Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malý princ a osmá planeta

17. 12. 2011
4
4
663
Autor
Korinor

Napsal jsem jako slohovou práci na téma Malý princ na osmé planetce vyprávění jako volné pokračování tohoto díla. Zajímá mne váš názor.

 

Malý princ se po své fyzické smrti na planetě Zemi dostal na planetu, která leží jen kousíček od jeho rodné planetky. Na této planetě bydlel němý člověk. ,, Dobrý den pane !“ pozdravil ho. Němý člověk se na něj mile usmál a prstem ukázal na planetu Zemi. ,, Ano, tam jsem byl ! Lidé jsou tam moc divní, neváží si druhých, ale potkal jsem tam moc milého pána,“ řekl Malý princ. Němý člověk pokýval hlavou a opět se jen usmál. ,, Vy nemluvíte?“ zeptal se Malý princ. Němý člověk zakroutil hlavou a opět se do široka usmál.  ,,To je škoda,“ řekl Malý princ a v duchu si pomyslel, jak moc je mu ho líto, že si nemůže s nikým popovídat a musí jen naslouchat.  Němý člověk však vypadal šťastný, mnohem více štastnější než většina lidí, kteří mluvit dovedou. Měl totiž tu výhodu, že nikoho nemohl zranit slovem a lidé se mu mohli vyzpovídat ze svých problémů. Jeho reakce úsměvem každého potěší. Z jeho očí jakoby vytryskával klid a mír a Malý princ se tu cítil moc dobře. ,,Budu se muset vrátit domů, čeká na mne moje květina, kterou jsem nechal už moc dlouho samotnou,“ řekl smutně Malý princ. Němý člověk se usmál a objal Malého prince, který se najednou rozplakal. Tolik lásky dlouho nezažil.


4 názory

Lakrov
19. 12. 2011
Dát tip
První polovina (4 až 5 řádek) se předloze, na niž navazuješ, podobá slohem víc, než polovona druhá. A v té výhodě, kterou uvádíš (...nemohl zranit slovem), spatřuji jen polovinu pravdy, a tudíž jednu stranu mince: To, že němý nemůže nikoho zranit slovem neznamená, že se někdo nepokusí (jakožto zjevně slyšícího) zranit slovem jeho. Posunuli-li bychom se k přeneseným významům (což je v případě uvedené přelohy na místě), došli bychom k závěru, že ten kdo nemá schopnost (nebo chuť nebo odvahu se hádat (~němý) je šťastnější než ten, kdo dokáže vyslovit svůj názor. A jestli je to pravda? Na to stačí se podívat kolem sebe; začít se dá třeba hned tady, na Písmáku :-) A tady navrhuji změnu: ...mnohem více štastnější... "mnohem více šťastný" nebo "mnohme šťastněší"

baronka
19. 12. 2011
Dát tip
Je pohádková T

Diana
17. 12. 2011
Dát tip
Něco na tom opravdu je! :-)*

vesuvanka
17. 12. 2011
Dát tip
pěkně napsané s krásnou myšlenkou a v duchu pohádky Malého prince od Exupéryho :-))), TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru