Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Internát I - To jsem já

16. 02. 2012
0
1
335
Autor
ZitaV

Rodinné trable dospívající dívky

Ahoj, já jsem Vanda Amélie a chtěla bych vám vyprávět svůj příběh.
Mám sestru, ta se jmenuje Eleonora. Já vím, je to šílené jméno, ale lepší než Amélie. Naštěstí to jméno nemusím používat, jinak bych se zbláznila.
No, s Leou jsme dvojčata a i když jsme jenom o půl hodiny, rodiče se chovají, jako bychom byly o pět let. A já jsem starší. Nor si může dělat co chce, já jsem jak otrok. To je samé: ”Elenko tohle, Elenko tamhleto, nemám ti políbit nohy, Elenko?”. No dobře, to poslední jsem si vymyslela, ale stejně.
El mě neustále otravuje. Pořád: ”Amélie, ustel mi postel” a “Amélie, co to tu smrdí, to budeš asi ty” nebo “Amélie, máme napsat slohovou práci o svých oblíbených sourozencích a jejich kamarádech, ale mám menší problém: kdybych měla psát o tobě, musela bych se propadnout hanbou, a stejně žádné kamarády nemáš...”
Upřímně ty její kecy nesnáším. Navíc když ji okřiknu, ať mě nechá, dostanu za to já, vždyť ona nic neudělala.
Každá chodíme do jiné školy. El do drahé, soukromé dramatické, já do obyčejné základky. Ve škole ani nikde jinde nemám žádné kamarády.
Nor jich má spoustu, a tak se mi kvůli tomu pořád posmívá.
Ve škole se mi také posmívají, protože nosím brýle a rovnátka.Teda, kvůli tomu se mi posmívali předtím, teď se mi posmívají kvůli mému dobrému učení(nechci se vytahovat, ale jsem nejlepší ve třídě) a také protože pořád čtu.
Dělají mi naschvály, a taky ničí různé věci, jako že jsem to udělala já. Mám spoustu poznámek, a to se na mě věčně zlobí taky rodiče, kvůli věcem, které jsem neudělala. Ale konec stěžování. Tohle je rozhovor, který jsem vedla s rodiči a Elou jednoho dne při večeři:
   “Elo, miláčku, naber si kaši”, nabízela mamka Ele další porci. “A mimochodem”, obrátila se na mě, “chtěli jsme ti s tatínkem oznámit, že po prázdninách(druhý den mělo být vysvědčení) budeš chodit do nové školy.”
“S Elou?”,vyhrkla jsem radostně, protože tehdy jsem ještě byla hloupá.
“Kdepak, Vando, do tak dobré školy bychom tě neposlali, i kdyby byla poslední na světě. Nezasloužíš si to. Budeš chodit do Masarykovy internátní školy.


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru