Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plavba do neznáma - část 2 Na moři

26. 12. 2011
0
2
274

 

PODOBNOST ČI PROLINÁVOST S JINÝMI PŘÍBĚHY JE ZCELA NÁHODNÁ

Část 2 - Na moři

Zkontroluji, že jsme všichi a pak si stoupnu za kormidlo,dám Dreikovi a Sáře znamení,aby šli za mnou a pak jsem začal hovořit k posádce.

,,Tak hoši dnes a je to zázrakem s námi pluje i přes své námitky slečna Sára a pro ty
co na ní zapomněly minulý rok tu vedla navigaci, ale platí pravidla že se k ní budete chovat slušně a budete si navzájem pomáhat,asi vás také zajímá proč a kam plujeme tak vám to řeknu plujeme objevit mlžný ostrov,
aby jsme objevili něco nového, bude to nebezpečné protože se na něm údajně hemží většina mlhy z celého světa takže až u něj budeme to bude za dlouho tak až ho objevíme tak zapalte všechny lucerny a máme tu i světlomety takže by jsme mohly vidět malý kus před sebe, za chvíly vyplouváme takže zkontrolujte plachty stačí když půjde Frankova skupina, Jamesova se připraví u kotev a kuchaři zkotrolují jestli máme dost zásob pro 20 osob na dva měsíce, rochod."

Asi po dvou minutách co jsem rozdal rozkazy se přístavem ozvalo ,,kapitáni Grafin Lakoň a George Taunt můžou vyplout",,Franku plachty jsou v pořádku ?",,Ano kapitáne",,Tak plachty roztáhnout kotvy nahoru,Sáro jaký je kurz k Port au Prince ? ?"Sára mi zadala kurz a pak jsme si začali povídat mezi sebou .

Grafin:,,Tak co už jsi Dreiku porazil v boxu toho Krakoně?"
Dreik:,,To byla hračka asi mu ten den něják víc šplouchlo furt jen běho okolo ringu a zachycovací pružiny použval jak lidskej prak tak jsem ho nechal ať se vysílí a pak jsem do něj jen středně praštil "
Sára:,,Grafine a co tvé ámořnické zkoušky"?
Grafin:,,Ale jo měl jsem štígro akorát jsem zapoměl
v kolik hodin je průměrný čas západu slunce za to se mi ztrhlo 5 bodů ,ale prospěl jsem"
Dreik:,,Jsem nějaký ospalý, asi si půjdu lehout"
Sára:,,Já asi už půjdu taky"
Grafin:,,Klidně jděte já vás vzbudím pokud se bude něco dít."

V jedenáct hodin jsem vyhlásil změnu služeb a dal jsem pokyn k nahození prutů,třeba se ráno něco chytí a opravdu asi v deset hodin ráno nás něco totálně vychýlilo z kurzu a táhlo nás to na severo-východ

,,Hergy,skus trefit harpunou do vody přad námi jak se tam rozráží a pak skuste vytáhnout tu udici, nevím jak dlouho to ocelové lano ještě vydrží" ,,provedu" ozval se Hergy a vzal harpunu kterou měl skovanou v tajné skrýši na palubě, a opravdu se trefil,když jsme vytáhly rybu zjistily jsme že je to žralok tygří ,,Hergy prosím tě pujč mi tu harpunu"Hergy mi podal harpunu a já jsem žraloka rozřízl a co jsem tam neviděl, měl tam všechno možný , plechovou desku,kus nějakého dřeva,něco co kdysi mohla být ryba všemožné další věci, ale nejvíc mě zaujali přesípací hodiny které v sobě měly zabudovaný kompas,vzal jsem je do ruky a zastrčil je do kapsy protože byly celkem malé,ale byla tu jako to tak bývá všude jedna hodně divná věc ten žralok neměl krev.,,Hoši to co je v tom žralokovi pokud se vám v tom něco líbí tak si to vemte jinak to co ne hoďte zpět do moře žraloka, pak doneste do kuchyně"

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ


2 názory

Aviem
31. 01. 2012
Dát tip
korektura: viz komentář k 1. dílu

Kolik ti je let? Tipuji tak deset, maximálně jedenáct. Odhlédnu od pravopisných chyb, ale nemohu odhlédnout od naprostého vypravěčského panictví. Dialogy jsou jak z diskuze v bandě idiotů, absence jakéhokoliv děje, místo vyprávění jen strohý popis toho, co která postava dělá, případně je obohacen o popis prostředí. Jediné, co se dá pochválit, je délka textu. Těch pár vět se i dá přečíst.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru