Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Viedenské metro

22. 12. 2011
7
11
805
Autor
Katsuo

 

Tváre na oknách

zrazu vidia svetlo a

znovu seba.


11 názorů

Katsuo
28. 12. 2011
Dát tip
Ale to opakovanie je zámerné :D

Paulart
28. 12. 2011
Dát tip
Opakování: "Tváře na oknech" a "znovu sebe", to se vztahuje také k tváři na okně.

Katsuo
28. 12. 2011
Dát tip
Môžem to vedieť tak, že sa pozerám s nimi: som jedna z nich. Že si počas východu z tunela osobitne niečo predstavujú, nezohráva v tomto prípade úlohu: aj tak sú osvetlení (nikto nezatváral oči). Že sa v prvom a tretom verši opakujem, to som akosi nepochopil... Čo sa týka tvojej verzie...je tvoja :D. Máš pravdu, mám tam zbytočne veľa slov, ale rozhodne som nechcel tvrdiť, že som v tej chvíli videl iba sám seba. Bolo tam zo 5 tvárí, ktoré som videl vrátane mojej. Práve rôznorodosť každého z nás ma fascinovala. Tvoje haiku by sa mi určite páčilo viac, keby neopomenulo tento pre mňa základný fakt. Ja mám stále také "rozprávačské" tiky, ktoré presakujú z ostatných vecí, ktoré píšem, aj preto mi tvoje pripadá "haikuovatejšie." Díky za kritiku.

Paulart
27. 12. 2011
Dát tip
Jak můžeš vědět, co vidí tváře na oknech? V prvním a třetím verši se opakuješ. Stačí: Vídeňské metro - vidím světlo a znovu sebe.

Katsuo
23. 12. 2011
Dát tip
Honzyk, :D hehe, ja sa zase vo vlakoch a v metre narcisticky obdivujem, nakoľko odraz nie je taký jasný a ostrý ako realita, často tmavý, mám pocit že ľudia v ňom pôsobia pôvabnejšie :D . V rodnom meste nanešťastie nemám ani električky, ale nad pešiu prechádzku má u mňa máločo :) Morasten, čo sa týka "presahu" áno uvedomujem si že sa to tam dá vidieť, v prvom rade je to praktický opis prechodu z vonkajška do tunela, kedze v metre som bol väčšinou vnútri a často som sa pozeral do tmy a na odraz okien, prekvapil ma náhly príval svetla a potom znovu odrazy...v prvom rade to beriem doslovne, a všetko ostatné...je asi na každom zvlášť.

Honzyk
23. 12. 2011
Dát tip
..nejen todle metro : mě třeba fascinuje berlínský metro, každej se mi vysmívá, (že jsem morbida atp)....ten neuchopitelnej mokrej, vlhkej náraz do chřípí, až hmatatelná cizota, snad zkouška, esi člověk vydrží sám se sebou, mě napadlo v Berlíně mockrát. No a v Praze, když jsem smolil kdys report pro ňákej magacín, jsem položil šéfce kadeřnickýho salónu osudnou otázku:"A co byste doporučovala mně?" "Podkladovou preparraci"...za dvě hdiny jsem jel metrem , proti mě v prázdným vágnu týpek s rudýma flekama na ksichtě, na hlavě vklasy sestříhaný a ložený do bedny od rajčat...( řikám si, kterej čurák to na mě tak čumí...jo, byl jsem to já...

Morasten
23. 12. 2011
Dát tip
až za světlem... filosofický přesah?

Katsuo
22. 12. 2011
Dát tip
jo, dik!

Petr.II
22. 12. 2011
Dát tip
jo, proč ne, T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru