Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pamět slov

27. 12. 2011
0
1
297
Autor
goldene

štítky: nový rok, odpadky, romantika, blbosti, psaní a přemýšlení

Psát znamená být romantik. Psát zmámena cítit. Psát znamená být. Tyhle slova mě doprovázela dalším dnem samoty. Dny se začínají podobat noci, což vytváří mírně melancholickou atmosféru našeho města. Z výhledu mého pokoje vidím jen slabé osvětlení budov, ovšem žádná vidina po vánočním jasu. Díky bohu. Vánoce jsou již pomalu za námi, ale předtím, než nás obejme nová doba, musíme přetrpět hluk nového roku a litry alkoholu v hromadné hoře odpadků. Tak to v životě chodí. Ztrácíme své lásky, své sny a naději. Přesto nám závislost na životě nedovolí jednak jinak. V našich myšlenkách vyhledáváme minulost, která je ve své podstatě perfektní. Vše co jsme tam zanechali, zůstává nedotčené a na svém místě. 


1 názor

Winter
30. 12. 2011
Dát tip
hromadná hora je podivně poetická formulace .) (není jediná), pak je tam překlep jednat na jednak Myslím, že otázka paměti je složitější: jsou obrazy, které v paměti nechat chceme, jsou obrazy, které chceme zapomenout (většinou je skutečně vytěsníme) a jsou ty ostatní obrazy, to všechno těká a pomalu, velmi pomalu mizí a s tím i místa, události, osoby, ke kterým se vážou. Nakonec je každá natvrdo zaznamenaná nebo vyvolaná vzpomínka fixací nikoliv jí samé nebo něčeho v naší paměti, ale právě konkrétního místa nebo události. Místa, které pro nás kdysi něco znamenalo, a které se jako by, navzdory hmotnému trvání, ztrácí společně se vzpomínkou, a jsou jako by pomyslnou oázou "tam někde", kde jsme ještě schopní cítit, co jsme cítili kdysi. No, právě čtu Hledání ztraceného času, takže to na mě asi zanechalo stopy .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru