil na to, že smazání provede (čímž nemyslím, že by se s tebou o tom měl dohadovat, domnívám se, že naprosto postačující by bylo bývalo oznámení, dokonce se ani nedomnívám, že to nutně musel udělat předem, kamenuj mne). Čímž se podepisuju pod všechny, kteří se ti tu pokoušeli vysvětlit, proč je Oldova reakce správná a proč s ní souhlasí oni. Btw, k té inteligenci lidí zde působících (viz tvá reakce z 1. 1.) - neříkám takové věci často, tentokrát cítím povinnost ti to sdělit: Právě na reakcích, jak z věcné stránky, tak po stránce technické, je patrné, že blbej jsi ty. Děkuji za pozornost. R. (Ju, Chantal - ona i ta počítačová "jaxi usteleš taxi lehneš" patří do krás matičky češtiny, neboť čeština není jen to, co se vyskytuje ve SSČ, ale i věci, tedy zde slova, jako - hledejte lepší - třeba taková špachtle! No zkuste tomu říkat "těrka", jak se nás pokoušel přesvědčit jeden pan doktor...:)) Halt harfa i hřeben mohou být hudebním nástrojem...:)) )

Yeziiinka
06. 01. 2002
Dát tip
Ty se mne zase snažíš před očimam ostatních písmáku zesměšnit a já jsem vstřícný furt . Cesta k diskuzi z mé strany je stále otevřená - pořád se ještě můžeš omluvit ... proboha... Dost. A děvčatům hodně zdaru! Yeziiinka.

Konstanc, fixuj ho kolenama... stačí trochu skřípnout, abych se dostala ke krční tepně... jak bude vykrvenej, máme to doma... Btw., jedlý Knihovník chutná lépe s bílým nebo s červeným vínem?

... a vezmem to pomalejc.. cukal se už tak dlouho tak..... :-)) ...mám nápad.. budem mu cpát do pusinky gumový medvídky... jednoho po druhým... schválně kolik vydrží:-)) ...a až pak... řezničinu:-)) (a tak mě tak napadá... určité partie bysme mohli ještě využít.. viz předchozí live diskuze:-)) no, víno... já bych dala červený... osobně... :-))) už jen ta symbolika... mňammm!! nebo můžem rovnou zavést novej kult: Šampaňské a flambovaný Knihovník :-)))

Já ho nebudu jíst, když bude plnej želatiny! Nejím ani takový ty dorty s rosolem nahoře! Nemohli bysme ho cpát třeba kešu oříškama nebo třeba lososem? Sice se to prodraží... ale ta chuť potom! Najdu si to v kuchařce: "Knihovník s nádivkou zaživa". Jo a ještě tohle... šampanský nepiju. Já si k němu dám Beaujolais. A vanilkovej doutníček na dobrý zažití.

wwaauu... oukej...tak ho nacpem tím lososem... toho zbožňuju... :-))) šampaňský si dám já... (a proložím to tequilou:-)) a doutníček...?? jedině nugátovej:-)))). ježiši.. už mi kapou sliny od huby... :-)))

Hmmm.... to bude dobrůtka! I když, zaslouží si to vůbec? Neměli bysme ho jenom oškubat a uvařit v polífce? S dvěma kostkama Masoxu a trochou bezvaječnejch těstovin? Ale co to plácám... my si to zasloužíme... tu opulentní žranici... Hele a nepohrajem si s ním předtím ještě trochu? Třeba se uvolní nějakej ten endorfin a serotonin a bude mít pak křehčí masíčko...

Zjisti, kolik mu je let. Aby nebyl moc tuhej.

... máš nějaké konkrétní představy?? ..hhmmm... ...třeba scrabble.. nebo tak??;-))))

Ze scrabble by se asi moc neodvázal... co takhle na slepou bábu... nebo ještě líp... na krvavý koleno!

jůůůůůůůůůů!!!! krvavý koleno!!! a jedenáctá odbila a lampa ještě svítila... uuuuuuhhhh:-)))

Tak se rozpočítáme!

Litochowitz
06. 01. 2002
Dát tip
Vůbec mě tahle debata nezajímá, mám vás v ...kde? Jo, tam. Táhněte.......

Mpj
05. 01. 2002
Dát tip
Knihovníku, fotky jsem neviděl, ale podle toho, co jsem si teď výše přečetl, jsem tomu docela rád. Neznám tě, ale podle tvého vystupování zde mi nepřipadáš příliš přístupný jiným názorům, říkáš, že chceš slyšet argumenty, které by tě přesvědčily o tom, že opačný názor, než ten tvůj je správný. Co chceš ještě slyšet?! To ti nestačí to vše co už tu bylo napsáno?! V poslední půlhodině čtení mi už značně připadalo, že se tu všichni opakujeme (někdo více, někdo méně - tím nemyslím NIKOHO konkrétního!) Souhlasím s Oldou, že to tvé auditorium odstranil, souhlasím i s tebou, že každý má právo ke svobodnému vyjadřování svých názorů, ale (jak už také bylo výše zmíněno) vše má své meze, své zákony, ať už psané, či ty nepsané.

Knihovník
05. 01. 2002
Dát tip
Mpj - furt mám totiž pocit, že ty argumenty nebyly moc průkazný. Chápu, že sou meze, ale měla by bejt i určitá dávka slušnosti ...

clovrdik
04. 01. 2002
Dát tip
nevyjadřuju se k těm fotkám a k jejich smazání; fotky se mi nelíbily, na nejich odstranění nemám jasný názor ( dokázal bych najít argumenty pro nechání i pro smazání ); akorát bych sdělil, že tady pár lidí argumentovalo tím, že Písmák má být o literatuře, o amatérském literárním umění ... Tak proč se nikdo neozval například proti všelijakým nábožným auditkům ( a dalším ) ? Co ty mají společnýho s amatérskou literaturou ? A pánbíčkáři nepochybně napáchali v histotrii i v současnosti daleko víc škody, než nějaký fotky ... Toť můj názor.

Merle
04. 01. 2002
Dát tip
clovr: proti nabozenskym auditkum se tu vzdy zvedla vlna odporu... ale to je fuk. knihovnik byl pozadan o odstraneni majitelem. neudelal to. bylo to tedy odstraneno za nej. neni co resit.

clovrdik
04. 01. 2002
Dát tip
Merle, všimni si, že jsem se nevyjádřoval k vlastnímu odstranění toho auditka, pouze k argumentaci některých Písmáků. Obecně vzato ctím právo majitele na dělání zásahů a to bez ohledu na můj názor na konkrétní předmět týhle diskuse :-).

Wopi
04. 01. 2002
Dát tip
Tohle bych tedy nesrovnával. Dějiny literatury vypovídají o tom, že určité procento (a v některých obdobích dosti velké procento) literatury vždy vycházelo z náboženství. Náboženství, dá se říci, velmi ovivnilo celou světovou kulturu. Zato vaření dětí nikoliv.

...ale vařenej knihovník by mohl.. sice jen "čistě lokálně" ...ale mohl by... :-)))))

Já vím, že to myslíte dobře, ale prosím už žádný avízka! Otázku antropofágie mám víceméně vyřešenou. Otázku mazání či nemazání taky. Což mi připomíná, že je nejvyšší čas namazat si zápěstí ketazonovou mastí.

Wopi
04. 01. 2002
Dát tip
No jo, to máš tak, když se nemůžeš namazat celá... AVI :o))))))))))))))))))))))))))

Modona
04. 01. 2002
Dát tip
Kontstanc:o))))))))))))) Jinak, mně by se nelíbilo, pokud by Olda, či jakýkoliv jiný správce jakéhokoliv jiného serveru, bez dalšího smazal, co by se mu nezdálo vhodné. Jestliže proběhla diskuse mezi Oldou a Knihovníkem, jak bylo víceméně naznačeno, je právem správce serveru odstranit to, co považuje za nevhodné. Každý má právo zaplatit si svou doménu a uveřejňovat si na ní, co se mu zachce, pokud ovšem majitel domény neshledá uveřejňování toho čehosi nevhodným, protizákonným a podobně. Chápu pozitivní snahu Knihovníka diskutovat o tématech,které mu nejsou lhostejné. Má možnost si pronajmout svou doménu a pokud na ni pak bude chtít upozornit veřejnost, třeba i tu Písmáckou, má možnost udělat to osobními zprávami.

Chantal
04. 01. 2002
Dát tip
Vím jak se posílá avízo, neměj péči. A jestli je ti jedno, na jaké budeš úrovni? Ať! Mě je to také srdečně jedno, i co ti někdo řekl, že jsi byla. Mimochodem, i děvka může být víc chápavá než kdokoli jiný. Dál se vyjadřovat nehodlám. Řekla jsem vše, co jsem měla na srdci. Přeji Ti mnoho úspěchů v dalších prznitelských pokusech!!!

Chantal
04. 01. 2002
Dát tip
Vidíš???

pabouk
04. 01. 2002
Dát tip
Modona: jak jsi přišla na to, že knihovník měl snahu diskutovat o tématech, která mu nejsou lhostejná?? Pokud si pamatuju, neustále diskutoval na jediné téma: jak jsme omezení a jak ho nechápeme. :-/ No... diskutoval... to je trochu silné slovo, ale budiž.

Olda
04. 01. 2002
Dát tip
modona: To by pravděpodobně neprošlo. Tu doménu musí někde provozovat (na nějakém serveru). A troufám si tvrdit, že většina českých poskytovatelů webhostingu by odmítla provozovat stránky takto zaměřené. Podobně tak diskuzní servery. Tvrdím, že na žádném českém disk. serveru by Knihovníkův úvod neprošel (možná už to Knihovník zkusil?), protože krom možného porušení vnitřních pravidel porušoval zákon. knihovník: Neodepsal jsem ti, proč jsem nesmazal jen odkaz, ale celou diskuzi. Nepřísluší mi "měnit" něčí dílo (autorský zákon), pouze mohu rozhodnout o jeho publikaci.

Modona
04. 01. 2002
Dát tip
Pabouku, já na to nepřišla, já si to myslím:-))) O Husovi se taky říká, že měl snahu přesvědčovat a diskutovat a nakonec ho upálili, protože neustále diskutoval na téma, jak jsou Ti, kdo mu nerozumí omezení a jak ho nechápou:-)))

Modona
04. 01. 2002
Dát tip
Oldo, ale právě to jsem chtěla říct, že kdyby si někdo pronajal doménu a posléze na ni umístit "cosi" / nebudeme vyjmenovávat všechno, co by tam nebylo vhodné umisťovat/ nevhodné, poskytovatel by nakonec odmítl stránky provozovat. Já s Tebou souhlasím a Knihovníkovi se to pokouším od počátku vysvětlit, navíc jsem si v rámci zachování objektivity ty fotky ještě i prohlédla:-( Hele, já mám osobní zkušenost. V únoru l.r. jsem napsala na jiném serveru v diskusi o ČT janě Dědečkové, že vykládá kraviny a správce diskuse mne za to pokáral a pohrozil mi vyloučením / a to i přesto, že si to myslel taky:-))))/.

Knihovník
04. 01. 2002
Dát tip
Olda - jo, asi by mi na to něco řekli - třeba ať to upravim nebo mi to smažou, tak bych to asi teda upravil ... Kdyby si řekl proč a já to akceptoval, tak by to bylo v pohodě. Mchodem dost pochybuju že si na to při tom myslel ... A znovu se tě ptám - máš tu debatu ještě někde nahranou? Docela rád bych si v ní počet - kdyby si byl té dobroty a poslal mi ji byl bych rád. (ptám se už po 4tý ) . ..

Vio
03. 01. 2002
Dát tip
Konstans, BRAVO!

Climaster
03. 01. 2002
Dát tip
:o))))

Chantal
03. 01. 2002
Dát tip
Konstantinidisová: Prostě jsi mě nepochopila. Nejde o to, jak to vnímáš ty, ale jde o to, že Knihovníkovi o něco šlo. Ty si myslíš, že to nebylo správné, někdo jiný, že je to ono. A kdo má pravdu? Všichni. Každý tu svou. On je na cestě za "vědět" stejně jako ty. Ale problém je ten, že jste oba někde jinde. Nevím, kdo blíž nebo kdo dál. Důležité je, že oba jednou cíle dosáhnete a oba jste jednou byli na začátku. Jdete si tou cestou a na každém kousíčku jste blíž k dokonalosti a k tomu "být si vědom". Uvědom si, že i ty jsi v minulovém životě byla ( anebo možná teprve budeš v příštím ) na stejné myšlenkové úrovni jako on. Každý z nás byl nebo bude. Je na cestě, stejné jako my všichni. Proto ho chápu, protože jsem možná už došla k místu, kde se mám naučit chápat všechny. Na každé části té cesty musíš splnit určitý úkol a teprve potom jít dál. Víš? Díky za nabídku. Ale nechci. Jen nesníším, když někdo przní češtinu. Myslím, že je na to až moc krásná. Chantal

Knihovník
03. 01. 2002
Dát tip
Vojt. - ale sem první komu to řikáš co ?

Lasy
03. 01. 2002
Dát tip
Ahoj. Myslím si, že Knihovník (ve vší úctě k němu) tady někomu vyčítá zaujatost, ačkoli sám působí ne právě nezaujatě, což není právě šťastný pokus o debatu. Nevím, jestli amatérské lit. umění je či není obsaženo ve fotografii (to přenechám chorobným "zaškatulkovávačům"), ale rozhodně máme všichni možnost a právo na diskuzi. Sám jsem ony fotografie neviděl, ale asi si !(díky zmínce) o Azii dokážu udělat obrázek o tom, co na nich bylo. Maximálně chápu oč Knihovníkovi šlo a navrhuji mu zopakovat stejný postup s tím, že sem umístíš jen auditorium s prologem či komentářem a link na ony fotografie (pokud na nich trváš) s patřičným nastíněním jejich obsahu tak, aby se každý mohl rozhodnout, zda je chce vidět či ne. Snad i ostatní budou toho názoru, že takovéto auditorium Ti nikdo nevymaže, a já sám si myslím, že rozhodně bude plodnější než některá jiná . . . Lasy.

Knihovník
03. 01. 2002
Dát tip
Lasy, no, možná sem zaujatý, proti těm zaujatým ... i když ... Fotografie z onoho webu kde sem je našel, už sem nenašel. Krom toho, asi bych to už neudělal, strhla by se podobná debata a já musím říct, že tahle toho taky ukázala dost ( ačkoliv ne o tom, o čem původně měla - to je škoda ... )

Wopi
03. 01. 2002
Dát tip
Protože i na tak nechutným webu měli víc rozumu...

Olda
03. 01. 2002
Dát tip
Óó, Wopi, to je tak velká pravda!!

Chantal..v minulým životě mi vyšlo mi vyšlo, že jsem byla londýnská elitní děvka... nevím, jak "moc" jsem uměla či "respektovala a chňápala" názory ostatních:-)) to mi říct ještě nikdo nedokázal... to, co budu v tom budoucím a najaké "úrovni či v jaké fázi chápání, respektování a tolerance" budu.. mi celkem fuk... a, že prznim češtinu... hih... asi jsem se jen na začátku (viz Knihovník) zapomněla omluvit:)) jo, prznim.. ať už vědomě či nevědomě... a budu ji prznit dál (ať už s radostí či bez)... tedy pokud neoněmím... nebo nepřijdu o prsty:-) the end... dneska je mám moc velkej hlad a je mi moc velká zima na to se rozepisovat.... ;-)) re: mám moc velkej hlad... :-))

jo a wobčas píšu něco dvojmo.. nebo taky wobčas něco i vynechávám... myslím teda slova... díkiss za pochopení... jedna malá zmrzlá a hladová konstanc

Chantal: a víš jaxe posílá avi??:) viz nápověda, kdyžtak.. díky za pochopení...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
Ano - jen slova, a howk má ten nejmenší význam, krom toho - proč to ukončovat? Ten problém trvá ...

drahá Chantal.. je libo Kynedril či snad Travel Gum??;) knihovníku... ta to je mi skutečně líto... myslím, že tohle si MŮŽEŠ vyřešit ZŘEJMĚ JEN SI SÁM... ten problém.. ehhhmmm..

Chantal: "snaha za lepší život??" pro kristovu nožku... copak to?? že by Knihovník.. tím odkazem... nějak projevil "snahu za lepší život??" zřejmě mi stále něco uniká... XAKRU!!! ...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
ale tohle není (jen) můj problém. uniká ...

A ČÍ JEŠTĚ??? např. ????

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
uniká , asi všech - problémů je tu víc, stačí číst ...

A KDO JINEJ TADY MÁ JEŠTĚ PROBLÉM?? porozuměl jste položené otázce dostatečně??

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
jak sem řek, asi všech - čili asi všichni (skoro všichni, tedy) . A vlastně, tady bych to mohl použít. Howk. (potěšená ? )

naprosto.

1917
02. 01. 2002
Dát tip
ja sem to viděl a musim říci že existuje mnoho věcí, které mravně pohoršují daleko více. možná i má díla jsou někdy horší, něž ty fotky, nicméně skutečně nevím, co jsi tim chtěl říci knihovníku. Já moc po anglicku neumím, tak mi prosím už někdo řěkněte, o čem ty fotky byly. Dik

Vio
02. 01. 2002
Dát tip
Svoboda není anarchie. Plně v tomto podporuji Oldu. S úctou Violator

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
Vio - tak to by mě zajímalo, co si představuješ pod slovem Anarchie - krom toho o Anarchii se tady ani nemluvilo ...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
Sonatina - asi by ses divila, ale Písmák nepromlouvá jako jeden muž. Krom toho, nechápu jak to můžeš říct, neznáš přeci názor všech. Ale názor bych klidně změnil, kdyby mi to někdo slušně vysvětlil - ale ono není vlastně co, co ?

Vio
02. 01. 2002
Dát tip
"Ale stejně to bylo všechno absurdní, soudruhu majore", usmál se Kefalín. "Bolo", přikývl Terazky. "Bože moj, bolo." Chvíli mlčel a teprve, když už Kefalín hodlal opustit nástupiště, překvapil ho otázkou, kterou měl delší dobu na jazyku. "A čo si predstavujetě pod takým slovom absurdní?" KONEC ... asi tak

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
:) napíšu ti dopis

... a co takovej Knihovník na růžovo... hmmm.. mňam...! ...a jako pravej aperitiv Martiny extra dry... a dezertík... jeden hovězí jazýček... hmmm.... bych si dala... ;-))))

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
:) joo, to já taky - ale nejdřív VYKRMIT !!! ;))

seš podvyživenej??? ... jsem četla zajímavý studie... že hladový lidičky dost často přicházej wo rozum... tak třeba... ;)

tywole.. já napsala Martiny... aááááááááchh... klečím na kolenou a opravuju se!!! MARTINI :-)))))))

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
asi už to ne mě de ;)) ale Martiny by taky nemuseli bejt špatný ... ;)

.. jojoooo... takovejch pár Martin... pro podvyživenýho Knihovníka... jo věřím, podiváná by byla určitě!!;)

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
to jo, ale ne protebe ;))

Merle
02. 01. 2002
Dát tip
takovouhle cenzuru? klidně

Sic jsem Tvoje dílo na Písmáku nečetla,ale jen proto,že je nejspíše smazáno....souhlasím s Tebou a to v tom,že O.nemá právo mazat žádné dílo!Pokemon a spol...jak jsi uz tady nastínil..bych v tom případě vymazala taky...a to už vůbec nemluvím o klubech...třeba...o hnusu kolem nás a v nás!!!

knihovníku... dík za avi!!!!! muchas gracias...!

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
díky - taky si to myslim, ale částečně chápu to že to smazal (kvůli zákonům, páč ať jakkoliv sou špatný musej se dodržovat, dokud tu je policie - taková, jaká je ...), ale měl smazat jen ten odkaz ... Ale máš pravdu - ty kraviny co nemaj už vůbec nic společnýho s lit. by měli jít do pryč ... Alespoň někdo to taky vidí ;))

Olda
02. 01. 2002
Dát tip
Jen ještě dodávám pro pozdější čtenáře, že vyjádření mé osůbky je na začátku, a že diskuzi s Knihovníkem jsem vzdal po jeho prohlášení: "řídit se zákonama, to beru - ale jen, pokud jsou dobré" ;-) Porád nevím, zda-li mám za Knihovníkem vidět patnáctiletého vzbouřence, nebo postaršího brumlu, který musí chudák žít ve státě kde se (Bože dík ;-) ctí zákony. K rozhodnutí jistě přispěje i fakt, že zde Knihovník vystupuje také pod přezdívkou Hatefull Tak tedy hezký nový rok ;-)

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
nikomu ? - aha - mahoneymu - tak nic, když si to nepřečteš, tak je to zbytečný ti odpovídat, na tak jednoduché otázky...

wobalovanej knihovník... hmmm...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
trochu ostrá strouhanka - jojo - ale nedráždí, když není kousaná ...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
Olda - ňo, tak k tomu nemám co bych dodal - snad jen, že sem se mýlil - je to daleko horší. Ne všechny zákony se ctí - bohudík, lidi ještě myslej ... Já jen čekám, kdy scenzuruješ celej můj účet tady, nebo kdy budeš psát básně ( nadávky, nebocojávim ) mim jménem . Doufám že se to nestane, ale kdo ví ? No, asi ty Oldo ... tobě taky PF 2002 ... jinak jedna ip - neznamená jeden člověk ...

... a po jídle vždycky jednu ámerickou žvéjku... ..aby se nám zoubky nezkazily... znáš slovo Hawk?????? použiješ ho někdy????

ale BACHA... "použít" nejni to samý co "zneužít" ;)

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
ámericků žvejků aby měli amíci na humanitární balíčky ... znám slovo Hawk - ale má víc významů - kterej myslíš ty ?

...ten definitivní!

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
tak ten bych rád použil - ale nejdeto je, to jen slovo ... čili, bylo by to nanic.

nevšimla jsem si, že bys použil "i" něčeho jiného... :) ... tak kde je problém??

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
nechápu.

NEVADÍ... ráda poučuju:-)) inu tak tedy: "tak ten bych rád použil - ale nejdeto je, to jen slovo... čili, bylo by to nanic." "a to vše" nadtím.. jsou co???? mraky?? slunka??? hvězdy??? kapišto?? všechno, cos tady použil jsou JEN slova, je mi líto:-)) tak proč se bojíš to konečně ukončit?? protože "hawk" je JEN slovo??? toto bych nechňápala zasejc já:-) tak... já ti to odpočítám jestli chceš!!

ježišmankote.. taxe aspoň podepiš!!!

Chantal
02. 01. 2002
Dát tip
ježišmankote....je mi zle z toho počítačovýho jazyka, nebo jak nazýváte ty výrazy jako:taxe, jaxe...

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
Díky Chantal - snad mě teď víc lidí pochopí, nebo neodsoudí. Nic špatnýho sem tim nemyslel.

Knihovník
02. 01. 2002
Dát tip
avizo - předtim nešlo

myrinda
01. 01. 2002
Dát tip
po derfladovi, oldovi, dedouchovi, wopim, modone,monty_python, konstantidisove, silene a peckerovi uz v podstate nemam co dodat, vse co bych chtela rict uz asi bylo receno jen nechapu, kdyz se ti na zdejsim serveru tolik nelibi, knihovniku, proc tu znovu a znovu kricis o krivde, ktera se ti dle tveho nazoru stala? ja tve auditorium nevidela a ani me to nemrzi - ale pobavila me tvoje myslenka, ze by nekdo jiny nez ty mel editovat tve sporne dilo, aby odstranil odkaz, k jehoz odstraneni, pokud tomu dobre rozumim, jsi byl opakovane vyzvan... ja s tim smazanim souhlasim a nepokladam to za cenzuru stejne jako nepokladam za cenzuru napriklad podminky pro zverejnovani vlastnich stranek na free serverech, napriklad na volny, webpark a pod no nic.....preju krasnej a uspesnej rok 2002 obycejna limonada :-))

Bříza
01. 01. 2002
Dát tip
pár technických poznámek: a) nešlo o dílo, ale o auditorium b) jeho založení bylo neetické a protizákonné c) pokud by je Olda nesmazal, stal by se spoluvinníkem d) debata v uvedeném auditoriu, pokud pro Knihovníka je cenná (dle mého soudu jde o mlácení prázdné slámy, kdy knihovník reaguje jako pštros křížený s gramofonem), měla by mu být soukromě poskytnuta. e) je zcela v pořádku a správně, že sociální patologii se staví mantinely f) dle mé zkušenosti Knihovník v současnosti není schopen korektní smysluplné diskuse, neboť se chová jako ignorant a mezery ve vědomostech zakrývá arogancí, podsouvá názory, překrucuje vlastní tvrzení, zapomíná, co bylo řečeno. Uvádím to proto, abych ostatní Písmáky upozornil na svoji chybu, neboť jsem diskuzi pod jmenovaným auditkem věnoval spoustu času a energie, která by mohla být využita lépe. Osobně s ním už diskutovat nebudu. P.S. to Dědouch - telefon, nebo osobní pošta - nevidím v tom rozdíl. Dotyčný byl opakovaně z různých stran na své faux pas upozorněn, nebyl však ani ochoten do prologu zpětně uvést, že prezentovaný materiál je pohoršlivý. Chová - li se někdo asociálně, je dle mého názoru zcela namístě odkázat jej do patřičných mezí.

Modona
01. 01. 2002
Dát tip
Břízo, já bych to tak příkře neodsuzovala, resp.bych neříkala nezákonné:-) Nicméně Olda je správce serveru a u všech serverů se musí jejich návštěvníci smířit s tím, že správce má svá práva, mezi které mimo jiné patří i usměrňovat diskusi podle vlastních, zdůrazňuji vlastních, pravidel. Knihovník chtěl hovořit o něčem, co se ani jemu nelíbí, rozhodně si nemyslím, že by se v tom patlal coby sado-maso:-) Nicméně správce serveru rozhodl, že není vhodné o tom hovořit a přátelé, to znamená TEČKA.

Bříza
01. 01. 2002
Dát tip
To Modona: Nemyslím, že by Olda bránil diskusi. Myslím, že bránil prezentaci a šíření materiálů, které spadají pod paragrafy o narušování mravní výchovy. Máš-li zájem, vyhledám přesné citace. A i kdyby nic jiného - několika citlivějším osobám zde způsobil (i přes upozornění) jisté (zbytečné) psychotrauma - to se prostě nedělá - a sám proto dotyčného autora budu i nadále považovat za asociálního burana. A nemám pocit, že on má zájem mne přesvědčovat o opaku. Můžeš se na mne zlobit, že jsem diskusi záměrně vyhrotil, nicméně nechápu, proč se vlastně zlobíš (interpretuji-li dobře Tvou žlutou barvu s úsměvem). Ke svému (opakuji - svému) názoru jsem došel vlastní úvahou a zkušeností. Máš-li Ty jiný, můžeme si o tom popovídat. Bude-li podložený, rád přejmu názor Tvůj.

Modona
01. 01. 2002
Dát tip
Ježiš, ale ty sis asi nepřečetl všechno, co jsem k tomu už napsala. Tak by bylo možná dobré to udělat. Tedy přečíst si to. Málokdy se zlobím a nikdy jsem neřekla, že by Olda bránil diskusi. Na co mám mít ještě názor? Už jsem vyjádřila snad dostatečně svůj názor jak na kanibalizmus, tak na "ono" auditorium, tak na správce serveru a řekla jsem TEČKA. Což ve zhruba znamená, že .

papouch
01. 01. 2002
Dát tip
plně se stavím za Oldu

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
Myrinda - znovu a znovu ? tohle bylo porvé. Tak to nevim, jestli sem měl na mysli tuhle myšlenku ...

myrinda
01. 01. 2002
Dát tip
knihovnik: znovu a znovu jsme myslela tve opakovane prispevky v tehle diskusi....

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
Bříza - a) joo, slovíčkaření - do toho du ;)) bane, na to ti seru. ;oD b)nic novýho ... - už sem o tom mluvil c)nemusel mazat diskusi ... d) :) jo, dík za kritiku na mou osobu - já o tobě radši mluvit nebudu - alespoň v něčem se shodnem. e) to je sporný, už sem o tom mluvil - i s tebou f) pravda, mohla být věnována tomu, aby sis konečně uvědomil, co to znamenalo - dle mího soudu, si docela nebezpečná osobo vůči ostatním ( no, tak něco málo řeknu ) - jak to myslím, si snad vyloží většina lidí dobře, tak jen GO ... p.s. - teda chlape, ty mi dáváš, zamysli se - možná na to máš ;)

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
Bříza - sice se ti nechci plést do diskuse s Modonou, ale přecejenom mi dovol pár slov : ty paragrafy sestavuje pár jedinců ( vzhledem k tomu, kolika lidí se to týká ) - ale chápu, že jejich porušení může vést k problémům v tomto "prohnilém" systému - ale stejně mě štve ta ztracená diskuse ... Jinak - já bejt trochu jiná povaha, tak mám z tebe taky psychotrauma ... Noo, více-méně nemám, spíš nevidím důvod proč, já tě v tom prostě nechám pěkně plácat ;) asociální buran Knihovník ( podle tvých slov ) ...

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
myrinda - jo, jasně už vim - no, já to myslel takhle : kdyby mi Olda řekl ať smažu to auditorium ( nebo alespoň ten odkaz ) nebo mi to smaže - s největší pravděpodobností bych ten odkaz smazal.

Prokletí
01. 01. 2002
Dát tip
Tohle je ubohé.... Milý Knihovníku, zahráváš si tu s míčky, které jsou popsané slovy SVOBODA, CENZURA, "ŽIVOT Z HORŠÍ STRÁNKY", MYŠLENKA, atd. atd., ale Ty jen žongluješ, abys zapůspbil na obecenstvo. Je velice jednoduché postavit se do role ublíženého, je snadné hrát si na nepochopeného světce, který nám svou osvěcující pravdu chudinka nemůže předat, protože mu někdo výš vezme tužku. Blbost. Vadí-li Ti tolik cenzura (o kterou se zde pochopitelně nejedná), chceš-li být "andělem svobody" na Písmáku, měl bys vědět, že svoboda není jen o tom, že můžeš kydat kolem sebe hnůj a křičet, že je to Tvá svobodná vůle. Jakýkoli projev, který realizuješ o Tobě vypovídá, snad proto je fajn se někdy nad sebou samým zamyslet, než se realizuješ ven. Právnicky: Chci jen říct, že to, že sem na Písmák dáváš díla, znamená, že svoluješ, aby s nimi v zákonné míře správce nakládal. Pokud je ten uzná za nevhodné, má právo je odstranit. Jestli se Ti to nelíbí, odejdi, najdi si svobodnější prostor. Lidsky: To "auditorium" bylo idiotské, promiň. Když jsem viděl dotyčné fotky, na pár hodin mi zvedly žaludek hodně vysoko. Neberu Tvoje alibi, žes upozorňoval na to či ono, já stále spoléhám a hodně dlouho budu, že Písmák je soubor (jakkoli víc či míň homogenní) inteligentních lidí, kterí znají jisté meze. Díky svému auditorium sis tak akorát levně vzal do úst objekt, ke kterému se lze snadno vymezit, nic jsi nevyřešil, nic nového jsi neudělal, maximálně několika střízlivě uvažujícím lidem vzal na pár hodin chuť k jídlu nebo něčemu podobnému, k jakémukoli řešení jsi nedošel. Srdceryvně rozhazuješ fráze, že laskavě nám blbým a naivním ubožátkům, žijícím pod krutovládou strašného tyrna Oldissima (Pátého, Hrozného) konečně svoluješ nahlédnout pod roušku života a spatřit jeho stinné stránky. BLBOST!!! Tohle opravdu nepotřebuju vědět, dodals mi informace, se kterými nehodlám pracovat. K čemu taky? Co je na tom tolik SPRÁVNÉHO? Neuvědomuješ si, že i Ty děláš chyby? Tvé pseudoauditko byla chyba, zaplaťpánbu, že už ho tu neuvidim. Olda má tuhle velkou krásnou bandu na krku (která mu můžem jedině poděkovat), to že Ti nenapíše omluvný dvanáctistránkový dopis s fotkou sebe samého na kolenou je jen důkaz toho, že má v životě jistě i jiné starosti - chápej. Mluvíš o úpadkovosti jiných auditorií... s tím se dá částečně souhlasit, víc v mých Antiauditoriích. Jde tu ale o to, abychom si řekli, že všehcno opravdu není možné. Jediné: styď se a začni myslet, neodsuzuji Toto auditko, odsuzuji to smazané, na základě své svobodné vůla a svědomí, prostě protože taková věc sem nepatří... Velmi se těším na Tvou odezvu S Láskou a snad... nežerme se ;o)))) m.

Prokletí
01. 01. 2002
Dát tip
Omluvte mé překlepy, psal jsem to naráz Díky m.

Wopi
01. 01. 2002
Dát tip
Knihovník: tvá sociální naivita se prakticky rovná češtinské ("dle mího"). Většina zákonů se vyvíjela po staletí a co lidská civilizace existuje, vždycky existovaly věci, ve kterých se slušný člověk nepatlal, dokud nemusel. Za sebe ti říkám tohle: stáhni ocas mezi nohy a odcouvej někam dovzdělat se aspoň v tom, co patří k naprostým základům znalostí civilizovaného člověka. Howgh - domluvil jsem.

Modona
01. 01. 2002
Dát tip
Jo, howgh- to bude něco jako TEČKA:-)))))

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
Ubohé ? to bylo na mě ? Takhle útočit, je dost jednoduché a myslím, že až zbabělé - taky bych to mohl udělat stejným způsobem na tebe - ale to by k ničemu nevedlo - nechám lidi aby posoudily kdo jsem a co o mé povaze může/nemůže vypovídat - to by bylo na dlouhou debatu. Pránivcky - nuda, už se my to nechce znovu opisovat - přečti si o tom vejš. Lidsky - jo, jasně inteligentní lidi, taky sem si myslel, že tu sou - ale moc jich neni - jak můžeš sám vidět - dle reakcí. nic jsem nevyřešil ? Možná ( i když, kdo vý ? ) ale upozornil, dal (možná) impuls to řešit ( i když, jak se koukám tak nic no... ) - a ukázalo to jednu z dalších tváří Písmáku :)) koukám, nic si nepochopil - nikoho se nesnažím svrhnout, neboco, nastolit novej řád tady - tvý útoky sou dost jednoduchý, připomínáš mi noviny a TV ... Jasně že si uvědomuju, že dělám chyby ( i když jak koukám, tobě to tak nepříde ) - cože? já chtěl 12 stránkovej omluvnej dopis s nějakou fotkou? - tyjo, to sem vživotě neřek, stačili by i dva řádky, možná míň - prostě něco v nearogantním duchu. jo, trochu to na ty auditoria upozorňovalo ( i když to nebyl původní záměr ) . S tím s tebou čátečně souhlasím, ale zdá se mi, že je docela chyba že si zde není možnost s někym pokecat o nějakym problému kterej někoho zajímá ... ( tedy, pokud by tady nebyli ty auditoria ... ) ok ok mysli si co chceš, ale jestli můžeš, nemusíš mě hned odsuzovat - to já nikdy nedělám. ( doufám ) No jasně s láskou a gentlemansky ;))

Knihovník
01. 01. 2002
Dát tip
Wopi - no, a nebylo by skvělý zjistit, že se vyvýjeli špatně a udělat nový lepší ? No, to neudělám - mé názory tu budou, dokud mi je někdo nevyvrátí , ale nehodlám zakládat další podobné upoutávky, nebo burcovat co nejvíce lídí aby mi daly zapravdu. Civilizovaný člověk - široký pojem ... to pochybuju ;)

Prokletí
01. 01. 2002
Dát tip
Kurňa chlape! Jaký odsuzování? Je mi líto, žes nepochopil můj nadsazený tón... no nic Ubohé bylo to smazané "auditko", o to ubožejší je, že Tě tolik hlasů nedokáže přesvědčit o jeho opravdové ubohosti Už vážně nevím m.

Dědouch
31. 12. 2001
Dát tip
ty fotky jsem neviděl. Oldovi důvěřuju. Cenzura jakéhokoli druhu se mi nelíbí. Navrhuju následující: Dávat na písmáče věci který souvisí se psaním. Brát v úvahu že sem chodí spousta dětí, a varování bývá většinou upozorněním.Podobný věci řešit po telefonu, jelikož tenhle způsob je výzvou pro různý typy který se rádi veřejně hádaj.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Dědouch - důvěra je ošemetná věc ... Měl jsem, a stále mám takový pocit, že to souvisí se psaním. Musim říct, že jakékoliv upozornění je vůči dětem je nanic - děti sou zvědavý.

Šílená
31. 12. 2001
Dát tip
....jsem moc vděčná Oldovi že ten odkaz nakonec odstranil. Mě osobně - ač nejsem už tak docela dítě a labilní jenom maličko;o) - ten odkaz a přiložené fotky udělal uvnitř duše hodně bolesti a vykolejení..... víc o tom mluvit nechci...všechno co jsem k tomu měla jsem ti psala Knihovníku soukromě...tak jen tu tiše poděkovat Oldovi že možná svým konečným rozhodnutím ušetřil pár podobně přecitlivělých lidiček - jako jsem já - od těžkého spaní. přeji všem Světlo do nadcházejícího roku... *Subham astu sarvadžagatam!*☼♥☼

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
Srovnávat Velkého bratra a tohle je zcestné. Ani slovo cenzura mi nepřijde zcela korektní. Myslet si, že svoboda znamená to, že vše je dovoleno, není správné. Když v místnosti budou tři nekuřáci a jeden kuřák, jeho svoboda končí u jejich práva na čistý vzduch. A podobné to bylo s "auditkem". Pokud si pamatuju, nejmíň deset (ale asi víc) lidí tě výslovně žádalo, abys to smazal, že to s Písmákem nesouvisí, nepamatuju si ani jeden kladný ohlas. Podle mého jsi měl ustoupit a smazat to sám. To jsi neudělal a je proto dobře, že to udělal ten, který je za chod Písmáka odpovědný. Plně s tím souhlasím. A říkat tomu cenzura? Smazání "díla", které pohoršuje téměř každého, kdo je viděl? Chceš snad říct, že ve škole se můžeš uprostřed vyučování postavit a říkat COKOLIV? Chceš snad říct, že přijdeš do kteréhokoliv rádia a nechají tě mluvit COKOLIV do mikrofonu? Myslím, že těžko. Nejde o cenzuru, ale o PRAVIDLA.

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
avi

viz Wopi.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
šílená - no jasně to chápu, ale musel to mazat celý ? Ta debata byla zajímavá ...

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Wopi - nic jsem nesrovnával. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, mám pocit, že tuto hranici jsem nepřekročil - nikoho jsem k ničemu nenutil. :)) tojo, tak to rozhodně podobný není - ty lidi v tý místonosti by neměli šanci ten kouř necítit - tady jste tu šanci měly. Nemáš pravdu, byl tam kladný ohlas. Neřeklbych, že jich bylo 10 . To - jestli to souvisí, nebo nesouvisí, jsem už řek. Ano, podle tvého názoru ... No právě, plně zodpovědný - jak sem řek, je dost divný, že mi o tom on nic neřek - nic si nenechal vysvětlit - ten kdo je zodpovědný by neměl být arogantní. Ne, to nemohu, bylo by to narušování svobody těch, co se chtějí učit. Ano, pokud to bude k tématu, jinak sem tam nemusel lízt. Noo, zdá se, že ste asi nikdo nepochopil o co mi hlavně šlo v této upoutávce - já uznávám smazání odkazu - popřípadě celého díla, ale až po upozornění, abych s tím třeba něco udělal, nebo bude smazáno. To se mi nedostalo. Prostě přišel, viděl, poslal mlhaví dopis ( pokud se mělo jednat o upozornění ) , smazal , a zase v tichosti odešel ... Myslim, že podobný postup by se dal srovnávat s cenzurou tedy možná - nevím no, jen mi to tak připadá. a jinak je tu ( na písmáku ) něco málo děl, které se jen velice těžko vztahují k literatuře (podle názorů které jsem mohl vidět zde ) a ty tu stále jsou. Není to zajímavé ?

Modona
31. 12. 2001
Dát tip
Knihovník: Vidíš, to je ono, svoboda jednoho začíná tam, kde končí svoboda jiného. Možná je to možné vyjádřit i tak, že kanibalizmus je svoboda, nějaká, zcestná, které nerozumím. Můžeme i zde diskutovat o různých kulturách, ale nemusíme si ke všem nutně pouštět diáky. Nevím, jestli se dá odstranit ze stránky odkaz a nechat zbytek stránek, tak zkušená nejsem. Včera jsem Ti psala, že jsou zde lidé, jejichž názoru důvěřuji, nicméně, že nevím, zda je to i Olda, protože jeho názory neznám. Vím naprosto bezpečně, že je to Wopi:-))) Hodně štěstí v roce 2002 Vaše Modona:-)

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Modona - teda, nevim to jistě, jen si tak tipuju, ale ty lidi co byli snězený - bejt snězený asi nechtěli ... Říct že něčemu nerozumím a nechat to bejt, je dost jednoduchý - ale když tak někdo žije, je to jeho svoboda ... Taky nevim, ale myslim že by to neměl bejt problém - a když to nejde, mohl něco říct ... Nojo, to chápu, ale jak sem řek, důvěra je ošemetná věc ...

Olda
31. 12. 2001
Dát tip
tedy: - v obou mých zprávách je zmíněná absence "upozornění" na potenciální nebezpečnost stránek. Na nepříliš pochopitelnou odpověď "Jak urazit?" jsi dostal další výzvu věc řešit, resp. dílo sám smazat. S vysvětlením, že (1) nemá nic společného s literaturou, (2) mravně ohrožuje. - zveřejňováním takového díla by byl porušován zákon, který hovoří o nutnosti takovéto materiály před osobami mladšími 18 let chránit (právě upozorněním). K tomu ještě dvě poznámky: 1/ pod tím odkazem bylo uvedeno: "( je to sice anglicky, ale koukněte se alespoň na fotky ) 2/ Výše uvedené "Musim říct, že jakékoliv upozornění je vůči dětem je nanic - děti sou zvědavý." -- naštěstí se v ČR takhle uvažovat nemá. BTW těch kdo se vyjádřili v diskuzi "proti" skutečně nebylo 10, bylo jich víc, napočítal sem alespoň 15.

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
Knihovník: bazíruješ na slovech, vypichuješ jednotlivosti z příkladů, které jsem asi neužil dobré, ale jsou byly to JEN příklady. Tak tedy k věci: "Auditko" bylo přijímáno téměř výhradně negativně, mnoho lidí tě vyzývalo ke smazání. Totéž učinil i majitel serveru, který tě dle tvých vlastních slov slušně požádal o jeho smazání. Vše jsi ignoroval. Nevidím důvod k ublíženosti. Vytvoř si vlastní server a taky si tam budeš moci mazat cokoliv. PÍSMÁK JE O NĚČEM JINÉM. A ještě jednou - PÍSMÁK JE O NĚČEM JINÉM. Toť vše z mé strany k tomu. Modona: díky :))

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
Olda - správně! :)

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Olda - Jo, to je - to je pravda, ale není tam upozornění na možnost smazání z tvé strany. Že nemá nic společného s literaturou, a že ohrožuje jsem vysvětloval výše - nic si k tomu nenamítal. Pořád si myslim, že jakýkoliv upozornění je na internetu nanic - kromě toho, to upozornění jsem ( jak sem řek ) viděl hned v první kritice, která byla vidět hned pod odkazem. :) takhle se nemá uvažovat nikde, ale tak to je ... Takže ty to dílo ještě pořád máš ? Proč si nereagoval na mou prosbu o zaslání alespoň té dabaty ?

Modona
31. 12. 2001
Dát tip
Knihovník, ano, právě, svoboda toho snězeného skončila tam,kde začala svoboda kanibala:-) Říkals přece, že svoboda jednoho začíná tam,kde končí svoboda druhého:-) Navíc, já vím, že s tímhle názorem asi narazím:-)) nicméně představa, že bych některé lidi uvařila a některým jiným je předložila mi připadá daleko méně příšerná, než třeba uvařit za živa kočku, nebo sníst psa. Některým kulturám připadá strašné pozřít prase, jiným krávu. Nicméně Knihovníku založ klub antikanibalů, kde si můžeme na toto téma povídat, pokud bych směla prosit, bez diáků.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Wopi - ano, ignoroval, neboď jsem neviděl žádný větší zádrhel. Historie říká, že hodně lidí něco nechtělo, ačkoliv to proně bylo dobré. Aha, hmm, takže ty mě vybízíš k tomu abych jednal jako Olda ? To se mi nechce - kromětoho - rád bych ( udělal te server ) , ale neumím moc programovat stránky a času taky nemám moc - bohužel. Myslím, že v tom nevidíš podobnost s ostatními auditorii - chyba. Tak tedy " Písmák by měl být o něčem jiném " - ale on není, zde je asi jediné místo kde se o tom mluví.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Modona - :) no, to ne, pochopila si to špatně - v tomto případě totiž svoboda kanibala neskončila, neboď ten člověk má (měl) svobodu žít. To je fakt, to je debata spíš do toho klubu - ale asi ho nezaložím - můžeš ho založit třeba ty ;)

Modona
31. 12. 2001
Dát tip
:-DDDD Já jsem neříkala, že skončila svoboda kanibala, řekla jsem, že ta jeho začala:-) Co my víme, jak víme, kdo byl sněden a proč byl sněden. Jinakost kultury-či nekulturnost, otrokářství, a podobně, co my víme?????!!!!! Proč já bych měla zakládat klub antikanibalů? Já spíš tak klub ochránců zvířat:-)

Olda
31. 12. 2001
Dát tip
Podívej, myslet můžeš jak chceš, nutný je řídit se zákonama. Víc k tomu netřeba dodávat. - upozornění v první kritice: jednak nebylo tvé (a povinnost má autor), druhak to samozřejmě nejde ex-post -- tedy upozornění u odkazu (resp. před odkazem)

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Modona - :) nojo, jenže svoboda nikde nezačíná, ta prostě je, a jediný co lidi můžou dělat je - jí brát. Takže ten kanibal měl pořád svou svobodu a tomu člověku kerýho snědl jí sebral - tak to vidím já. To mi nevíe, ale jestli nechtěl být sněden, tak víme, že byla porušena jeho svoboda. :) to nevím, jen tak - klub ochránců zvířat klidně, mchodem já nijak neodsuzuju že někde jedí místo krav psy, nebo kočky - ale to že je týraj je zlý.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Olda - řídit se zákonama, to beru - ale jen, pokud jsou dobré. Noo, k tomu upozornění sem už řekl dost - si myslim. Dík že mě necháš myslet ;) nesnáším aroganci ...

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
"řídit se zákonama, to beru - ale jen, pokud jsou dobré" "nesnáším aroganci" ... neni co dodat...

Jak to tak koukám, je asi nejvyšší čas pár lidí sežrat. Gutten Appetit!

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
A nejhorší ze všeho sou trpaslíci - ta havěď vám leze všude ...

PecKer
31. 12. 2001
Dát tip
SOUHLASÍM s tím, že odkaz zmizel a myslím si, že jsi dostal dostatečný prostor k tomu abys svou myšlenku nabídl ostatním a prodiskutoval ji s nimi. Jestli ovšem doufáš v nesmrtelnost všech svých děl, pokus se je vydat knižně a nebo si kup palici a majzlík a začni tesat. Pokud nepovažuješ mou odezvu za "dobrou", tak si z ní vyber jen "dobrá" slova a těmi se řiť.

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
ok, ok - s tim zmizenim CELÝHO díla už sem psal ... To chápu, ale "násilím" to mazat, když to tu mohlo být ? nojo, ale slovo "řiť" to nebude s tim bych se daleko nedostal ...

PecKer
31. 12. 2001
Dát tip
Výběr je hochu jen a jen na tobě. Já se jen snažil před Tebe rozprostřít celou škálu. Omlouvám se za to, že jsem si dovolil celé dotčené dílo považovat za pouhý odkaz. SOUHLASÍM tedy se zmizením celého díla. Když budeš majitelem galerie a budeš natolik benevolentní, že dovolíš umělcům aby si tam svá díla věšeli sami, necháš tam viset úplně všechno? Předpokládám, že Tvoje odpověď bude - ano, a proto si tímto dovoluji diskuzi ze své strany ukončit slovy "Přeji Ti šťastný nový rok".

Knihovník
31. 12. 2001
Dát tip
Derflad - tak trochu na to čekám ;) Jak on ke mě, tak já k němu . Ale ze začátku jsem nebyl - nikam to nevedlo, tak to zkouším takhle ... Nikoho k tomu nenutím - všechno co člověk dělá by si sám měl zvážit - to je přece jasný ne ? Jo jasně, už to tu taky padlo - ale jak sem řek, neumim programovat a nemám moc času - bohužel.

Monty... na modro nebo na paprice??

... a něco silnýho na zapití bych doporučila... aby nám neuvízly nějaký ty hajzlíci v krku... ;-))

Konstanc, třeba na česneku.... i když to bychom se pak nemohly s nikým líbat... tak ne, na víně. A na zapití... bulharské víno "Medvědí krev"?

Wopi
31. 12. 2001
Dát tip
méďa s námi :)) a bacha, česnečky líbam nejradši :)))

souhlasím... Medvědí krev... :-)) delikateska:-)) mnnn... už mi to voní:-)))

Litochowitz
30. 12. 2001
Dát tip
To je na mě moc dlouhý......na všechny.....

Knihovník
30. 12. 2001
Dát tip
Plně s ním nesouhlasím. - ne celé. Myslím, že si to nečetl moc pozorně. Tak to bys nemoh - je tu Olda . Pokud by tu nebyli lidé s předsudky a žádná tabu - pak by to bylo v pohodě - ale to tu není ... Nezletilce by jsme ani neměli nechat dívat na telku - ta je ovlivňuje daleko víc. Jo a mchodem když-už má nezletilec přístup k netu, je docela zbytečné ho nějak omezovat ...

Knihovník
30. 12. 2001
Dát tip
Litochowitz - nojo, pardon

Modona
30. 12. 2001
Dát tip
Já jsem to o čem hovoříš vůbec nečetla a odkaz jsem tudíž neviděla, myslíš, že je možné poslat mi to na mou adresu, abych Ti mohla odpovědět za sebe, co si o tom myslím?

Knihovník
30. 12. 2001
Dát tip
Modona O.k.

Modona
30. 12. 2001
Dát tip
Díky, dám Ti pak vědět:-)

Modona
30. 12. 2001
Dát tip
Fotografie jsem si prohlédla, leč nevím stále o čem bylo Tvé auditorium, cos jim chtěl vyjádřit. Já špatně snáším i přípravu Asiiských jídel z "lidských" zvířat, když to vidím, pak se mi o tom i zdá.To ale není život z té horší stránky, je to jiný život, pro mne život poněkud jiné civilizace. Pokud Tvé auditorium obsahovalo tenhle odkaz, odstranila bych jej taky. Teď se mi o těch fotkách jistě bude zdát:-(( Víš cenzura existuje vlastně všude, a svým způsobem je to dobře, není-li to cenzura politická. Jinak, já se zde pohybuju teprve od počátku října a zatím jsem neměla pocit,že bych nemohla mluvit o čem bych chtěla:-)

Knihovník
30. 12. 2001
Dát tip
Nojo, ale byly to jiný fotky . Aha, takže třeba kanibalismus (sem vybral jen náhodou) nijak neodsuzuješ? Je to prostě jen jiná kultura ? Myslim, že to není ten nejlepší přístup, kromě toho - kultura možná, ale jinak jsou stejní jako ty - jsou to lidé. Chápu - odstranila odkaz, ale celé to auditorium ? Podle mého názoru, je to špatně, nechci aby existovala nějaká tabu - myslím, že vůbec nijak nemohou pomoci. Ale chtěla by si mluvit o všem - nebo snad ne ? Já jo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru