Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úsudek

02. 03. 2012
2
1
578
Autor
Tygřík

Psal jsem a nakonec z toho vylezlo toto.

Lidé umírají pořád. Hodně z nich zemře na špatný úsudek, a to například vinou existence nevinného auta, kolem kterého prostor plachtí tak padesátkou až stovkou. Prostor je bastard, protože z toho vždycky vyvázne bez podezření a ještě to drze svalí na řidiče. Nezbeda. Nebožtíci si všimli, jak prostor vykukuje zpoza rohu a hihňá se. Chtěli by něco namítnout, ale jednak jsou z toho zážitku ještě silně otřesení a jednak jsou příliš zmrtvělí, než aby se na to zmohli. Navíc je všechno bolí a uvítali by horkou relaxační koupel s bublinkami a jejich oblíbenou gumovou kachničkou.

Méně lidí má to štěstí, že umřou na dobrý úsudek. Mezi ty se nepočítají ti, kteří úsudek nepoužíjí a vypijou jedu rovnou celou láhev. Mohlo by je napadnout, že je to trochu bezohledné, co kdyby se chtěl někdo otrávit také a už by tam na něj nezbylo. Taktéž se sem nepočítají lidé, kteří si mysleli, že mají dobrý úsudek, ale jedu vypili moc málo. To se pak jenom v křečích a s pěnou u pusy válí po zemi a smrtící účinek se nedostaví tak brzy, jak by si tito lidé přáli.. Lidé, kteří mají správný úsudek, si množství jedu pečlivě vypočítají na svou tělěsnou váhu a poradí se se svým lékařem. Tito lidé jsou ohleduplní, protože jed zbyde i na další.

Nakonec jsou tady lidé bez úsudku. Ti si obvykle vyberou nějaký revír, kde následně máchají rukama a pobíhají, čímž úspěšně děsí všelijakou městskou havěť, jako například stromy, lidi, propisky a občas i nějakého toho brouka.

Při této činnosti obvykle šilhají.


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru