Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak žiju

14. 03. 2012
4
4
275

kamarádovi

"Tak jak žiješ?"

"Jak žiju? Zkus si představit, že ti někdo vyndá srdce z těla, odřízne z něj dvě třetiny a vrátí ti ho zpátky. Že prý ti to takhle stačí, že to utáhne všechno jako dřív a dá se s tím žít ještě hodně let.
Akorát tobě to tak snadný nepřijde, najednou se dusíš nevolností a úzkostí, nevíš, jestli se smát nebo brečet, opíjíš se tak, aby ti nezůstaly vzpomínky, nebo jsi až příliš střízlivý, abys nepropásl realitu, ale ona si s tebou stejně hraje, rovina se houpe, lidi kolem tebe zůstávají někde stranou, není na ně moc vidět a ještě hůř jsou slyšet a přitom se snažíš, fakt se snažíš poslouchat, co říkají, vnímat a pak smysluplně odpovědět, usmíváš se, aby nebylo vidět do očí a to prázdno za nimi a když už máš pocit, že jsi to zvládl, tak přijde ta otázka: 'Tak jak žiješ?' a ty se zmůžeš jen úsměv s cukajícími koutky, proud slz a útěk, namísto abys řekl: 'Jak žiju? Zkus si představit...'"

4 názory

Děkuji za návštěvu, tipy...

gabi
14. 03. 2012
Dát tip
pekne vyjadrené *

Petr.II
14. 03. 2012
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru