Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Scarlett Flame - Prolog

13. 01. 2012
0
0
254

 

Jistě je na světe spousty lidí, kteří jsou poněkuď... zvláštní, se zvláštní rodinou, divnýmy „zvyky“ a poněkuď vyšinutým stylem oblékání, jistě. Ale šestnáctileté Scarlett to tak vážně nepřijde. Najít spřízněnou duši a snad i fajn kluka je pro ní tak trochu... nesplnitelné. Lidé okolo ní se pořád smějí, mají radost a užívají si života. Scarlett možná také, ale uvnitř ví, že je to jen přetvářka.
 
***
 
„Hele, Scarlett má zas záchavat, nebo tak něco,“ posmívá se Katty. „Hele, a to Vám došlo až teď?“ opáčí nasraně Scarlett. Tohle jí už vážně štve, je to tak pořád. Nikdo ji nerozumí, ani její hodně dobrá kamarádka. Po Maddy se jí stýskalo hodně. I když jí mohla prakticky kdykoli vidět, cítila, že je jí stále víc a víc cizí.
A od té doby, co se její máma rozešla s Tamtím, bylo všechno tak... tak jiné.  Nikdo jí nerozuměl, a neměla nikoho, komu by to mohla říci, komu by se mohla svěřit. Měla podělanej život a aby toho nebylo málo: Bála se toho co bude dál. Co bude až... až prostě cokoli. Bála se už jen toho slova Budocnost. Ano, tajemno měla sice ráda, ale budoucnost pro ni byla strašidelná, a po tom, co všechno prožila...
Má toho moc. Tedy ostatně... jako vždy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru