Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spisy organické hmoty systému

12. 03. 2012
1
6
954
Autor
Nico_Ais

Seděl sám v pokoji plném cigeretového dýmu...

 

Nekustečný třas? Divné pocity? Nevysvětlitelné záchvěvy  zimou i když zima není? Škubání v žaludku? Tak potom vítej v klubu beznadějných..to co tě brzy pohltí se stane tvou noční můrou příteli..tvůj největší  sen že? Nejkrásnější představa…jak se jen takhle může převrátit…řeknu ti že ohromně lehce..téměř lusknutím prstů..je zvláštní pozorovat jak a co se vlastně chemicky děje v těle..jestli synapse v mozku do neuronových senzorů vysílají  jakési zvláštní neznámé sgnáli…přijdeš si jako sjetej? To se neboj..možná nevíš že mozek si dokáže navodit stav po jakékoliv droze i když jsi ji nikdy neměl..zvláštní že?..po čem se cejtíš..po piku po heroinu?Na tom nezáleží..jsi v tom a to je důležité..za nedlouho budeš nepodstatný jako nikdy předtím..vzpomínky ti budou útočit na pocity jako tisíce žhavých šípů,bodat a žhnout..propalovat se stále hlouběji a hlouběji…přestanou až něco v tobě zemře..je to kus tebe nebo jí?..to ovšem netušíš..řekl bych že tebe jen to nedokážeš definovat..řekni mi..jaký je to pocit zemřít? Znáš to? Já ano..nepřál bych to ani nejhoršímu nepříteli…možná tak svému otci když byl o pár let starší než já…mohlo být třeba všechno jinak..nemusela se ze mě stát takováhle zasraná nicka v systému..která je teď navíc na pokraji zhroucení..možná bych měl jiný pohled na spoustu jinejch věcí..možná ne ale myslím si že zásadní věc na úhly pohledů a vývoj superega v osobnosti závisí výchova a dětství já jsem ho měl takové jaké jsem měl..žeby proto se teď třesu jako osika?..zabudovala do mě má vlastní matka pomocí pamětových genů tuhle úzkost kterou prožívala když jí opouštěl můj otec? Je zvláštní jak často si opakujeme že věci mohli být jinak..horší už je odpovídat na to jestli bysme chtěli aby byli jinak..uvědomění si že tak strašně litujeme svých prožitků..to jediné by omožnilo kladnou odpověď…sám sebe se ptám..jaký mají vůbec slova na vývoj mozku?..připomíná mi to jeden film..byl o stálé hypnóze..člověka vedli k něčemu odmalička a on to měl už nevědomě uložené v sobě aniž by chtěl..od malička mi říkali že jsem jako pes..pamatuju si když jsem byl ještě hodně malý jak mi moje babička četla čínský horoskop v mé podobě-psa…zamiloval jsem se do jeho vlastností a chtěl jsem se tak trochu idealziovat  …řekněme že psi se taky cítí velmi neklidní když jim někdo vleze na dvorek…nenávidim život…je hnusnej..všude kam se podívám vidim faleš..nechci už to dál v sobě všechno tahat..všechno v sobě dusit jen proto aby byli ostatní štastní a neměli problémy…myslíte si že jsem nikdy netoužil na někoho začít řvát a dát mu ránu? Mám tu chuť každej den..a nikdy jsem na nikoho pořádně nezařval ani nedal ránu na kterou bych byl pyšnej a ulevilo se mi..možná se ani ulevovat ránou nemá…možná to je jen mentální pomůcka..


6 názorů

Karo-la
07. 09. 2012
Dát tip
Náhodou, mě se to líbí! Možná právě proto že se autor nedržel všeobecně známých pravidel a vzal to tak nějakým svým směrem...Proč se tedy řídit tím co je "dokonalé" Navíc toto je server pro amatérské "spisovatele"...Tak proč ne? ;) Jediný co by mi možná teda vadilo jsou ty překlepy a věta: o té smrti a její prožití..

DavidPetrik
13. 03. 2012
Dát tip
Prilis zahustene, tezko sledovatelne. Prosekat (obsahove i formalne). Preklepy me tolik netrapi, ale tady jich je mnoho. Jinak to pusobi jako psychoterapeuticke psani spise nez pokus o povidku.

Nico_Ais
12. 03. 2012
Dát tip
tak trochu,též občas používáš tuhle metodu jak se z něčeho dostat?

vypsání se z problému, jestli jednou pujdeš za psychologem, tak mu tohle dílo ukaž, určitě mu to dost pomůže v určení "kdo jsi"

Nico_Ais
12. 03. 2012
Dát tip
Děkuji,na ty čtenáře myslet příště víc budu nějak jsem si to neuvědomoval,gramatiky si vědom jsem v celku máš pravdu až na ten chaos ten je tam záměrný,ale jak jsem si ještě nebyl jistý v tom co dělám nepovedlo se mi to správně vyjádřit chtěl jsem aby tam byla síla chaotických myšlenek měnících se každou sekundou..Každopádně děkuji za postřehy :)

Janina6
12. 03. 2012
Dát tip
Pokud nepíšeš jen sám pro sebe (předpokládám, že v tom případě bys to tady nezveřejňoval a nezatrhával, že stojíš o hlubší kritiku), doporučuju, abys zkusil trochu víc myslet na čtenáře. Na to, co mu chceš vlastně sdělit. A zkus si to po sobě přečíst znovu. Jako bys četl text někoho jiného, text, který ještě neznáš. Možná objevíš spoustu překlepů (nekustečný třas, sgnáli, idealziovat...), nemluvím o gramatických chybách, kterých je tam hodně, protože pro ty ne každý má „cit“, ty nechám stranou. Věty, kde chybí slova (jaký mají vůbec slova na vývoj mozku?), věty, které nedávají smysl (myslím si že zásadní věc na úhly pohledů a vývoj superega v osobnosti závisí výchova) a k tomu, aby ho dávaly, bylo by třeba je přeformulovat. Co se týká obsahu, mám z toho pocit, že se snažíš říct spoustu věcí najednou, výsledkem je, že člověk neví, o čem to vlastně je. Neustále přeskakuješ od jednoho tématu k druhému, ale není v tom vidět logika, „nevedeš“ čtenáře určitým směrem. Myšlenky - spíš jejich útržky, vzpomínky, pocity a nálady, všechno smíchané dohromady bez ladu a skladu. Možná by to mohlo být zajímavé pro psychiatra, ale jako druh sdělení, kterým by literatura měla být, mi to připadne příliš chaotické.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru