Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdniny na farmě I.

29. 11. 2011
0
3
321
Autor
Baush

 

Tohle byla naprosto dokonalá příležitost. Jet na celý ty dva měsíce prázdnin k tetě na farmu. A nejen na farmu. Má tam i stáj! Tetu jsem sice pět let neviděla, ale to nevadí. Má taky dceru. Andreu v mým věku. Ale kvůli tomu tam nejedu.
Farma je ohromná. Jsou tu krávy, ovce, psi, kočky, koně, slepice a kuřata, husy, králíci... Prostě VŠECHNO! Stáj je ohromná. 32 koní. Není to úžasné? "Ahoj teto." "Prosim tě. Jaká teto. Říkej mi Melánie." Juhů. Je i milá. "Tak tady je tvůj pokoj. Po všem tě tady provedu až zítra. A ještě jedna věc. Co tu chceš celý ty dva měsíce dělat?" A tak jsem jí začla líčit to s tím jak už dlouho si přeju pracovat se zvířaty- jakkoliv. "Kéž by taková byla i Andrea." povzdechla si Melánie a odešla. Pokoj byl dokonalý. Všechno bylo ze dřeva: postel, skříň i stůl se židlí. Pak tu ještě byla menší terasa s výhledem na celý ranč. Prostě dokonalé.
Kolem šesté večer přišla Andrea. Oznámila mi jedna z pomocnin tady ze stáje. Myslela jsem, že se mi přijde představit. Nedočkavě jsem otevřela dveře a slyším zezdola tetu Melánii "Andreo přestaň dělat cavyky! Mia je slušná a normální holka. Je to tvoje sestřenice proboha tak..." Dál jsem to slyšet nechtěla. Takže žádná sláva. Z Andrey zřejmě moje kamarádka nebude. Pak jsem jenom slyšela jak bouchly dveře. No nic půjdu sama. V duchu jsem si řekla, že to zvládnu a zaklepala jsem na dveře a vstoupila do pokoje. Vypadal jinak než ten můj. Všechno hrozně umělé a vystajlované. Stejně jako Andrea. Štíhlá, vysoká, bloňdatá a...zmalovaná a přestajlovaná...

3 názory

Bj.
30. 11. 2011
Dát tip
ech... my little pony, naprosto ohraný námět... eště ke všemu nelogické... (překvapení z milosti tety, jako by jí v životě předtím neviděla, a umělosti sestřenice, kterou do té doby neznala...) ale alespoň bez hrubek... ale bacha na interpunkci...

houmles
30. 11. 2011
Dát tip
...a pritom to zacalo tak pekne, ve stylu pornopovidek...

houmles
30. 11. 2011
Dát tip
au.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru